Κλέβει το Yahoo το Google στις αναζητήσεις;

Πρόσφατα, το Yahoo δήλωσε ότι το ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης έχει περισσότερα από 20 δις στοιχεία. Στην πρώτη σελίδα του Google μπορεί να δει κάποιος αναφορά για 8 δις στοιχεία.

Είναι δύσκολο να ελέγξεις με ακρίβεια ποιος λέει την αλήθεια. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι κανένα από τα δύο δεν σου επιτρέπουν να αντλήσεις περισσότερα από 1000 αποτελέσματα αναζήτησης.

Σύμφωνα με το άρθρο A Comparison of the Size of the Yahoo! and Google Indices των Cheney, Perry και Burton, με χρήση λεκτικών που επιστρέφουν λιγότερα από 1000 αποτελέσματα αναζήτησης, παρατήρησαν ότι το Google επιστρέπει περισσότερα αποτελέσματα στην πλειοψηφία των δοκιμών. Το Google επιστρέφει περισσότερα αποτελέσματα κατά μιάμιση φορά (~165%).

Με απλή δοκιμή όμως, ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι για λεκτικά που επιστρέφουν 10.000 μέχρι 100.000 αποτελέσματα, το Yahoo φαίνεται να κλέβει!

Δοκιμάζουμε την λέξη παρτίδα
Το Yahoo! αναφέρει ότι βρίσκει 70.500 αποτελέσματα.
Το Google αναφέρει ότι βρίσκει 33.600 αποτελέσματα.
Όταν ζητήσουμε από το Yahoo να μας δείξει τις επόμενες σελίδες αποτελεσμάτων, εμφανίζει ότι τα συνολικά αποτελέσματα είναι πολύ λιγότερα.
Έτσι, το Yahoo εμφανίζει τώρα (χιλιοστή σελίδα) να γνωρίζει 47.700 αποτελέσματα.

Η μείωση αυτή είναι σταδιακή, και λόγω του περιορισμού για τα 1000 πρώτα αποτελέσματα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τελική αναφερόμενη τιμή.

Περισσότερα παραδείγματα

Yahoo για επισύναψη: 28.500 αποτελέσματα
Google για επισύναψη: 6.060 αποτελέσματα
Yahoo για επισύναψη (χιλιοστή σελίδα): 7.120 αποτελέσματα

Υπάρχουν δικτυακοί τόποι που επιτρέπουν την εύκολη σύγκριση με γραφικά των αποτελεσμάτων αναζητήσεων μεταξύ Google και Yahoo, ή απλά με παραβολή δίπλα δίπλα.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%ba%ce%bb%ce%ad%ce%b2%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-yahoo-%cf%84%ce%bf-google-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: