Αναβαθμιστείτε από hotmail σε GMail.com

Ενημέρωση: Μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο του άρθρου αυτού και μέσα από το Google Docs, http://docs.google.com/Doc?id=dccdrjqk_14czzrvdcn

Έχετε λογαριασμό hotmail και θέλετε να περάσετε στο GMail για όλους τους γνωστούς λόγους και πλεονεκτήματα που παρέχει η υπηρεσία της Google. Πως μπορείτε να κάνετε τη μεταφορά;

Πριν λίγους μήνες ήταν εφικτό να προωθούμε αυτόματα την αλληλογραφία που λαμβάνει ένας λογαριασμός Hotmail σε άλλο τρίτο λογαριασμό ηλ. αλληλογραφίας, και αυτό ήταν κάτι που έκανε τη μετάφορά προς GMail ή αλλού πολύ εύκολη. Ωστόσο, η Microsoft αποφάσισε να περιορίσει αυτή τη λειτουργικότητα με το να επιτρέπει μόνο τη προώθηση προς άλλους λογαριασμούς των υπηρεσιών της ίδιας εταιρίας (όπως hotmail.com, live.com, κτλ). Αυτός ο περιορισμός είναι παράξενος και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι προσπάθεια για να μην αφήσει τους χρήστες να μεταβούν σε άλλες υπηρεσίες.

Από τα μέσα Μαρτίου 2009, η Microsoft παρέχει πρόσβαση POP3 σε λογαριασμούς live.com και hotmail.com. Φαίνεται ότι η Microsoft αναγκάστηκε να προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή διότι υπάρχουν χρήστες με φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα που μπορούν να λαμβάνουν την αλληλογραφία μόνο με πρωτόκολλα όπως το POP3.

Οπότε, πως μπορείτε να μεταφερθείτε από το hotmail.com ή live.com προς GMail;

 1. Στο GMail, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις→Λογαριασμοί και δείτε προς το τέλος της σελίδας την ενότητα Λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλους λογαριασμούς.
 2. Κάντε κλικ στο Προσθήκη άλλου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτετε.
 3. GMail Add your accountΘα δείτε ένα νέο παράθυρο που σάς ζητά να δώσετε το νέο λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Εδώ βάζουμε το λογαριασμό Hotmail.com
 4. GMail My account Settings
 5. Όταν πατήσετε στο Προσθήκη λογαριασμού », το GMail θα ελέγξει εκείνη τη στιγμή αν μπορεί, με τα στοιχεία που δώσατε, να συνδεθεί με το λογαριασμό σας του Hotmail. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα αναφερθεί μαζί με την ακριβή αιτία του προβλήματος. Για παράδειγμα, παρατήρησα ότι το Hotmail δεν επιτρέπει τη σύνδεση μέσω POP3 αν δεν περάσουν δεκαπέντε λεπτά από την τελευταία σύνδεση. Οπότε, όταν προσθέτετε περισσότερους λογαριασμούς Hotmail, αφήστε ένα χρονικό περιθώριο, τουλάχιστον ένα τέταρτο.
 6. GMail IdentityΣτην επόμενη εικόνα έχετε την επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα ιδιότητα (ταυτότητα) χρήστη για το λογαριασμό του Hotmail που ρυθμίζετε. Με την ιδιότητα χρήστη Hotmail, μπορείτε (αν το επιθυμείτε) να απαντάντε και να στέλνετε γράμματα από το GMail ενώ ο παραλήπτης θα βλέπει ότι το γράμμα ήρθε από το Hotmail! Κατά τη σύνταξη ενός γράμματος, με την παραπάνω επιλογή, έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε τον αποστολέα! Εδώ προτείνω να ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή, με την προϋπόθεση να τοποθετήσετε το λογαριασμό GMail στο πεδίο Reply-To. Αυτό σημαίνει ότι από προεπιλογή, όταν απαντάτε σε γράμματα που ήρθαν από το Hotmail, ο αποστολέας θα είναι ο λογαριασμός σας του GMail. Έτσι, κατά επιθυμία, θα είστε σε θέση να επιλέγετε για κάποια γράμματα να απαντάτε με την ιδιότητα του λογαριασμού Hotmail. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τις επαφές σας να μαθαίνουν σταδιακά ότι έχει αλλάξει η διεύθυνσή σας με το λογαριασμό σας στο GMail. Για τις επαφές σας που συνεχίζουν να στέλνουν αλληλογραφία στο λογαριασμό Hotmail.com μπορείτε να τους υπενθυμίζεται ποια είναι η τρέχουσα διεύθυνσή σας.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-hotmail-%cf%83%ce%b5-gmailcom/

8 comments

Skip to comment form

  • Simos on May 22, 2009 at 14:01
  • Reply

  This is a test comment.

  • my name is mine on May 28, 2009 at 09:29
  • Reply

  Μπορεί να γίνει κάτι και με τα Sent Items του hotmail, πέραν του χειρονακτικού forward;
  [edited]

 1. Μπορείς απλά να επιλέξεις όλα τα γράμματα που είναι στα Απεσταλμένα και να τα μεταφέρεις στο Inbox. Μετά, θα έρθουν μέσω POP3 κατά τα τυπικά.

  Αν θέλεις τα γράμματα αυτά να μπουν με διαφορετική ετικέτα, τότε πρέπει να φτιάξεις μια προσωρινή ρύθμιση λήψης αλληλογραφίας όπου βάζει τα γράμματα αυτά σε μια ξεχωριστή ετικέτα.

  • Jimmy on June 6, 2009 at 23:48
  • Reply

  Πολυ ωραιος οδηγος! Το ηθελα εδω και πολυ καιρο να το κανω αυτο αλλα ειχα την εντυπωση οτι δεν γινοταν..
  Θελω να ρωτησω, αυτο το redirect που γινεται μπορει να εντοπιστει απο καποιον τριτο? Μπορει κανεις να δει οτι το email που εστειλε σε ενα hotmail λογαριασμο προωθηθηκε επειτα σε εναν gmail?

 2. @Jimmy: Όταν κάποιος σού στείλει γράμμα στο λογαριασμό σου στο hotmail.com, τότε ο αποστολέας δεν λαμβάνει κάποια πληροφορία για το αν το γράμμα παρέμεινε στο hotmail.com ή προωθήθηκε.

  • agathi on November 6, 2011 at 10:17
  • Reply

  καλημέρα δεν μπορω να μπω στο hotmail. giati me apokleise kai leei oti me phre kapoios to logariasm;o ti prepei na kanw ? eyxaristw

  • giorgos on October 9, 2013 at 16:30
  • Reply

  εμενα μου βγαζει αυτο ξερετε τι ειναι ?
  Ο διακομιστής δεν επέτρεψε την πρόσβαση σε POP3 για τον κωδικό σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασης που δόθηκε.
  Επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της Microsoft για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση POP.

  • Marilena Gaitana on September 6, 2018 at 14:23
  • Reply

  στις δικές μου ρυθμίσεις πατάω λογαριασμό αλλά δε γράφει πουθενά “λήψη μνμ κλπ” τί κάνω?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.