Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux

Παρακολουθώ μερικά forum και την ενότητα για Linux που έχουν, και αρκετές φορές απαντώ σε ερωτήματα χρηστών. Μερικά έχουν μικρή κίνηση, άλλα έχουν αρκετή και είναι πολύ ζωντανά. Ένα από τα forum αυτά είναι το ADSLGR.com @ Linux.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς από μερικά από τα «παλιά» μέλη που χρησιμοποιούν τακτικές bullying για να περάσουν τις απόψεις τους. Είναι πραγματικά παράξενο να έχουμε τέτοια ζητήματα στο ελεύθερο λογισμικό. Ωστόσο έτσι φαίνεται να είναι.

Σε μια συζήτηση, για τα νεότερα στο GNOME 2.22,
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=184570 υπήρξαν σχόλια με ύψηλο flameability,

Α. «Ακομα πιο προηγμενο, τωρα ΚΑΙ με υποστηριξη για webcam. »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…31&postcount=2

Β. «χαχαχα, μπήκε download notification στον epiphany.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…86&postcount=6

Γ. «Σε λίγο θα διαφημίσουν και το κουμπάκι “πίσω”, ε μα είναι πράγματα αυτα?»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…13&postcount=9

Δ. « Αρχικό μήνυμα από simosx Διαβάζω όλα αυτά τα ειρωνικά σχόλια, όπως και στο άλλο thread με τον έξυπνο τίτλο gnome-vs-kde.
Ως ελληνική κοινότητα φαίνεται να είμαστε άσχετοι από τα τεκτενόμενα στο εξωτερικό. Είμαστε θεατές με επιφανειακή γνώση. »

««Συγγνώμη, για να εκφέρουμε άποψη πρέπει να συνεισφέρουμε πρώτα? Έλεος, διαφημίζουν τα αυτονόητα που υπάρχουν σε άλλους browsers εδώ και 10 χρόνια και καμαρώνουν κιόλας…?
Εντάξει, αφου πλέον μπορώ να βλεπω την ώρα στην Αυστραλία για να μην παρεξηγούμαι που δεν απαντάει στο msn η τουρ-τουρίστρια που γνώρισα πέρσυ, όλα καλά .»»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=11

Ε. «Θα σου δώσει κατάλληλη απάντηση κάποιος καλοθελητής σε λίγο.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…3&postcount=13

ΣΤ. «Χρησιμοποιώ και gnome ενίοτε αλλά με τέτοιες μπαρούφες που κάθονται και του βάζουν…»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…7&postcount=31

Ζ. «το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…5&postcount=47

Η. « Αρχικό μήνυμα από no_logo το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον
Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ; »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=50

Θ. « Αρχικό μήνυμα από midnightsun Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ;
η πραγματικότητα 1 σελίδα είναι η “είδηση” για το gnome, οι υπόλοιπες είναι bashing από kde χρήστες και το πρόβλημα του ATC
Πάρε μάτι το νήμα του kde 4 που ενώ δεν έχει βγει ακόμα μαζικά έχουν γραφτεί σελίδες επι σελίδων
Αυτή είναι η διαφορά, ψοφοδεής κοινότητα από την μια vs την ζωντανή και ενεργητική κοινότητα του kde »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…8&postcount=51

(σταματώ στη σελίδα 5 του νήματος· πάει μέχρι το 8)

Αυτό που βλέπω είναι ότι η αρνητική συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη, και υπάρχουν και moderators που λαμβάνουν μέρος.

Αν μια διανομή είναι καλύτερη ή όχι από μια άλλη, αυτό δεν μπορεί να είναι αίτια για τέτοιες αρνητικές συμπεριφορές. Στην πραγματικότητα, οι διανομές/γραφικά περιβάλλοντα αποτελούν απλά αφορμή, κάτι το επιφανειακό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η κομπλεξική συμπεριφορά και η χρήση γραφικών εκφράσεων όπως «μυκητίαση» ή «μούχλα» (σε κάποια βίντεο κατά την αναπαραγωγή φαίνονται κάποιες περιοχές σε πράσινο χρώμα· πρώτη φορά το ακούω, και η λύση ίσως να είναι ένα απλό «περίμενε να ολοκληρωθεί το torrent»). Ο τίτλος της συζήτησης ήταν «18 μήνες έχει κλείσει αδιόρθωτο το bug της μούχλας του Xine».

Άλλες εκφράσεις συμπεριλαμβάνουν «άθλιο», που είναι μια γενική περιγραφή για τα προγράμματα που δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύουν.

Ένα ακόμα μήνυμα που βλέπουμε να περνάει από το adslgr.com/Linux είναι ότι στο ελεύθερο λογισμικό υπάρχουν κάποιοι «άλλοι» που έχουν υποχρέωση να κάνουν τη δουλειά, και αν δεν την κάνουν σωστά είναι άθλιοι. Αυτοί οι άλλοι είναι ταπεινοί υπηρέτες μας. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια υποβόσκουσα σύνδεση στη σειρά Lost και τους Άλλους. (Ωχ, και εγώ κατάντησα να λέω μακίες).

Τι προβλήματα δημιουργεί αυτή η αρνητική συμπεριφορά;

  • Είναι ιδιαίτερα επιβλαβής στην ελληνική κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Η κοινότητα βασίζεται στην «ελεύθερη οργάνωση» που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσημες δομές στήριξης που θα περίμενε κάποιος σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Αν κάποιος νέος χρήστης τύχει να περάσει πρώτα από το ADSLGR.com για να μάθει για το Linux, τότε η κοινότητα έχει πιθανότατα χάσει ένα μέλος.
  • Τα μέλη διαιωνίζουν την αρνητική συμπεριφορά και σε άλλους χώρους.
  • Προκαλούν burnout (κούραση, μειωμένο ενδιαφέρον) στα άτομα που πραγματικά βοηθάνε. Μερικά από τα άτομα αυτά έχουν ήδη γίνει ban (!) διότι δεν ακολουθούν τη γραμμή των μπούληδων. Πάντως σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο είναι θετικό μιας και δεν ασχολούνται πια με το φόρουμ αυτό.

Για το που πάει το forum αυτό, ας δούμε μια πρόσφατη εγγραφή στο ίδιο φόρουμ κάποιου χρήστη, για τη διανομή Ubuntu (emphasis mine).

Θέμα: Ubuntu 8.04: Κάθε πέρυσι και καλύτερα?

Θα ήθελα τη γνώμη των χρηστών που εγκατέστησαν – δοκίμασαν την πιο πρόσφατη έκδοση της Ubuntu. Θα ήθελα να ξέρω αν, παρά τις διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει πριν την έλευσή της σε διάφορα τεχνολογικά sites, έχετε την ίδια αίσθηση με μένα: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
Κατ’ αρχάς να πω ότι το τελευταίο εξάμηνο χρησιμοποιούσα αρχικά την Feisty και ακολούθως την Gutsy. Συγκρίνοντας τις δύο μεταξύ τους θεωρούσα ότι υπήρχε μία αργή αλλά σταθερή βελτίωση στις διανομές. Στο laptop και οι δύο λειτουργούσαν θαυμάσια (ένα Sony Vaio) αλλά στο deskotp η Feisty αρνιόταν να αναγνωρίσει μία ασύρματη κάρτα Linksys WMP54g 4.1. Το πρόβλημα λύθηκε (σχεδόν) με την έλευση της Gutsy οπότε και με μερικά τρικ κατάφερα να εγκαταστήσω επιτυχώς Ubuntu και στο desktop. Το upgrade δε από Feisty σε Gutsy ήταν απλά άψογο.
Για να έρθουμε στην τελευταία έκδοση, Hardy Heron. Κατ’ αρχάς το upgrade και στα δύο μηχανήματα δημιούργησε προβλήματα και αναγκάστηκα να κάνω clean install κρατώντας σταθερό το home. Στο laptop είχα πρόβλημα στην εναλλαγή των layouts στο πληκτρολόγιο, καθώς έπρεπε να το ορίσω σε κάθε boot για να δουλέψει. Επίσης πρόβλημα παρουσιάστηκε στην ομαλή λειτουργία του openoffice (περίεργα κωλύματα που δεν είχα ξανασυναντήσει στην προηγούμενη έκδοση) και στη λειτουργία του emerald theme manager. Στο desktop δεν είχα το πρόβλημα με τα layouts του πληκτρολογίου αλλά είχα τα ίδια με το openoffice και το emerald, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι δε δούλευε το number keypad του πληκτρολογίου που δούλευε μία χαρά στην προηγούμενη έκδοση.
Για να μη σας κουράσω, έχω πλέον ξαναγυρίσει στην gutsy και στα δύο μου μηχανήματα. Το ερώτημα: είχατε αντίστοιχα προβλήματα? Και η αγωνία: θα είναι η 8.10 καλύτερη ή χειρότερη (η 8.04 είναι και LTS τρομάρα τους!)
To ADSLGR.com ως δικτυακός τόπος είναι σημαντικός και προσφέρει αρκετά στη γενικότερη κοινότητα. Το θέμα είναι ότι το κομμάτι που έχει να κάνει με το Linux είναι προβληματικό, και κάποιοι από τους συντονιστές διαιωνίζουν αντί να διορθώνουν την κατάσταση.
Αυτό που θα ήθελα να προτείνω στους χρήστες είναι να αποφεύγουν το ADSLGR.com/Linux για το άμεσο μέλλον, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει η κατάσταση.
Ενημέρωση: Όχι άλλα σχόλια πια. Μπορείτε να συνεχίσετε τα σχόλιά σας στο http://adslgr-critics.blogspot.com/.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%a0%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-adslgrcomforum-%cf%84%ce%bf/

151 comments

3 pings

Skip to comment form

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 14:16

    Και που είσαι, φαίνεται αν μιλάω εγώ, και πότε εσύ… Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό ε; Όπως το προηγούμενο μόλις τώρα. Θεωρείς ότι θα το έλεγα αυτό ε; Τέσπα, αρκετά σου απάντησα 🙂

    Πραγματικά, με σεβασμό
    (πράγμα το οποίο εσύ δεν διαθέτεις από ότι φαίνεται)

    • 'WAntilles' [κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 14:26

    Δεν έχουν νόημα οι φιλοφρονήσεις με ή χωρίς εισαγωγικά προς άγνωστα username, δεν νομίζεις;

    Μπορείς:

    α) Να θεωρήσεις το flamewar διασκεδαστικό και να παίξεις μαζί μου.
    β) Να με λάβεις υπ’όψιν ως ζωντανή απόδειξη ότι σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται με άγνωστα usernames χωρίς κανέναν μηχανισμό πιστοποίησης. Μπορώ να προκαλέσω flamewar βάζοντας λόγια στο στόμα του Σίμου Ξενιτέλλη, του Wantilles, του crypter ή οποιουδήποτε άλλου.

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 14:36

    Η ανωνυμία, που και εσύ απολαμβάνεις, από εδώ τώρα, και μην μου πείς ότι δεν έχω την δυνατότητα να γράψω και εγώ εδώ “EvilHawk” και να το παίξω ότι είμαι κάποιος άλλος, δεν σε κάνει αυτόματα ότι είσαι αυτός ο οποίος έχει το τάδε nickname, κοινώς ο “συνεσταλμένος” και αρκετά διασκεδαστικός Wantilles.

    Απλώς σταμάτα να υποκρίνεσαι, κοροιδεύοντας, προσβάλλοντας, και “¨φιλοφρονώντας” συνομιλητές σου. Τόσο άγνωστη λέξη σου είναι ο “αλληλοσεβασμός”; Δεν στο μάθανε στο σχολείο που πήγες; Δεν ασχολούμαι με κανενός είδους flamewar εδω μέσα. Λέω τα παραπονά μου, πολιτισμένα, χωρίς να ύβριζω, και σεβόμενος την προσωπικότητα όλων. Ζητώ και συζητώ τα αυτονόητα, πράγματα τα οποία δεν θα μπορούσα εκεί μέσα και μέσα σου το ξέρεις και εσύ, άσχετα αν επωφελείσαι και εσύ με την ατιμωρισία, και την συμμορία των διαχειριστών που δεν τιμωρούνται για τις πράξεις τους. Σου ξανά παραθέτω αυτό:

    Με απασχολεί η τήρηση κανόνων σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Με απασχολεί η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Με απασχολεί να παταχθεί το φαινόμενο των κλικών, των συμμοριών, και των κακών διαχειριστών. Αυτό με απασχολεί….

    Τι σου προξενεί και σε κάνει να μπεις στον κόπο να μας “φιλοφρονείς” να μας περιγελάς, και να φαίνεσαι ανώριμος, και μη αντάξιος της μόρφωσης σου;

    • 'WAntilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 14:50

    Εξ’ αρχής έπρεπε να έχεις αμφιβολίες ότι είμαι ο WAntilles του ADSLgr, και δηλώνω εδώ και αρκετή ώρα ότι δεν είμαι. Εγώ είμαι άλλος WAntilles διασκεδαστικότερος και ακόμα πιο συνεσταλμένος.

    Ένα πράγμα προσπαθώ να σου πω εδώ και ώρα, ότι δεν πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά τι λέγεται από περαστικούς που βαφτίζονται και Πάπας Βενέδικτος αν θέλουν (ΟΚ, με λίγο χιουμοριστικό τρόπο, συγγνώμη). Στο ίδιο “στρατόπεδο” είμαστε, συμφωνώ με τα παράπονά σου, δεν μου αρέσει το ADSL-γκρρρ και δεν σε περιγελώ. Το ότι ξεκίνησα σατιρίζοντας τον συγκεκριμένο τύπο μάλλον είναι ένδειξη πως δεν τον συμπαθώ και πολύ.

    Ποια μόρφωσή μου; Εγώ ένα απλό troll είμαι.

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 14:55

    Ποιός τον χέζει τον Πάπα, και τον κάθε Πάπα η Πατριάρχη; Λεφτά τρώνε…. — Εγώ τσαντίζομαι όταν δεν σέβονται τον συνομιλητή τους… Προφανώς και δεν πιστέυω τον καθένα ο οποίος χρησιμοποιεί και nickname από το adslgr. Εξάλλου αν συμμετέχεις εκεί, έχεις και κάποια “παλαιότητα” καταλαβαίνεις σχετικά εύκολα αν κάποιος είναι αυτός που δηλώνει…

  1. Το πρόβλημα σου (‘troll’) είναι ότι φτάνουμε στα εκατό σχόλια στην ανάρτηση αυτή και το θέμα δεν προχωράει. Αν είχα διαφημίσεις στο ιστολόγιο, δε θα με πείραζε ο χαβαλές (adslgr;), κάτι που κάνει άτομα να διαβάζουν τη σελίδα πολύ συχνά.

    Αυτό που θέλω να δω είναι επικοδομητικό διάλογο, ή απλά κανένα νέο σχόλιο.

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 15:09

    Σίμο μου περιμένεις να αλλάξει κάτι; Εαν δεν αλλάξουνε νοοτροπία οι διαχειριστές/συντονιστές εκεί, αν οι ιδιοκτήτες δεν τους τρίξουν τα δοντάκια, η αν θέλεις, αν δεν πάρουν “πόδι” μερικοί από εκεί, που δεν χρησιμοποιούν σωστά την “εξουσία” τους, δεν θα αλλάξει τίποτα…. Εδώ θα είμαστε, και θα συζητούμε, για να συμφωνούμε μόνο εμείς…

    • [ανώνυμο τρολ που συνδέετε από proxy] on October 26, 2008 at 15:11

    ?????????????????????????????

    ???????????????????????????????????????????

    • [ανώνυμο τρολ που συνδέεται από proxy] on October 26, 2008 at 17:00

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ?????????????????????????/

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ????????????????????????????????

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ???????????????????????????

    [hint: no anon proxies please –editor]

    • Άγνωστός Χ on October 26, 2008 at 17:13

    Πραγματικά αν θέλεις να σου απαντήσω δεν είμαι ανώνυμος, ούτε μπαίνω από proxy για να κρύψω την ταυτότητα μου. Με λίγο ψαξιματάκι (παράνομο βέβαια….) θα το βρείς. Προτιμώ όμως να μείνω ανώνυμος για τους λόγους που έχω αναφέρει και πιο πριν αν έχεις κάνει την προσπάθεια να διαβάσεις 🙂

    Τώρα αν ο νονός μου με έχει βαφτίσει με όνομα Σίμος, και ο πατέρας μου απέκτησε άλλο επώνυμο, ειλικρινά σου μιλάω πως μου είναι εξαιρετικά ΝΕΟ !

    Όχι φίλε μου, δεν είμαι ο Σίμος τάδε. Δεν έχω λόγο αλλά ούτε και τρόπο να στο αποδείξω. Αλλά δεν είμαι. Όπως είπα και παραπάνω τον παραπάνω κύριο ούτε τον γνωρίζω, ούτε με ενδιαφέρει το τι θα κάνει, και δεν με απασχολούν οι πράξεις/ενέργειες του. Συμμετέχω στο blog του γιατί μπορώ να παραπονεθώ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΑΒΙΑΣΤΑ για τα χάλια του ADSLGR.COM. Χωρίς να φοβάμαι ότι θα διαγραφώ με τον πιο ύπουλο τρόπο (όπως έχουν κάνει και με άλλους), χωρίς να φοβάμαι να πω αυτά που πιστεύω χωρίς να με δείχνουν με το δάχτυλο όπως κάνουν εκεί, σε όποιους διαφωνούν με τους κακούς διαχειριστές και την συμμορία τους. Τώρα αν θες να πιστεύεις ότι είμαι ο τάδε κύριος, είμαι ο τάδε κύριος. Μακάρι να μπορούσα, να είχα όπως επαναλαμβάνω έχω αναφέρει πιο πριν, το πραγματικό μου όνομα, η το nickname που χρησιμοποιώ στο adslgr.com. Είναι πιστεύω δημοκρατικό μου δικαίωμα, να μένω ανώνυμος. Η μήπως όχι; Δεν ζούμε σε εποχές παπαδόπουλου πιστεύω….

    • [ανώνυμο τρολ που συνδέεται από proxy] on October 26, 2008 at 18:06

    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????///
    ?????????????????????????/

    [No anonymous proxy please]

    • [ανώνυμο τρολ που συνδέεται από proxy] on October 26, 2008 at 18:42

    ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    • adslgr on October 27, 2008 at 20:25

    http://www.beosmaxfiles.org/adslgrfiles/adslgr31.rar

    • Pissed off on October 28, 2008 at 11:17

    Εντάξει κάποιος να διαγράψει το προηγούμενο μήνυμα του ανώνυμου ηλίθιου που περιέχει φωτογραφίες, η ανηθικότητα έχει και κάποια όρια …

    • Άγνωστος Υ on October 28, 2008 at 13:06

    adslgr κάνεις που κίνεις μια δουλειά, κάνε την ολοκληρωμένα. Ποιος είναι ο Γουαντίλζζζ; Υποπτεύομαι έναν αλλά δεν παίρνω κι όρκο.

    Κούκλοι είστε πάντως :P.

    • Άγνωστος Ζ on October 28, 2008 at 13:26

    Μα δεν καταλαβαίνω τι κακό έχουν οι φωτός, δεν είναι χυδαίες, ούτε προσβάλλουν την δημόσια αιδώ… εξάλλου εσείς οι ίδιοι τις ανεβάζετε στο facebook! Εδώ σας έπιασε η ευαισθησία, ω κύριοι υποκριτές;

    Άσε που αν σβηστεί από εδώ, κάλλιστα θα ανέβει σε Torrent/RapidShare, έτσι για να μην ξεχνάμε τις γλυκιές φατσούλες της ΣΟ…

    • Άγνωστος Τ on October 28, 2008 at 14:16

    Ρε please πείτε και ονόματα!

    Χαβαλέ έχει το blog του simosx πάντως. Τώρα το πήρα πρέφα. Θα μπαίνω συχνότερα από δω και στο εξής.

    • Pissed off on October 28, 2008 at 14:32

    Είναι τόσο άσχετος ο ηλίθιος που ανέβασε τις φωτογραφίες που απλά δείχνουν ΑΠΛΑ μέλη που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που γράφεται εδώ, και τις χαζομάρες περί facebook να τις κρατήσετε για εσάς, τα συγκεκριμένα άτομα δεν ρωτήθηκαν ποτέ ώστε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους, βγάλτε αλλού την χολή σας …

    • Μέλος ΣΟ ADSLgr on October 28, 2008 at 14:47

    Δεν θέλω για ευνόητους λόγους να αναφέρω το όνομά ή το username μου. Οι φωτογραφίες θίγουν προσωπικά και εμένα και τον φίλτατο WAntilles[*] και ίσως και άλλους εικονιζόμενους. Παρακαλώ να σβηστούν.

    Η συζήτηση έχει ξεφύγει και δεν τη σχολιάζω. Σάμπως αυτός δεν ήταν ο στόχος του αξιοσέβαστου κατά τα άλλα (η συνεισφορά του στο open source είναι δεδομένη) Σίμου;

    [*] Μπορεί να είναι ισχυρογνώμων και αυτό να κάνει άσχημη εντύπωση, αλλά ρε παιδιά καλό άτομο είναι και να βοηθήσει προσπαθεί. Αγνές προθέσεις έχει – να είστε σίγουροι.

    • Commenter on October 28, 2008 at 15:18

    Ποιος ανόητος ανέβασε φωτογραφίες χωρίς την θέληση των ατόμων που είναι σε αυτές ;

    Απαράδεκτο.

    • quadrillion on October 28, 2008 at 15:38

    Τελικά αποφασίστε, απεικονίζονται μέλη της ΣΟ ή όχι; Άλλα μας λέει ο “Pissed off” (σιγά μεγάλε μην μας δείρεις κιόλας) κι άλλα ο “Μέλος ΣΟ ADSLgr”…

    @Commenter
    Γειά σου flamelab! (νόμιζες δεν θα σε παίρναμε χαμπάρι ποιός είσαι; )

    @Άγνωστος Χ
    Γειά σου Dave Murray!

    • Commenter on October 28, 2008 at 15:54

    Οχι, δεν “πήρατε” (ποιοι;) χαμπάρι ποιος είμαι. Τουλάχιστον εγώ χρησιμοποιώ την ανωνυμία μου για προστασία, άλλοι (από ό,τι βλεπω επάνω) την χρησιμοποιούν για ατελές τρόλλινγκ.

    • quadrillion on October 28, 2008 at 16:05

    @Commenter

    Έχεις δίκαιο flamelab, δίδαξε μας εσύ λοιπόν τέλειο trolling (τόσοι μήνες μαθητείας δίπλα στο πλευρό του “πρωτομάστορα” αρχιτρόλλαρχου WAntilles δεν μπορεί να πάνε χαμένοι…)

    • Commenter on October 28, 2008 at 16:14

    Επίμενε όσο θες, ψεύδεσαι.

    • Άγνωστος Χ on October 28, 2008 at 18:31

    Τον συγκεκριμένο από το forum τον γνωρίζω, όχι από κοντά, αλλά τον έχω δει στο forum. Αν εννοείς ότι είμαι εγώ, μήπως κάνεις λάθος;….; Φυσικά και δεν είμαι αυτός…

    Ψάξε λίγο καλύτερα… Έλα μπορείς….

    Ότι και να κάνεις όμως, δημόσια, θα σου αναφέρω πως είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, εαν γνωρίζεις τους νόμους… Και αν τελικά πεις δημόσια ποιος είμαι, να είσαι σίγουρος, πως θα κινηθώ αλλιώς…. Ξεκολλήστε… Κάποιοι θέλουν να μείνουν ανώνυμοι… Θα έπρεπε να ντρέπεστε….

    Σίμος, αρχίζει να ζεσταίνει το παιχνίδι… Να επιληφθείς σε παρακαλώ….

    • no- name on November 2, 2008 at 19:04

    Δεν υπάρχει δικαίσινη στο adslgr.com.

    τελος

    • ???????????? (από athedsl-195330.home.otenet.gr) on November 21, 2008 at 18:50

    ?????????????????????????????????
    [αν δεν είσαι ευχαριστημένος από το adslgr.com, τότε βρες κάποιο άλλο φόρουμ.
    διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για συζήτηση –admin]
    [βλέπω να συνεχίζεις να μην είσαι ευχαριστημένος με το adslgr.com.
    Για να βοηθηθείς, ορίστε μια λίστα με ελληνικά φόρουμ,
    http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Community/GreekLinuxForums –admin]

  2. Έσβησα γύρω στα δέκα μηνύματα (βρισιές, anonymouse, κτλ).

    Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν σοβαρές αντιδράσεις με τις ενέργειες της συντονιστικής ομάδας του φόρουμ adslgr.com.
    Κάποια άτομα δήθεν από την ΣΟ απάντησαν, ωστόσο το γεγονός ότι έβαλαν ψεύτικες διευθύνσεις εμαιλ δίνει λίγη βαρύτητα στην ουσία.

    Ένα γιορτινό μήνυμα για τα άτομα που έχουν πρόβλημα με τις συμπεριφορές στο adslgr.com: Για το 2009 γραφτείτε σε ένα άλλο φόρουμ, το οποίο θα σέβεται την προσφορά σας.

    Καλές γιορτές!

    • λαπ on January 5, 2009 at 21:27

    Σιμο εκει μεσα ενα ιενα μεγαλο μπο****.Στο λεω σαν μελος πανω απο 2000 μηνυματων….που ημουν….

    • apollokk on January 6, 2009 at 12:57

    Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, για τις κλικες τα σκάνδαλα και τα πλεονεκτηματα. Ειναι τετοιοι. Οποιους συμπαθουν μεσα, και όσους οχι εξω με banαρίσματα για λόγους δήθεν (ψεύτικους στην ουσία). Είχα πάνω απο 500 μηνύματα εκεί, και με ήξερε πολύς κόσμος, κάποιοι με θυμονταν και χαρακτηριστικα (για τον ενα ή για τον αλλο λόγο). Ωστόσο έφυγά από το site (ban) μαζί με άλλους 3, για τον ίδιο λόγο (trolling και καλά). Πριν από εμένα είχαν φύγει 2. Οταν ρώτησα για τον 1 με εκαναν ban ψωρις δευτερη σκεψη. Ζητώ λοιπόν, (μιας και βλεπω οτι μελη της ΣΟ συμμετεχουν στη συζυτηση) να μου πουν που trollαρα. Το ονομά μου δεν το κρύβω. Εξαλλου δεν εχω να φοβηθω τιποτα. Επειδη ξερω οτι αν σας ρωτησω τους λογους που εφυγαν οι αλλοι θα μου πειτε οτι δεν εχω φικαιωμα, για πειτε μου λοιπον τους λογους που με διωξατε (εκτος των διπλων λογαριασμων που μετα εκανα επειδη ειχα αναγκη να ρωτησω το φορουμ). Tην πρώτη φορά λοιπόν, ως apollokk γιατί έφαγα ban κυριοι; Τι ηταν το “Αιτία: Trolling, next one please” ε;

    • kuja on January 6, 2009 at 17:29

    Αλλο ενα θυμα!
    http://www.adslgr.com/forum/member.php?u=26863
    (αυτος μπορει να εφυγε και δικαια δεν ξερω ειχε πολλα μυνηματα)

    Απολοκ μην το ψαχνεις.Θα σου πουνε οτι εκανες και αλλο λογαρισμο και τελος.Εγω που δεν εκανα καν λογαριασμο και με μεταξαν?

    • apollokk on January 6, 2009 at 20:28

    Οχι kuja. Ειχαμε συζητησει και παλιοτερα και τα ειπαμε. Αλλο λογαριασμο πριν δεν ειχα κανει. Μετα εκανα. Και αν μου πουνε για τον mavrofidi που χρησιμοποιήθηκε μετα, ηταν του πατερα μου -ανενεργος λογαριασμος, ο οποιος υπγηρχε απο το 2007 (εγω τοτε δεν ειχα νετ)-.

    • kuja on January 6, 2009 at 20:52

    Δεν νομιζω πως καποιος απο την Σ.Ο. εχει τα @@ να βγει να πει κατι.Ρε παιδια εγω ενα χρονια πολλα ειπα στον nnn(ηταν ο μονος που συμπαθουσα) και εφαγα μπαν(ειχα φτιαξει ενα ν λογαρισμο μετα). Ξερω πολλες ιστοριες απο κει μεσα….Λες και δεν ξερουν ποιοι εχουν φτιαξει διπλους λογαριασμους και τους εχουν ακομα μεσα…..

    • Commenter on January 7, 2009 at 07:47

    @kuja: εκείνος έγινε banned γιατί αντέγραφε πάρα πολλά από τα θέματα του σάιτ στο δικό του χωρίς καν να τους ρωτήσει ή εστω με αναφορά στο adslgr ως πηγή.

    • apollokk on January 7, 2009 at 10:33

    Ποιος “εκείνος”;

    • Commenter on January 7, 2009 at 12:29

    Το μέλος που έχει στο λινκ του o kuja, ο 21century. Τελευταιο ήταν αυτό με την ανασκόπηση του 2008 όπου τους κατακλεψε όλο το άρθρο.

    • kuja on January 7, 2009 at 18:01

    ποιο ειναι το σιτε του?

    • sdn_snvv on January 9, 2009 at 04:21

    Λοιπών πριν από πολλά χρόνια μου έκοβαν κλήση κάτω από τον Λευκό Πύργο γιατί δεν φορούσα ζώνη.
    Περνούσαν αυτοκίνητα και κανένας δεν φορούσε ζώνη.
    Λέω γιατί δεν τους γράφεται αυτούς???
    Και το όργανο μου λέει: Εσύ φορούσες? όχι… άρα καλά σου δίνω κλήση. Όσο για τους άλλους να μην σε νοιάζει, δεν είναι δική σου δουλειά.
    Τα χρόνια πέρασαν και κατάλαβα ότι η ιστορία της κλήσης επαναλαμβάνετε σε διάφορες πτυχές της ζωής μας.
    Το ίδιο και στο adslgr.
    Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται.

  3. Το σπαστικό με τα παραδείγματα είναι ότι μπερδεύουν τη συζήτηση παρά βοηθούν.
    Δηλαδή, κάτω από το Λευκό Πύργο σού έπαιρνε ο τροχονόμος το αυτοκίνητο;

    • maniac :P on January 9, 2009 at 12:15

    Ποίημα έγραψα πάλι :p
    Ξέχασα να πω ότι δίνετε κ λάθος εντύπωση για το adslgr 😛 🙂

    • kuja on January 9, 2009 at 15:00

    ναι φυσικα!Εχετε μαζευτει μια παρεα απο τρολια και καλοπερνατε! Ελεος, για γελοια ειναι το adslgr…..

    • ... on January 9, 2009 at 15:49

    Αν δέν σου αρέσει μην ασχολείσαι! Βρές άλλα fora που να σου ταιριάζουν! Πάλιο Troll !

    • κ on January 9, 2009 at 21:17

    καλα αραξε!Αμα αυτα τα τρολια του adslgr

    • .... on January 9, 2009 at 21:43

    Αμάν troll Γιώργο! Πήγαινε αλλού άμα δεν σε παίζουν!!!!

    • ο on January 10, 2009 at 17:15

    καλα ρε crypter(razorblade1100) νομιζεις οτι δεν σε καταλαβα?

    Γιωργος?
    λολ

    εισαι και γαμο τα τρολια!

    Κοιτακτε τα κορυφαια τρολια!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=rAE3fB1xLFU
    πεθανα στο γελιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    • semi automatic on January 10, 2009 at 19:03

    Ολοι οι κλαμενοι εχετε μαζευτοι εδω μεσα…
    Ποιος εχει τα καλαμπαλικια ρε ρεταλια να μας πει ποιος ειχε αυτος ο αχρειος που σηκωνει τις Photo απο τις συναντησεις του adslgr?
    Για να δω ποιος ειναι μαγκας…
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    • Pissed off aka EvilHawk aka ΚακοΓέρακας on January 10, 2009 at 19:31

    Ο Pissed off λέει ψέματα, στις φωτό απεικονίζεται ξεκάθαρα μέλος της ΣΟ, ο nm-kati-noumera! Είναι ο μαλλιάς με τα γυαλάκια. Μπορείτε να το διασταυρώσετε με το videaki από YouTube… neeext please!

    • Somebody on January 10, 2009 at 20:29

    Ήθελα να ήξερα ο κ.Ζίμος πως επιτρέπει τέτοιους καβγάδες και γελοιότητες στο blog του. Αυτό λέει πολλά για το πρόσωπο του.

    • semi automatic on January 11, 2009 at 08:58

    @Pissed off aka EvilHawk aka ΚακοΓέρακας
    Και…Θες να πεις κατι-περα απο το οτι ειναι ασχημος ο nm και εχει καραφλιτσα?

    @Somebody
    Οταν μπει στον κοπο να σταματησει το συγκεκριμενο blog,τοτε και μονο τοτε θα τον παρουμε σοβαρα…
    Απαντηση στο ποιος εχει σηκωσει τις Photos απο την συγκεκριμενη συναντηση του forum εχουμε?

    • ο on January 11, 2009 at 11:51

    @semi automatic και αν σταματησει τι εγινε?Δεν θα δουν την αληθεια μερικα ατμα…

    καλα αυτος ο evilhawk τα χαλια του εχει!

    Μια χαρα ειναι το μπλοκ!Μην λετε βλακιες για να κλεισει επειδη σας συμφερει!

Comments have been disabled.