Ελληνική Μετάφραση του WordPress

Ύστερα από την εγγραφή για το WordPress και του ζητήματος του εξελληνισμού του προγράμματος, έχει γίνει εγκατάσταση του λογισμικού Pootle (Μετάφραση ελεύθερου λογισμικού μέσω Διαδικτύου) για τις ανάγκες τις ελληνικής κοινότητας.

Δεν γνωρίζω πως θα δουν οι τελικοί χρήστες το θέμα του εξελληνισμού λογισμικού μέσω Διαδικτύου, οπότε αυτή είναι μια δοκιμαστική δημόσια ανακοίνωση. Κάθε σχόλιο δεκτό!

Λοιπόν, πάμε στην σελίδα εξελληνισμού του WordPress. Με την επιλογή Προβολή Αμετάφραστων θα εμφανιστούν τα μηνύματα που θέλουν μετάφραση ή ενημέρωση και μπορείτε να τα μεταφράσετε. Μιας και δεν έχετε ήδη λογαριασμό χρήστη, υπάρχει μόνο η δυνατότητα για “πρόταση/suggest” μετάφρασης (αντί για “υποβολή” για εγγεγραμμένους χρήστες). Εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν την δυνατότητα για αποδοχή/τροποποίηση προτάσεων.

Αν δεν μπορείτε να μεταφράσετε κάποιο μήνυμα, πατήστε “προσπέραση” για να συνεχίσετε στο επόμενο.

translate-wordpress-main

Αν θέλετε λογαριασμό χρήστη, χρησιμοποιήστε την επιλογή δημιουργίας λογαριασμού για την εισαγωγή των στοιχείων σας. Πρέπει όμως να μού στείλετε προσωπικό γράμμα διότι η διαδικασία δεν γίνεται όλη αυτόματα (υπάρχει χειρωνακτικό “moderation” στην τελική αποδοχή).

Η λειτουργία δημιουργίας αρχείου MO δεν λειτουργεί ακόμα και αναμένετε να λειτουργήσει σύντομα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μεταγλωττίζετε χειρωνακτικά την μετάφραση.

translate-wordpress-specifics

Θα έθετα ως στόχο να γίνει πρώτα μια πλήρης μετάφραση του WordPress στα ελληνικά και έπειτα να μπορεί να πάρει ο καθένας το τελικό αρχείο PO και να κάνει τροποποίηση για το προσωπικό γούστο (π.χ. “0 Σχόλια” σε “Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αφήσει μήνυμα”). Αν υπάρχει διάθεση, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το http://translate.os.cs.teiath.gr/ και για τη δουλειά αυτή. Πρώτα όμως η βασική μετάφραση…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομάδα Ελεύθερου Λογισμικού του Τμήματος Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας για την βοήθειά του στην εγκατάσταση και λειτουργία του translate.os.cs.teiath.gr!

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%86%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-wordpress/