Γραμματοσειρές Arev

Οι γραμματοσειρές Arev προέρχονται από τις BitStream Vera και στη νέα τους έκδοση έχουν κάποιες διορθώσεις για τα ελληνικά καθώς και υποστήριξη για πολυτονικό. Ο συγγραφέας των γραμματοσειρών δεν γνωρίζει ελληνικά, όμως καταφέρνει να παράγει έργο.

Αν δείτε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να τού στείλετε γράμμα για να το διορθώσει.

Ενημέρωση:

Στιγμιότυπο οθόνης με την Arev 0.16 και ελληνικά

Είδα τις ταινίες Peggy Su και Main Hoon Na.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ad%cf%82-arev/

3 comments

 1. The more the merrier! Αν και παρατήρησα κάποια προβλήματα στο rendering των Windows, η γραμματοσειρά είναι ευανάγνωστη. Ευχαριστώ που μας ενημερώνεις για τις νέες ελεύθερες γραμματοσειρές.

 2. Ο Tavmjong κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι καλό στην περίπτωση που κάποιοι χαρακτήρες δεν φαίνονται καλά, να γίνεται επικοινωνία μαζί του για να τις διορθώνει.
  Τέτοιο παράδειγμα είναι η πρόσφατη υποστήριξη πολυτονικού (Greek Extended).

  Σχετικά με τις γραμματοσειρές StixFonts, έχει βγει το draft της άδειας διάθεσης (http://www.stixfonts.org/user_license.html) όπου ζητούν σχόλια για βελτιώσεις. Είναι σημαντικό να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις τώρα, για να μπορούν οι γραμματοσειρές να μπουν σε όλες τις διανομές. Το draft έχει ένα όρο που κάνει την άδεια μη-φιλική με το ελεύθερο λογισμικό, οπότε είναι καλό, με ευγενικό τρόπο, να υπάρξει επικοινωνία μαζί τους για το θέμα αυτό.

  Ακόμα, είναι σημαντικό να ελεγχθεί ολόκληρη η άδεια και να δοθούν σχόλια. Ενημέρωσα τη λίστα debian-legal (http://lists.debian.org/debian-legal/2005/09/msg00004.html), είναι όμως τόσο δύσκολο να εμφανίσουν μια συγκεκριμένη θέση.
  Ελπίζω όλα να πάνε καλά στο τέλος…

 3. Ωραίος ο δεσμός στην λίστα. Κράτα γερά, είναι καιρός να απαλλαγούμε από τα corefonts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.