Μόλις ολοκλήρωσα την εγκατάσταση του Ubuntu Linux 5.04 [Τελικό]!

Ναι, δεν είμαι πρώτος 🙁

Επέλεξα ελληνικά κατά την εγκατάσταση και το πρόγραμμα εγκατάστασης τοποθέτησε τα ελληνικά πακέτα από το διαδίκτυο!

Παρατήρησα ότι στην διάρκεια της εγκατάστασης, στο περιβάλλον κονσόλας, μπορείς να αλλάξεις πληκτρολόγιο μέσω Alt-Shift, ωστόσο δεν φαίνονται τα γραφόμενα ως ελληνικά αλλά εκτεταμένοι λατινικοί χαρακτήρες (loadmap: οκ, setfont: προβληματικό 🙁 ). Στην επόμενη έκδοση! 🙂

Στο γραφικό περιβάλλον μπορείς να γράψεις αγγλικά/ελληνικά με ενναλαγή μέσα από Alt-Shift. Αυτό χωρίς καμιά επιπλέον ρύθμιση. Υπάρχει και ενδείκτης πληκτρολογίου που δείχνει σε τί γλώσσα γράφετε , πρέπει όμως να κάνετε δεξί κλικ στο ταμπλώ, μετά “Προσθήκη στο ταμπλώ…”, και τέλος Ενδείκτης Πληκτρολογίου.

Στην περίπτωση που έχετε βάλει την αγγλική έκδοση του Ubuntu, μην πειράξετε το /etc/X11/xorg.conf, απλά ενεργοποιήστε τον Ενδείκτη Πληκτρολογίου και τοποθετήστε τις γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά) μαζί με τον συνδιασμό πλήκτρων για να κάνετε την ενναλαγή (επιλέξτε Alt-Shift, ή κάτι δικό σας…).

Όταν ξεκινήσετε το OpenOffice.org και δοκιμάσετε να γράψετε ελληνικά, θα δείτε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να λύσουμε το σφάλμα #2374 στην ώρα του, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε χειρωνακτικά τα βήματα που περιγράφει.

Τι άλλο είναι ενδιαφέρον που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος στο νέο Ubuntu; Προτείνετε!

Σημείωση: Την εγγραφή αυτή την κάνω από το ίδιο το Ubuntu Linux 5.04 [τελικό], το οποίο εγκατέστησα μέσα στο vmware.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%bc%cf%8c%ce%bb%ce%b9%cf%82-%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-ubu/