Βάλτε favicon στο ιστολόγιο σας (WordPress)

Τα ιστολόγια WordPress δεν φαίνεται να έχουν ένα εύκολο τρόπο για να προσθέτουν το λεγόμενο favicon, δηλαδή εκείνο το μικρό εικονίδιο που βλέπετε στο URL της τοποθεσίας στο Mozilla Firefox.

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει παράδειγμα με favicon
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει παράδειγμα με favicon.

Το δικό μου favicon
Το δικό μου favicon.

Δεν βρήκα πρόσθετη λειτουργία (plugin) για να κάνει την δουλειά αυτή, οπότε για να το κάνετε με το χέρι,

  1. Βρείτε το αρχείο header.php που αντιστοιχεί στο θέμα (theme) που χρησιμοποιείτε. Αν δεν έχετε αλλάξει θέμα, το αρχείο είναι το /wp-content/themes/default/header.php
  2. Κάπου στην αρχή πρέπει να αναφέρει κάτι σαν το
    . Σε νέα γραμμή, από κάτω, προσθέστε
  3. Δημιουργήστε το δικό σας favicon (εικόνα PNG, διαστάσεις 16×16, όσα χρώματα θέλετε, και με διαφάνεια αν θέλετε) και τοποθετήστε το στον υποκατάλογο images/ του θέματός σας, με όνομα myfavicon.png (ή οποιοδήποτε άλλο όνομα που να ταιριάζει με αυτό που βάλατε παραπάνω).
  4. Αυτό ήταν! Φορτώστε ξανά την βασική σελίδα του ιστολογίου σας και θα δείτε το νέο favicon.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b2%ce%ac%ce%bb%cf%84%ce%b5-favicon-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b1%cf%82-wordpress/

3 comments

  1. Υπ’ όψιν, στον IE παίζουν μόνο τα .ico favicons, αντίθετα με τους πραγματικούς browsers οι οποίοι τα πάνε καλά και με png και gif.

    Ωστόσο, τα .ico έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορεί κανείς να συμπεριλάβει πολλές εικόνες σε διαφορετικές αναλύσεις, ώστε ο browser να “διαλέξει” όποια προτιμά ανάλογα με το μέγεθος του εικονιδίου που χρειάζεται.

    Ιδανικά, θα έπρεπε οι browsers να υποστηρίζουν SVG icons. Όταν γίνει αυτό, όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν στο άψε σβήσε…

  2. Ποιό favicon ρε παιδιά
    εγώ είμαι ακόμη στο step 2 της εγκατάστασης και το wordpress δεν δέχεται το ulr μου (users.ima.sch.gr/ysitar). Any ideas?

  3. Ζήτα βοήθεια στο Ελληνικό forum του WordPress http://forum.wordpress.gr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.