Στατιστικά επισκεψιμότητας του Πλανήτη ΕΛ/ΛΑΚ Ελλάδα/Κύπρος

Ο Μάρτιος ήταν ένας καλός μήνας. Αν και δεν έχει τελειώσει ο μήνας (30, 31 Μαρτίου), καταγράφουμε τώρα τα στατιστικά και τις τάσεις. Ακόμα, υπήρξε ένα πρόβλημα στην καταγραφή των επισκέψεων με αποτέλεσμα να χαθούν τα στατιστικά για δύο ακόμα μέρες, σύνολο 4.

Μέχρι στιγμής είχαμε πάνω από 1750 μοναδικούς επισκέπτες, που αντιστοιχούν σε 2.54GB bandwidth για τον μήνα αυτό. Ο προηγούμενος μήνας ήταν μόνο 1.85GB.

Εκτός από την βασική σελίδα, ο Πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ διαθέτει για τον μήνα αυτόν και παρουσιάσεις μορφής Flash για την χρήση του GIMP καθώς και παρουσιάσεις της διανομής Ubuntu Linux Hoary Hedgehog (preview).

Η χειρότερη ημέρα από πλευρά επισκεψιμότητας είναι το Σάββατο ενώ καλύτερη η Πέμπτη. Είναι καλό που το Σ/Κ υπάρχει αισθητή μείωση στους επισκέπτες :).

Η κατανομή των επισκέψεων κατά την διάρκεια της ημέρας εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η δραστηριότητα ξεκινά τα χαράματα με μία πρώτη κορύφωση το μεσημέρι, έπειτα μια μικρή μείωση τις επόμενες ώρες για να ανακάμψει για το απόγευμα. Κατά την διάρκεια του απογεύματος οι επισκέψεις έχουν μια σταθερότητα με μια κορύφωση στα μεσάνυχτα, όπου στις μικρές ώρες αρχίζουν να μειώνονται μέχρι να πάει ο καθένας για ύπνο.

Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αποτελούν την πλειοψηφία. Τον μήνα αυτό είχαμε επισκέπτες από μεγάλη ποικιλία χωρών, όπως Καμπότζη, Ινδονησία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Περίπου 20 ρομπότ μάς επισκέφτηκαν με πρώτο (και με διαφορά!) το Googlebot. Υπάρχει κινητικότητα στον χώρο των ρομπότ, μιας και αρκετά από αυτά ούτε καν τα έχω ακούσει (Gigabot, Pompos, Holmes, Yandex bot, WISENutbot κ.α.)

Σε κάθε μια επίσκεψη στην σελίδα http://planet.ellak.gr/ αντιστοιχούν 3 επισκέψεις στο RSS feed του Πλανήτη ΕΛ/ΛΑΚ.

Περισσότεροι από 60 επισκέπτες (λόγω προβολής στο εξωτερικό) είδαν τον οδηγό για την χρήση του GIMP ενώ περισσότεροι από 50 επισκέφτηκαν την σελίδα παρουσιάσης της διανομής Ubuntu Linux Hoary Hedgehog (preview).

Στην μάχη των λειτουργικών συστημάτων, το GNU/Linux έρχεται πρώτο με 46%, δεύτερο το Wίndows με 38%.

Στους περιηγητές ιστοσελίδων, ο Mozilla Firefox είναι νικητής με 57%. Αν βάλουμε μαζί και τους αμετανόητους χρήστες Mozilla Suite και Netscape (8%!!!), το σύνολο για τα μοζιλλοειδή είναι ένα ωραίο 76%!
Υπήρξαν χρήστες με Konqueror, Opera, Safari, MultiZilla, Galeon (!) και Links (εγώ δοκίμασα…). Υπήρξαν και μερικοί επισκέπτες που δουλειά δεν είχαν και είδαν τον Πλανήτη ΕΛ/ΛΑΚ από το κινητό τους τηλέφωνο/PDA.

Το 94% των επισκεπτών συνδέεται κατευθείαν στον Πλανήτη (π.χ. από σελιδοδείκτη (~4%), σύνδεση προς RSS feed, από μνήμης, ή πατάει το μεσαίο πλήκτρο στον σχετικό σύνδεσμο).

Το 5% μάς βρίσκει από συνδέσμους άλλων δικτυακών τόπων (ευχαριστούμε!). Πρώτο έρχεται το http://marketingpro.blogspot.com/ και αμέσως μετά η σελίδα αυτή. Πιο πίσω είναι τα http://www.planetplanet.org, http://mperedim.serverhive.com/weblog/, http://www.gnome.gr/, http://isag.meng.auth.gr/blogentis/Oneiros και http://vrypan.net/weblog/. Ευχαριστούμε πολύ!

Το υπόλοιπο 1% των επισκεπτών έρχεται από μηχανές αναζήτησης, και την συντρηπτική πλειοψηφία αποτελεί το Google. Τα πιο τυπικά λεκτικά αναζήτησης ήταν planet hellas, Κύπρος, planet foss και ΕΛ για Ελεύθερο Λογισμικό.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cea/