Απεικονίσματα οθόνης από Debian GR

Ναι, είναι η εξελληνισμένη έκδοση του Debian από τον Κώστα Μαργαρίτη.

Ο Δημήτρης Κορβέτης ετοίμασε μια σειρά απεικονίσματα οθόνης (screenshots) τα οποία είναι διαθέσιμα από το ELLAK.gr (κάντε κλικ σε Γκαλερί, κάτω από τις Υπηρεσίες, μετά δείτε τα “Sub-albums”).

Στην αρχή (3 σελίδες) μπορείτε να δείτε τον εξελληνισμένο εγκαταστάση του Debian στα διάφορα στάδια εγκατάστασης (ανίχνευση συσκευών, επιλογή ρυθμίσεων, κτλ). Στη τέταρτη σελίδα εμφανίζεται το εξελληνισμένο περιβάλλον GNOME με ελληνικό OpenOffice.org, ελληνικό Firefox, ελληνικό Evolution (GNOME 2.82.6) και ελληνικό GIMP (επεξεργασία εικόνας).

Το GIMP θέλει περισσότερη αγάπη μιας και το ποσοστό μετάφρασης δεν είναι αρκετά υψηλό. Το GIMP είναι διαθέσιμο για Wίndows, Linux και άλλες πλατφόρμες. Ως ελεύθερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, θα μπορούσε να το “υιοθετήσει” κάποιο περιοδικό ή δικτυακός τόπος για επεξεργασία εικόνων και να βοηθήσει στον εξελληνισμό. Τα άτομα που έβαλαν το χέρι τους στον εξελληνισμό όπως έχει τώρα είναι οι Βασίλης Γιαννακόπουλος, Νίκος Χαρωνιτάκης, Τα πάντα ρει και Σίμος Ξενιτέλλης. Νομίζω ότι ο Νίκος είναι το σημείο αναφοράς αυτή τη στιγμή για θέματα εξελληνισμού του GIMP.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bf%ce%b8%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-debian-gr/

1 comments

    • nikosx on November 17, 2004 at 06:05

    το Gnome δεν πρέπει να είναι 2.8 είναι πιθανόν το 2.6

Comments have been disabled.