Γράψιμο ελληνικών στο Linux (X.org), περί προσθήκης διορθώσεων

Το λογισμικό X.org (δυνατότητα για την απεικόνιση γραφικού περιβάλλοντος σε Linux) βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, που κάνει αρκετά δύσκολη την ενημέρωση της δυνατότητας γραψίματος ελληνικών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο συστήματα για το γράψιμο στην τοπική γλώσσα, το παλιό και το καινούριο. Λόγω της μετάβασης, δεν γίνονται ενημερώσεις στο παλιό σύστημα. Λόγω της μετάβασης, το νέο σύστημα θα ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, διότι (το νέο σύστημα για το γράψιμο) δεν είναι τμήμα της μετάβασης.

Το νέο σύστημα είναι το xkeyboard-config, από τους Sergey Udaltsov και Ivan Pascual.

Έτσι, θα χρειαστεί να ενημερωθεί ξανά το σφάλμα Comma error in greek keyboard (arithmetic keypad) #3538 για το νέο σύστημα.

Ακόμα, η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση για το γράψιμο στο πολυτονικό σύστημα, για το οποίο εργάζεται ο Κώστας Πιστιόλης και γίνεται συζήτηση στη λίστα i18ngr, οι αλλαγές πρέπει να είναι στο νέο σύστημα, το οποίο περιμένουμε να γίνει διαθέσιμο στην αμέσως επόμενη έκδοση του λογισμικού X.org.

Ενημέρωση:
Έστειλα γράμμα για lobbying στο X.org.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%88%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-linux-xorg-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ceb/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.