Ποιο είναι το λάθος του Hellug;

(σχετική προηγούμενη δημοσίευση για το ίδιο θέμα).

Είναι ένα μεγάλο ερώτημα τι λάθος κάνει ο Hellug και δημιουργούνται καταστάσεις που περιγράφονται σε κάποιο βαθμό εδώ. Παρόμοιο ζήτημα υπήρξε πριν από επτά μήνες περίπου αλλά και παλαιότερα, και φαίνεται ότι επηρεάζουν την γενικότερη κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ στον ελληνικό χώρο.

Είναι το λάθος με τους «άλλους» ή στον ίδιο το Hellug;

Ο ρόλος του Hellug είναι «να βοηθάει με όσες δυνάμεις έχει τις υπόλοιπες κοινότητες (και ειδικά σε θέματα που απαιτείται θεσμική παρέμβαση), και να αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. πολλές φορές μάλιστα (όπως στην περίπτωση της συμφωνίας με τη ms) εκπροσώπησε τη φωνή της κοινότητας σε θεσμικά όργανα.» (πρόεδρος του Hellug, πηγή).

Είμαι σίγουρος ότι το συμβούλιο του Hellug και τα άτομα που προσφέρουν γύρω στο Hellug πιστεύουν πραγματικά τον παραπάνω ρόλο. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται με άλλα άτομα του ελληνικού χώρου ΕΛ/ΛΑΚ είναι στραβός.

Αντί να «κλείνουν» προβλήματα και καταστάσεις, αρκετά από τα μέλη του έχουν μια επιθετική και πολωτική συμπεριφορά. Τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να είναι χαρακτηριστική σε μεμωνομένα άτομα, ωστόσο για τα μέλη του μεγαλύτερου συλλόγου ΕΛ/ΛΑΚ της χώρας είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει δικαιολογία «μα με προκάλεσε» διότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύλλογο ΕΛ/ΛΑΚ της χώρας. Και δεν υπάρχει δικαιολογία ότι κάποια μηνύματα γράφτηκαν δίχως την ιδιότητα τους ως μέλη του συλλόγου, διότι το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών χαρακτηρίζουν τα άτομα.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα από την οπτική γωνία του πως θα έπρεπε να συμπεριφερθούν τα μέλη του Hellug.

Α. Ο Κώστας Μπουκουβάλας ανακοίνωσε μια έκτακτη συνάντηση του Thelug. Ο τρόπος που την ανακοίνωσε άφησε πολλά ερωτήματα διότι δεν καθορίστηκε ατζέντα και προέκυψε μετά συζήτηση στη λίστα. Υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι ο Κώστας ήταν δυσσαρεστημένος με ενέργειες μελών του Hellug στη FOSSCOM και η συνάντηση αυτή θα είχε ένα τέτοιο θέμα.

Τι θα έπρεπε να κάνουν τα μέλη του Hellug; Τίποτα. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης διότι δεν υπάρχουν θέσεις πάνω στις οποίες μπορεί να γίνει συζήτηση.

Πως αντέδρασαν; Υπήρξαν απαντήσεις από τους Χρήστο Ρικούδη, Έφη Μουζέλη που απλά πόλωσαν τη συζήτηση. Ήταν τόσο άκομψη η συμπεριφορά, που είδαμε και το «[γ]ια να μην αρχίσω και εγώ με τη σειρά μου και βρεθώ σε κανα blog πάλι για ad hominem συμπεριφορές, θα πω πολύ λιγότερα από όσα θα ήθελα:» (πηγή). Είναι τόσο προβληματική η συμπεριφορά που βλέπουμε και σπόντες προς άτομα που δεν έχουν σχέση με τη συζήτηση. Αναρωτιέμαι αν η αναφορά σε μένα ήταν μεμονωμένη…

Πρέπει να διαβάσετε τους παραπάνω συνδέσμους διότι δε θέλω να μεταφέρω εδώ τέτοιες εκφράσεις.

Πριν λίγο, ο Χρήστος Μπαχαράκης έγραψε στο ιστολόγιό του ότι, κατά τις πληροφορίες του, ο Thelug σχεδιάζει να φτιάξει δικό του πανελλήνιο σύλλογο ΕΛ/ΛΑΚ. Δεν υπήρξε ακόμα ανακοίνωση οπότε η όλη συζήτηση γίνεται από κάποιες πληροφορίες.

Στο σχόλια του άρθρου του Χρήστου υπήρξε έντονος διάλογος, και έλαβαν μέρος μέλη του συμβουλίου του Hellug καθώς και υποστηρικτές του.

Μερικά παραδείγματα λόγου:

 • «Απλα μερικοι μερικοι ειναι τοσο πεινασμενοι, που συνεχως ονειρευονται τα καρβελια που δεν εχουν οι αλλοι…» (συνέχεια επιχειρήματος ότι ο hellug δεν έχει στόχο να επιδιώξει επιχορηγήσεις).

Στη συνέχεια έγινε διόρθωση ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο hellug επιδίωξε επιχορηγήσεις, και η διόρθωση έγινε με κατανοητό και αποδεκτό (για μένα) τρόπο. Η ανταπάντηση,

 • «Ε ναι, ειμαστε στο Internet και ο καθενας λεει οτι μ*λακια του κατεβει στο κεφαλι.»

Και άλλα,

 • «<τάδε>, λόγω της ηλικίας σου, θα έπρεπε…» (aha! ad hominem)
 • « Ε λοιπόν κάποια στιγμή αυτή η ψυχασθένεια πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν όποιος δεν εκλέγεται στο ΔΣ του Hellug ή όποιος διαφωνεί με το ΔΣ να βγάζει μια ζωή όλα του τα απεκκρίματα στον σύλλογο.» (ditto)
 • «Όλοι όσοι διαβάλλουν τον σύλλογο είτε είχαν προσωπική επαφή με τον σύλλογο και δεν ικανοποιήθηκε το προσωπικό τους μεγαλείο, είτε είναι κάποιοι που δεν ασχολήθηκαν κάν γιατί ήξεραν ότι δεν θα ικανοποιηθεί μέσα από έναν δημοκρατικό φορέα το προσωπικό τους μεγαλείο, είτε τέλος είναι άτομα που η άποψή τους διαμορφώθηκε από τις δύο προηγούμενες κατηγορίες.»
 • «Γιατί ο σύλλογος είναι τόσα χρόνια βαθύτατα δημοκρατικός, καθαρός από λαμογιές και εξαρτήσεις και δεν έχει επιτρέψει σε κανέναν να τον καπηλευτεί.»

Αντιγράφω ξανά ποιος είναι ο ρόλος του hellug κατά τον πρόεδρό του.

Ο ρόλος του Hellug είναι «να βοηθάει με όσες δυνάμεις έχει τις υπόλοιπες κοινότητες (και ειδικά σε θέματα που απαιτείται θεσμική παρέμβαση), και να αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους. πολλές φορές μάλιστα (όπως στην περίπτωση της συμφωνίας με τη ms) εκπροσώπησε τη φωνή της κοινότητας σε θεσμικά όργανα.» (πρόεδρος του Hellug, πηγή).

Ακόμα και αν είχε απόλυτο δίκαιο σε κάθε ένα από τα ζητήματα, ο τρόπος συμπεριφοράς του συμβουλίου και των μελών δίνουν στο hellug μια πολύ αρνητική εικόνα. Η προσφορά στο ΕΛ/ΛΑΚ είναι κατά βάση εθελοντική και είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στον καθένα που έρχεται σε επαφή με το σύλλογο. Ακόμα και αν κάποιος τυχαίος έρχεται σε επαφη με το σύλλογο και είναι αρνητικός, η συμπεριφορά των μελών ενός ώριμου συλλόγου πρέπει να είναι θετική. Αυτά μπορεί να μοιάζουν με ανεφάρμοστες ουτοπίες από το Βουδισμό και ότι δε γίνονται στο Ελλάντα. Η αντίληψή μου είναι ότι απλά αυτή η πρακτική (να μην υπάρχει επιθετική και πολωτική συμπεριφορά) είναι αυτό που δημιουργεί και μεγαλώνει ένα σύλλογο.

Είναι τόσο δύσκολο;

Σημείωση: no negging please

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-hellug/

8 comments

Skip to comment form

  • δημητρης on May 31, 2009 at 13:51
  • Reply

  τωρα που ξεκινησες να σβηνεις comments δεν σβηνεις και το post http://simos.info/blog/archives/578 … να μην μπορει να πει κανεις τιποτα για τη σταση σου στο παρελθον…ολα καλα…

  αν εσυ και οι υπολοιποι του hellug που μαλωνετε σαν τα 5χρονα νομιζετε οτι ετσι θα πατε μπροστα το ανοιχτο λογισμικο στην ελλαδα ειστε βαθεια νυχτωμενοι….

  δειτε λιγο τι γινεται εξω…ανοιχτε τα ματια σας επιτελους.

  Εκτος αν ουτε το hellug αλλα ουτε και εσυ εχετε σκοπο να κανετε κατι σοβαρο και τρωγεστε για μια θεση στον ηλιο…

 1. @δημήτρης: Τα σχόλια που έκανα unapprove δεν είχαν σχέση με το περιεχόμενο του άρθρου. Το ύφος τους ήταν εντελώς απαράδεκτο. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι ένα σχόλιο που να είναι κάπως σχετικό με το περιεχόμενο του άρθρου.

  Πράγματι, σε άρθρο μου στις 30 Οκτ 2006 έκανα ένα άκομψο σχόλιο για το hellug, όταν ο πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ φιλοξενούνταν στη διεύθυνση planet.hellug.gr. Ό,τι και να συνέβει εκείνο το διάστημα με το τότε board του hellug, δεν έπρεπε να κάνω το σχόλιο. Θα ανασκευάσω αυτά που ειπώθηκαν σε εκείνο το άρθρο.

  Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσες να μου υποδείξεις;

  • δημήτρης on June 3, 2009 at 23:25
  • Reply

  αφού είσαι αρκετά ευαίσθητος σε θέματα συμπεριφοράς θα περιμένα να κατακρίνεις λανθασμένες συμεριφορές και όταν δεν προέρχονται από κάμια μέλη του hellug.

  [ναι, το κάνω και αυτό — σίμος]

  επιπλέον είναι λάθος να ταυτίζεις άτομα με μια κοινότητα. πχ. στο παραπάνω post κάνεις αναφορά στον ρικούδη, ο οποίος είναι και μέλος της κοινότητας ubuntu-gr, οπότε ομοίως θα μπορούσες να χρεώσεις στην ubuntu-gr. νομίζω είναι εμφανές το πόσο λάθος και επικίνδυνοι είναι τέτοιου είδους συλλογισμοί.

  [ο ρικούδης δεν είναι μέλος της κοινότητας ubuntu-gr — σίμος]
  [γιατί δεν γράφεις ενυπόγραφα; το βλέπω με αρκετά άτομα που σχολιάζουν στο ιστολόγιο — σίμος]

  • δημητρης on June 4, 2009 at 15:41
  • Reply

  [Δεν εχω καμια σχεση με τον προηγουμενο “δημητρη”, εγω ειμαι αυτος του πρωτου comment…]

  Καταρχην το σχολιο που εκανα ηταν προφανεστατα ειρωνικο.

  [Στο διαδίκτυο αυτό που μπορεί να είναι ειρωνικό σε ένα, μπορεί να είναι προσβλητικό, κτλ σε κάποιον άλλο. Στην περίπτωσή σου θα το θεωρούσα χλευαστικό. Σε σχέση με τα υπόλοιπα σχόλια που έγιναν προηγουμένως, υπήρξε κάτι που έκανε τη διαφορά. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να κάνεις τα σχόλια σου επώνυμα, και να έχεις μια παρουσία στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε ένα ιστολόγιο ώστε να μπορέσω και εγώ να κάνω σχόλια σε σένα. — σίμος]

  Προφανως και δεν εννοουσα να σβησεις το παρων post. Το συγκεκριμενο post ηταν εκεινο που ξεκινισε ενα τρελο σκυλοκαυγα μεταξυ του hellug board και εσενα. Αν καποιος ψαξει αρκετα σε λιστες και αλλα blogs θα βρει ακριβως το τι εγινε τοτε.

  [ αναφέρεις ότι το http://simos.info/blog/archives/578 «ξεκινισε ενα τρελο σκυλοκαυγα». Πιστεύεις ότι από εκεί προέρχεται η στάση του hellug, ή το εικάζεσαι; Το γεγονός ότι είσαι ανώνυμος με προτρέπει να σε θεωρήσω ως απλό παρατηρητή.
  Αν διαβάσεις τη δημοσίευση παραπάνω στη σελίδα, δεν βλέπω να υπάρχει ζήτημα με καυγά από την πλευρά μου. Αυτό που λέω είναι ότι βλέπω πολωτικές, προβληματικές, συμπεριφορές, και αυτά τα πράγματα δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα.
  — σίμος ]

  Προφανως και η δικη σου αντιδραση αλλα και του hellug ειναι τουλαχιστον προβληματικες… ο εγωισμος κυριαρχησε και κοσμος αρχισε να υποστηριζει τους μεν η τους δε…διχονοια παντου. Δεν μου αρεσε που εσβησες το συγκεκριμενο κομματι του post. θα προτιμουσα να το αφηνες και να εγραφες την εξηγηση σου απο κατω. Εστω και μετα απο 2+ χρονια…

  [ Αυτό που αναφέρω στην παρούσα δημοσίευση καθώς και τη δημοσίευση που έγινε το περασμένο χρόνο (προβληματικές συμπεριφορές στο hellug) δείχνουν συγκεκριμένα μηνύματα τα οποία είναι πολωτικά και χαλάνε τη διάθεση. Κάνω την υπόδειξη (στις δύο δημοσιεύσεις) και το μόνο που βλέπω από πλευράς απάντησης είναι υπαινιγμός ότι είναι ελευθερία λόγου να εκφράζεται κάποιος με τέτοιο τρόπο (που εγώ περιγράφω ως προβληματικό).
  — σίμος]

  Περασε καιρος και τα πραγματα ηρεμησαν. Τωρα, αρχιζεις παλι ενα 2ο γυρο “ανακοινωσεων” και κατηγοριων απεναντι σε ενα συλλογο στον οποιο δεν συμμετειχες ουτε καν οταν ειχες το planet.hellug.gr. Συνεχιζεις να μην συμμετεχεις και ομως θελεις να εχεις το δικαιωμα να κρινεις γενικα το συλλογο. Δεν λεω πως ο hellug λειτουργει οπως θα επρεπε, καθε αλλο, αλλα δεν μπορω να βρω ποια ειναι η σκοπιμοτητα του post σου. Αν θελεις να τον βελτιωσεις γιατι δεν συμμετεχεις; Αν δεν θελεις να τον βελτιωσεις γιατι ασχολεισαι; Το τι λεει ο Ρικουδης, ο Ρουσσος και ο Κρανιδιωτης ειναι προσωπικο τους θεμα. Αυτο ελειπε να συμφωνουν ολα τα μελη μαζι τους καθε φορα. Μην ταυτιζεις προσωπικες αποψεις που μπορει να εχουν μελη (ακομα και μελη του ΔΣ) με τις αποψεις που εκφραζει ενας συλλογος. Ο συλλογος εκφραζεται _ΜΟΝΟ_ μεσω των αποφασεων ΔΣ η οταν καποιο μελος αναφερει οτι μιλαει καπου εκ μερους του ΔΣ.

  [ Εδώ νομίζω ότι ερχόμαστε στην ουσία του προβλήματος. Το πως εκφράζεται ο καθένας είναι όντως προσωπικό θέμα, ωστόσο αν η συμπεριφορά σε θέματα ΕΛ/ΛΑΚ είναι προβληματική, πολωτική, αυτή αντικατοπτρίζει το χώρο στον οποίο κινούνται. Αν τα γράμματα αυτά στέλνονται στη λίστα hellug@hellug.gr (πρώην public@hellug.gr), τότε δίνουν το στίγμα τού πώς συμπεριφέρεται ο σύλλογος. Οι επιθέσεις ad hominem δεν είναι προσωπικό θέμα — σίμος ]

  Και για να το πω με ενα παραδειγμα, αν καποιο μελος ΔΣ βγει και πει σε ενα forum οτι ψηφιζει ΚΚΕ Μ-Λ, αυτο σημαινει πως ολοι στο συλλογο ψηφιζουν ΚΚΕ Μ-Λ;

  Ας περιμενουμε να βγει ανακοινωση απο το thelug/greeklug και θα δουμε επειτα και αν υπαρξει απαντηση, και τι ειδους, εκ μερους του hellug ΔΣ.

  [ Πράγματι. Αυτό αναφέρω και στη δημοσίευση. — σίμος ]

  Ενα επισης πολυ σημαντικο θεμα το οποιο δεν αναφερεις στο post σου ειναι πως στο θεμα του thelug/greeklug δεν εγινε καμια κριτικη του στυλ “τι βλακες που πηγαν και εφτιαξαν συλλογο οι ταδε” η κριτικη εγινε πανω στις αποψεις του Τσακαλογλου (tsakf) που βγηκε και αναμετεδωσε μια κουβεντα (φημη) για την οποια στο τελος και ο ιδιος παραδεχτηκε οτι δεν ηταν μπροστα, ουτε και ξερει ακριβως τι ειπωθηκε. Κοινως βγηκε καποιος και ειπε μια μπαρουφα εναντιων του συλλογου, βγηκαν τα μελη και του ειπαν που το ακουσες αυτο, ειπε οτι δεν το ακουσε ο ιδιος αρα ειναι ψεματα, αλλα αυτο που εσυ κρατας απο την παραπανω υποθεση ειναι ο τροπος με τον οποιο καποια μελη του συλλογου υπερασπιστηκαν το συλλογο κανοντας τον Τσακαλογλου να παρεδεχθει οτι λεει αοριστιες.

  [ Εδώ αναφέρεις πολλές έννοιες. Θα συγκρατήσω το κομμάτι «αλλα αυτο που εσυ κρατας απο την παραπανω υποθεση ειναι ο τροπος με τον οποιο καποια μελη του συλλογου υπερασπιστηκαν το συλλογο». Η όλη δημοσίευση μου είναι στον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν εκείνα τα μέλη του συλλόγου. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν εκείνα τα μέλη του συλλόγου είναι ο μόνος δυνατός τρόπος απάντησης; Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν εκείνα τα μέλη του συλλόγου είναι ο πιο ακατάλληλος τρόπος. Αν για κάτι τόσο απλό τα μέλη του συλλόγου συμπεριφέρονται έτσι, τότε πως μπορούμε να πιστέψουμε ότι είναι σε θέση να έρθουν σε επαφή με ένα φορέα, τον κρατικό μηχανισμό, μια εταιρία, και να υποστηρίξουν το ΕΛ/ΛΑΚ; — σίμος ]

  Αν βγει καποιος και πει κατι για το ubuntu-gr,gnome-gr,fedora-gr,κτλ και ειναι απολυτως ψεματα, δεν θα βγουν τα μελη των παραπανω κοινοτητων να τον διαψευσουν με τον πιο κατηγορηματικο τροπο;

  [ Εδώ αναφέρεις ότι ο στόχος της «διάψευσης» θα είναι το άτομο που είπε τα «ψέματα». Αυτό είναι το λάθος. Δεν είναι το άτομο (γιατί τότε θα ήταν επίθεση ad hominem), είναι τα ίδια τα εσφαλμένα επιχειρήματα. — σίμος ]

  Γιατι δεν κανεις κριτικη και στον Τσακαλογλου γι αυτα που λεει;

  [ huh? — σίμος ]

 2. @Δημήτρης ακριβώς από επάνω.

  Η ομιλία του hellug στο fosscomm:
  ftp://linuxteam.cs.teilar.gr/fosscomm/videos/
  file:fosscomm2009-Rousos_Kranidiotis_HELLUG.ogg

  5.44
  “Θά θέλαμε ο σύλλογος να αποτελέσει τον τόπο που όλες αυτές οι ομάδες θα μπορούν να βρίσκονται και θα απαλλάσουμε τις ομάδες αυτές, από το κόστος που έχει, της συντήρησης ενός νομικού φορέα.”

  Εξήγησέ το όπως νομίζεις, και άσε με να λέω τις αοριστολογίες μου.

  • δημητρης on June 5, 2009 at 17:37
  • Reply

  @Κ, Τσακαλογλου: Απο ποτε η προσφορα βοηθειας ειναι κατι αρνητικο; Βλεπετε εσεις κατι το εκβιαστικο στην παραπανω προταση; Ποια ακριβως φραση σας βαζει σε ανυσηχιες καπελωματος ωστε να αρχισετε ολη αυτη την φημολογια;
  Στο κατω κατω τι θα περιμενατε απο το hellug να πει; “Ειμαστε ενας πανελληνιος συλλογος αλλα αν θελει καποιος βοηθεια δεν μπορουμε/δεν θελουμε να τον βοηθησουμε με τα νομικα του θεματα”;
  Με τι τελοσπαντων θα ησασταν ικανοποιημενος κυριε Τσακαλογλου; Ποιος ειναι ο ρολος του hellug κατα τη γνωμη σας; Εχετε και blog, γιατι δεν αναπτυσετε εκει αναλυτικα τις σκεψεις σας για το ρολο του hellug και περιοριζεστε στην διασπορα φημων δεξια και αριστερα στα blogs.

  Σας παραπεμπω και στην δηλωση του ftso μελος του thelug, απο το blog που ξεκινησε την κουβεντα (http://bacharakis.com/2009/05/29/thelug-greeklug/#comment-93) το οποιο “σας αδειαζει”.

  Μηπως ψαχνετε να βρειτε θεωριες συνωμοσιας για να κανετε απλα ντορο; Τι ρολο παιζει η συμμετοχη σας στην επιστημονικη επιτροπη της ΕΕΛΛΑΚ και γιατι δεν εκφραζατε αυτες τις αποψεις πριν αρχισετε να συμμετεχετε εκει; Ειχατε καθε ευκαιρια να το πραξετε στις διαφορες συναντησεις και εκδηλωσεις του hellug…ακομα και στην ΓΣ πριν 2 μηνες τι αλλαξε ξαφνικα;

  Νομιζω πως το καλυτερο που εχετε να κανετε μετα απο ολες τις δηλωσεις των πρωταγωνιστων που ηταν μαλιστα και παροντες ειναι να ζητησετε δημοσια συγγνωμη. Μεχρι τοτε μενετε εκθετος στα ματια ολων, σε οποια ομαδα/συλλογο και να ανηκουν.

  [ Θα προτιμούσα να έγγραφες με το όνομά σου. Η απάντηση αυτή καθώς και οι προηγούμενες είναι ανώνυμες. — σίμος ]

 3. Δυστυχώς βλέπουμε τα πράγματα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Οι ομάδες που επέλεξαν να έχουν νομική υπόσταση, είχαν τους λόγους τους, και μάλλον δεν τους είναι πρόβλημα. Τώρα εάν ο hellug, θέλει να τους “βοηθήσει” να απαλλαγούν, αυτό για εμένα μου φαίνεται σαν καπέλωμα. Αφού όμως κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι βοήθεια, με γειά τους και χαρά τους, ας τρέξουν να βοηθηθούν. Εγώ το βλέπω σαν καπέλωμα. Τις θέσεις μου τις έχω αναπτύξει στις λίστες του hellug, και φυσικά μετά την ψηφοφορία είδα ότι βλέπουμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Οπότε δεν νοιώθω ότι είμαι μαζί τους. Όπότε όσο το βλέπω εγώ σαν καπέλωμα, φεύγω μακριά, γιατί δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε καπέλωμα.

  Μια χαρά είμαι να μείνω έκθετος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Ο κάθε άνθρωπος έχει την γνώμη του και εισπράττει το αντίτιμο των πράξεών του. Τελικά είναι πού καλύτερα που με “αδειάζουν”, πραγματικά νιώθω πολύ καλύτερα, καθώς δεν μπορώ να συνεχίσω με πράγματα που βλέπω στραβά. Θα κάθομαι να βλέπω τα στραβάα απο μακριά. Είναι πολύ πιο όμορφα.

  • gnugr on December 19, 2011 at 11:07
  • Reply

  Νομίζω οτι ο Σίμος εχει δίκιο και πρέπει να του αποδοθεί, οσον αφορά το hellug ολοι ξέρουμε οτι εχει σχεδόν διαλυθεί και ισως η απαράδεκτη συμπεριφορά του Ρούσου ειναι να το αναστήσει και πάλι. Αλλά βρε παιδιά εαν πρόκειται γι’αυτό δεν μπορεί να γίνει με “πραξικοπημα” η το να κλέβεις αλλουνού το μεράκι και εργασία. Απαιτώ απο τον Ρούσο να επανέλθει στην τάξη διότι δεν μπορεί η δική του πράξη ν’αμαυρώνει ολο το ΕΛ/ΛΑΚ. Ας το πάρει επιτέλους χαμπάρι οτι δεν υφίσταται hellug και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές!!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.