Διαθέσιμη η ελληνική μετάφραση του Ubuntu Guide (Linux)

Ο Γιώργος Λογιοτατίδης έκανε την μετάφραση του Ubuntu Guide στα Ελληνικά!

Το Ubuntu Linux είναι μια πολύ δημοφιλής διανομή GNU/Linux που χαρακτηρίζεται από την ευκολία εγκατάστασης και χειρισμού. Υπάρχει σημαντική κοινότητα χρηστών που το υποστηρίζει και αναπτύσσει. Ένα μέλος της κοινότητας, ο Chua Wen Kiat συγκέντρωσε τα πιο τυπικά ερωτήματα με τις απαντήσεις τους και έφτιαξε ένα ανεπίσημο οδηγό, το Ubuntu Guide. Ο οδηγός αυτός έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες και με την προσπάθεια του Γιώργου οι γλώσσες αυξήθηκαν στις 16.

Εκτός από το Ubuntu Guide, ο Chua Wen Kiat έφτιαξε και το Unofficial Ubuntu 5.04 Add-On CD, που είναι χρήσιμο για

  • τους χρήστες με αργή σύνδεση με το Διαδίκτυο
  • τους χρήστες που δεν είναι για κάποιο λόγο σε θέση να συνδεθούν και να κάνουν αναβάθμιση του συστήματός τους
  • τους χρήστες που είναι νέοι στο Linux και δεν γνωρίζουν αρκετά για τις ρυθμίσεις του
  • τους χρήστες που θέλουν αυτοματοποιημένα να μπουν οι διαθέσιμες διορθώσεις καθώς και η πλήρης υποστήριξη πολυμέσων

Η Ελληνική κοινότητα του Ubuntu Linux δούλεψε με το να ελέγξει τις δοκιμαστικές εκδόσεις της διανομής με αποτέλεσμα το Ubuntu 5.04 να έχει αρκετά καλή υποστήριξη στα Ελληνικά από την εγκατάσταση!

Από τώρα και μέχρι τους επόμενους δύο μήνες γίνεται η διαδικασία ελέγχου των δοκιμαστικών εκδόσεων για να εντοπιστούν τώρα τυχόν σφάλματα και να διορθωθούν. Έτσι, οι τελικοί χρήστες θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν την επόμενη έκδοση με μεγάλη ευκολία!

Η ελληνική μετάφραση του Ubuntu Guide βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Γιώργος προχωρά με την συνεχή ενημέρωσή του. Κάθε σχόλιο είναι δεκτό.

Ευχαριστούμε Γιώργο!

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%86%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-ubuntu-guide-li/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.