Αλλαγές στον Πλανήτη (μέρος Β)

Για κάποιο λόγο οι εγγραφές του ιστολογίου του Παναγιώτη εμφανίζονταν όλες μαζί στην ίδια ημερομηνία, την τρέχουσα ημερομηνία.

Ύστερα από διερεύνηση το πρόβλημα φαίνεται να είναι με τον εξελληνισμό του WordPress.

Συγκεκριμένα, το RSS feed περιλαμβάνει:
<pubDate>Πα, 11 Μαρ 2005 00:37:10 +0000</pubDate>
Από όσο γνωρίζω, το πεδίο αυτό πρέπει να είναι στα αγγλικά για να μπορεί το λογισμικό που παραλαμβάνει το RSS feed να κάνει ταξινόμηση.
Το λογισμικό του planetplanet θεωρούσε την ημερομηνία αυτή ως την τρέχουσα και πάντα εμφάνιζε όλες αυτές τις εγγραφές στην αρχή.

Παναγιώτη, έβγαλα για τώρα το ιστολόγιό σου από τον Πλανήτη. Μπορείς να κοιτάξεις το θέμα; Πρέπει να υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και σε άλλο λογισμικό που λαμβάνει το RSS feed. Αν κοιτάξεις τον πηγαίο κώδικα του WordPress και συγκεκριμένα το σημείο που παράγει το RSS feed, πρέπει να αλλάξει η συνάρτηση που εμφανίζει την ημερομηνία (strftime) και να μην χρησιμοποιεί τα %a, %b επειδή εμφανίζουν την ημερομηνία βάσει της τιμής του locale.

Ίσως βοηθήσει το

# format into an RFC 1123-compliant timestamp. We can’t use
# time.strftime() since the %a and %b directives can be affected
# by the current locale, but RFC 2616 states that dates must be
# in English.

Γιάννη Σ., στον τίτλο της εγγραφής Linux+PHP & MSSQL: Hello World! υπάρχει ο χαρακτήρας & χωρίς να γραφτεί ως HTML entity (&amp;). Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους χρήστες Firefox/Thunderbird/Liferea(?) διότι ο χαρακτήρας αυτός φαίνεται να μην είναι έγκυρος ως έχει στους τίτλους των εγγραφών. Μπορείς σε παρακαλώ να το αλλάξεις σε “&amp;”;

Δοκίμασα σήμερα να ανανεώσω το λογισμικό του planetplanet. Είδα όμως ότι δεν έχουν μπει μια σειρά από ανανεώσεις επειδή ο υπεύθυνος του πακέτου δουλεύει με την Canonical και δουλεύουν εντατικά για την νέα έκδοση του Ubuntu Linux (Hoary Hedgehog), που θα είναι έτοιμη στις αρχές του Απριλίου. Οπότε το αφήνω για τώρα.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b2/