Περιεχόμενο καταχωρήσεων

Όχι πως είναι θέμα, απλά για εξήγηση.

Ο Πλανήτης ΕΛ/ΛΑΚ Ελλάδα/Κύπρος είναι ένας συγκεντρωτής (aggregator) των προσωπικών ιστολογίων ατόμων που “προσφέρετε στο ελεύθερο λογισμικό (ανάπτυξη, εξελληνισμός ή διάδοση)”.

Αν κάποιες εγγραφές στο ιστολόγιο δεν έχουν σχέση με ΕΛ/ΛΑΚ, δεν έχει σημασία. Χμμμ, μάλλον έχει σημασία, μιας και ο σκοπός του Πλανήτη είναι να δείξει και την άλλη πλευρά (τα άλλα ενδιαφέροντα) των μελών του.

Για παράδειγμα, δείτε το Planet GNOME, που μόλις τώρα έχει μια καταγραφή από το εστιατόριο που πήγε Frederico Mena-Quintero (πολύ γνωστός περί GNOME) και μια εγγραφή για την περιοδική εμφάνιση των τζιτζικιών στη βόρεια Αμερική.

Μέχρι στιγμής η αναλογία προσωπικών και ΕΛ/ΛΑΚ-“oriented” εγγραφών είναι καλή. Ίσως στο μέλλον να υπάρξει χρήση των λεγόμενων “keywords” για το φιλτράρισμα κάποιων εγγραφών (αν για κάποιο λόγο ο “ιστολόγος” θέλει να κρατήσει προσωπικές κάποιες εγγραφές.

Θα ήθελα να “αδράξω την ευκαιρία” ότι είναι αισθητή η απουσία ιστολόγων στον Πλανήτη που να προέρχονται από το Hellug. Αν μας διαβάζει κάποιος από το Hellug (ιδίως από το board), είστε καλοδεχούμενοι (αφού τουλάχιστον μας φιλοξενείτε, να ανταποδώσουμε τη φιλοξενεία!).

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd/