Αλλαγές στον Πλανήτη

Πριν λίγο έκανα μερικές αλλαγές στον Πλανήτη.

Από τώρα, αν κάνετε περισσότερες από δυο εγγραφές την ημέρα, θα εμφανίζονται όλες (παλιό όριο 2 – προεπιλεγμένο από planetplante, νέο όριο 10 εγγραφές).

Έβγαλα προσωρινά τα ιστολόγια των epatents(διορθώθηκε ήδη, ευχαριστώ sysadms@hellug) και του Δημήτρη Γλέζου για τεχνικούς λόγους (δεν είναι προσβάσιμα αυτή τη στιγμή). Μόλις διορθωθεί το πρόβλημα θα ξανατοποθετηθούν. Έχω επικοινωνήσει με τα αρμόδια άτομα.

Το λογισμικό του planetplanet κάνει “caching” τα RSS feeds και μερικές φορές αποσυγχρονίζεται. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι όταν εμφανίζονται όλες οι εγγραφές σας για μια μεγάλη περίοδο σαν μια μοναδική μεγάλη εγγραφή. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά (πχ όταν αλλάζεται λογισμικό για το ιστολόγιό σας όπως wordpress κτλ) και λύνεται με την απλή διαγραφή των αρχείων που βρίσκονται στο cache. Αν δείτε κάτι παρόμοιο, πείτε μου για να το διορθώσω.

Θα ήθελα να σας προτρέψω να μού στείλετε φωτογραφίες σας για τοποθέτηση στον πλανήτη. Μόλις βρω ευκαιρία, θα φτιάξω ένα οδηγό για τη δημιουργία τέτοιων φωτογραφιών με χρήση σκίασης κτλ.

Στην περίπτωση που γράφετε σχόλια στις εγγραφές άλλων, είναι καλό να δηλώνετε και το όνομά σας.

Το ιστολόγιο του Νίκου Κ. είναι εκτός του πλανήτη από χτες. Δείτε εδώ για περισσότερα. Οι Αστέρης και Γιώργος Ι. έκαναν εγγραφές για το θέμα και ο Νίκος Κ. έκανε σχόλια στις εγγραφές αυτές. Διάβασα με προσοχή τις εγγραφές και τα αντίστοιχα σχόλια.

Ο Νίκος Κ. κάνει εγγραφές στο ιστολόγιο του σε ύφος που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα άτομα που το διαβάζουν. Συμπεριλαμβάνουν εριστικά σχόλια, γενικεύσεις, ακραίες θέσεις. Στις 12/12 του έστειλα γράμμα για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι πρέπει να διαχωρίσει τις εγγραφές σε αυτές που είναι για το ελεύθερο λογισμικό και τις άλλες που δεν ενδιαφέρουν το ελεύθερο λογισμικό. Ακόμη, περιέγραψα πως μπορεί να γίνει με τεχνικό τρόπο. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα “μειωθούν”, λες και είμαι ο μπαμπάς που κάνει όλα τα χατήρια και θα το κάνω και αυτό.

Από τότε έχουμε εγγραφές που λένε “ψήφισαν τόσο σκ@τά στην ευρωβουλή”, “Ο χατζηνικολάου του πήρε στημμένη συνέντευξη”, “τον χριστόδουλο και την συμμορία του”, “ο Παρασκευαΐδης είναι σκληρόπετσος και το μόνο που ξέρει είναι να είναι νάρκισσος”.

Επιστροφή την Πέμπτη. Στην εγγραφή μου επί του θέματος, γράφω

Νίκο, βγάζω το ιστολόγιό σου από τον Πλανήτη για τις επόμενες ημέρες μιας και υπάρχει προσπάθεια προβολής του ελληνικού GNOME 2.10. Στο μεσοδιάστημα, θα ήθελα να δημιουργήσεις δεύτερο ιστολόγιο για νορμάλ υλικό, για το οποίο μου λες και το βάζω στον πλανήτη.

Αν το παραπάνω κουτάκι δεν είναι κατανοητό, δεν ξέρω σε ποια γλώσσα να το γράψω.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%b7/

2 comments

    • anonymous on March 12, 2005 at 06:18

    Φίλε Σίμο (μπορώ να σε λέω φίλο έτσι, όχι τίποτα άλλο αλλά δεν σε ξέρω και προσωπικά). Μπαμπά δεν σε λέω, γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι παιδί σου.

    Εγγραφές που λένε (ενοείς που έχουν ως τίτλο;) ή που μέσα χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις και οι οποίες όταν αποκοπούν απλά δείχνουν τις απόψεις μου επί θεμάτων άσχετων με το ΕΛΛΑΚ; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με λέξεις όπως σκατά και άλλες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην καθημερινότητα. Η σεμνοτυφία σου είναι το κάτι άλλο.

    Έτσι για να κρατηθεί μια ισορροπία για όποιον δεν με διαβάζει (εσένα δηλαδή)
    το ιστολόγιο μου:

    http://nkour.blogspot.com/2005/01/blog-post_19.html
    http://nkour.blogspot.com/2005/02/idn-bug-mozilla.html
    http://nkour.blogspot.com/2005/02/embedding-python-and-dailystrips.html
    http://nkour.blogspot.com/2005/01/open-sourcing-dtrace.html

    ναι κι αυτό γιατί όχι;
    http://nkour.blogspot.com/2005/01/ingr.html
    http://nkour.blogspot.com/2005/01/tv.html

    Το αν πήρε η όχι ο χατζηνικολάου συνέντευξη δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά τόσο κολλημένος στην οθόνη σου μου φαίνεται είσαι βρε αδερφέ! Το αν ο χριστόδουλος έχει συμμορία ή όχι δεν απασχόλησε μόνο εμένα.

    Εγώ δεν θα κάτσω να δω αν και πόσα σχόλια σου δεν σχετίζονται άμεσα με το ΕΛΛΑΚ στην Ελλάδα γιατί:
    α) δεν με ενδιαφέρει μόνο το ΕΛΛΑΚ
    β) διαβάζω ένα σωρό πλανήτες και πχ στον planetgnome.org απ’ τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει μεταφράσει posts σε δικά σου posts (άρα τον διαβάζεις κι εσύ) και θα ξέρεις ότι κι εκεί λένε και άλλα πράγματα και κανείς δεν βγήκε με ανακοινώσεις αλλουνού. Μετά ψάχνεις για μπανανία..
    γ) τους επισκέπτες του πλανήτη δεν τους ενδιαφέρει μόνο το ΕΛΛΑΚ σαν να ήταν κάτι αποστειρωμένο, αλλά ο *βασικός* σκοπός των ιστολογίων είναι η ανάδειξη του ΕΛΛΑΚ και της φιλοσοφίας του. Η φιλοσοφία του, μπορεί να φανεί και από ποιοι το χρησιμοποιούν και τι απόψεις έχουν κι αυτό σε φοβίζει γιατί δεν έχεις καταλάβει τι είναι η δημοκρατία: Πιο απλά. Δεν σε εμπόδισε κανείς να πεις ότι η ΕΕ είναι μπανανία, αλλά να το πεις με κάποια έστω επιχειρήματα
    δ) το ΕΛΛΑΚ δεν είναι μόνο αυτό που νομίζεις εσύ.

    Γενικά λυπάμαι και χαίρομαι. Λυπάμαι γιατί άτομα σαν κι εσένα δεν θα μπορούσαν ποτέ να συλλάβουν το FreeSoftware πέρα του geekiness και του “oops yeah it works..fuck microsoft”. Και χαίρομαι γιατί απλά με βοήθησες με όλο αυτό το άνευ προηγουμένου εφυολόγημα περί δυσφήμησης του GNOME να το καταλάβω.

    Σε καθεστώτα μπανανίας, η κριτική στην άποψη του αρχηγού, θεωρείται δυσφήμηση από τον αρχηγό και ο αρχηγός κόβει το κεφάλι του ατόμου που ασκεί την κριτική χωρίς πολλά πολλά. Μετά από όλα αυτά όποιος έχει μυαλό ας το χρησιμοποιήσει.

    ΥΓ.
    Μίλησα με τον Δημήτρη Γλέζο, άτομο που συμπαθώ ιδιαίτερα. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έμαθαν τουλάχιστον να το συζητούν το θέμα, και που ξαφνιάστηκαν από το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

    εγώ θα συνεχίσω να σας διαβάζω επιλεκτικά (ενοείται)

    όσο για αυτά που λες με το νορμάλ υλικό θα σου πω το εξής φίλε Σίμο.
    Το τι είναι νορμάλ και τι όχι το κρίνεις εσύ. Όταν μου λες νορμάλ (και όχι πολιτική) άποψη (και ακόμα δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα) το “ΕΕ είναι μπανανία” και το “παιδιά η ΕΕ δεν είναι μπανανία. ΗΜΑΡΤΟΝ!” πολιτική άποψη μη νορμάλ και άρα την απαγορεύεις. τότε πραγματικά η κριτική σου για το τι είναι νορμάλ ή όχι είναι για τα μπάζα. [ναι ξέρω δεν σου αρέσουν οι εκφράσεις μου]. Εμένα είναι οι εκφράσεις μου κακές, εσένα οι αποφάσεις σου. Και η απόφαση κάνει την διαφορά. Θα μπορούσα να γράψω ένα σωρό κατεβατά ακόμα, αλλά θα τελειώσω απευθυνόμενος στους εναπομείναντες που πήραν την θέση μου: “Παιδιά, ευχαριστώ, αλλά μην το ξανακάνετε, ο Σίμος δεν το βρίσκει νορμάλ”

    • anonymous on March 13, 2005 at 01:25

    Κύριε Ξενιτέλλη τι λέει το παραπάνω κουτάκι; Γιατί εγώ το διαβάζω ως “άμα η διαφωνία σου μου χαλά τη διαφήμιση έφυγες”. Αίσχος. Άμα βρείτε ώρα αλλάξτε λίγο εκείνη την παραγραφούλα πάνω δεξιά που μιλά “πρωτοβουλία για την ανάδειξη της συμμετοχής στο ελεύθερο λογισμικό”. Κάντε την κάτι σε στυλ “ομάδα Ξενιτέλλη για την ανάδειξη του ελληνικού Gnome”. Αίσχος, και γεια σας.

Comments have been disabled.