Το τέλος πλησιάζει…

Το τέλος πλησιάζει…

Ελάτε σε επαφή με την ελληνική πρωτοβουλία κατά των πατεντών λογισμικού. Επικοινωνείστε με τους ευρωβουλευτές για το θέμα των πατεντών λογισμικού και του πόσο κακό θα κάνουν στο ελεύθερο λογισμικό.

Είναι ειρωνικό η Ε.Ε. από την μια να υποχρεώνει την Mίcrosοft να πουλάει τα Wίndοws χωρίς λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων, από την άλλη να γίνει παράνομο ελεύθερο λογισμικό για απαραγωγή πολυμέσων.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9/

3 comments

    • anonymous on April 8, 2005 at 15:28

    Simo, mporeis na dwseis 1-2 links gia to 8ema? Kyriws gia thn epikoinwnia me tous eurovouleutes… 3ereis kati pou na dieukolynei ton “aplo xrhsth” na boh8hsei xwris na psa3ei poly…

    vrypan.

  1. Γενικές Πληροφορίες από το swpat.ffii.org.

    Τι να κάνουμε

    Η ομάδα του epatents.hellug.gr και ο Δημήτρης Γλέζος είναι πίσω από την ελληνική πρωτοβουλία. Για επικοινωνία απευθυνθείτε στην λίστα συνδρομητών.

    Αυτήν τη στιγμή είμαστε το σημείο τη απευθείας επικοινωνίας με τους ευρωβουλευτές της Ελλάδας και Κύπρου.

    • anonymous on April 8, 2005 at 23:21

    Σίμο, πολύ καλά έκανες και ανέβασες το post, έκανα κι εγώ μιά σούμα από τα κείμενα διαμαρτυρίας που έχουν στην πρώτη σελίδα τους και αλλού οι free software multimedia players αυτό τον καιρό και πρόσθεσα και μερικά στοιχεία επαφής για Ελλάδα.

    Για όποιον θέλει να βοηθήσει, η σειρά φθίνουσας αποτελεσματικότητας των ενεργειών που μπορεί να κάνει, κατά τη γνώμη μου, είναι: (προσωπική επαφή;) – έντυπη επιστολή – φαξ – email – συμμετοχή σε λίστα υπογραφών – “φασόν” email ή email με πολλαπλούς αποδέκτες. Γενικά, μιά καλογραμμένη έντυπη επιστολή έχει πολύ περισσότερο αντίκτυπο από ένα email, και ένα προσεκτικά διατυπωμένο email πολύ περισσότερο από ένα copy – paste email. Αυτοί που προέχει να ενημερωθούν και να τους ασκηθεί πίεση από πολίτες και επιχειρήσεις είναι οι ευρωβουλευτές, που θα πρέπει να παραστούν ΚΑΙ να καταψηφίσουν την πρόταση, και σε δεύτερη μοίρα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων’ και στις δύο κατευθύνσεις γίνονται προσπάθειες κι από την ελληνική πρωτοβουλία κατά των πατεντών, αλλά η φωνή του θορυβημένου πολίτη (όχι απαραίτητα επαγγελματία της πληροφορικής) μετράει. Είναι ουσιαστικό η διατύπωση των επιχειρημάτων να γίνεται με συντομία, μεστότητα και ευγένεια.

    Αστέρης

Comments have been disabled.