Μετάφραση του WordPress στα ελληνικά (νέο έργο!)

Ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τη υποβοήθηση των μεταφράσεων του WordPress στις τοπικές γλώσσες, όπου διάφοροι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν μέσω του Διαδικτύου.

Η μετάφραση γίνεται με τη βοήθεια μιας εφαρμογής Web· χρειάζεται να αποκτήσετε λογαριασμό στο http://www.wordpress.com/ για να μπορέσετε να συνδεθείτε στο http://translate.wordpress.com/.

Η εφαρμογή του Web επιτρέπει να γίνονται προτάσεις για μια μετάφραση και έπειτα να καθορίζονται ποιες είναι οι αποδεκτές, κατά του τρόπου που το Google μεταφράζει μέσω της κοινότητας το δικτυακό του τόπο.
Το επίπεδο μετάφρασης του WordPress στα ελληνικά είναι γύρω στο 75% (960 από 1294 μηνύματα), και όπως φαίνεται έχει ληφθεί η μετάφραση που είχε γίνει στο Pootle και που μετά είχε σταλθεί upstream.  Είναι σημαντικό να στέλνεις υλικό upstream :-).

Ευχαριστώ τον Unique Fish για το πινγκ.

Μιλήσαμε για τη μετάφραση του WordPress για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%9c%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%86%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-wordpress-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf/

2 comments

  1. Γρήγορα έκανες το ποστ το νέο! Thanks γιατί εγώ με τη μετάφραση το ξέχασα. Έχω κάποιο χρόνο στα χέρια μου και έκανα μετάφραση αρκετά strings. Σιγά σιγά θα φτάσουμε στο 100%.

    Εκτός απο μετάφραση υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου των μεταφράσεων εδώ: http://translate.wordpress.com/list.php

  2. Καλοδεχούμενο κάθε νέο project, αλλά νομίζω ήδη υπάρχει η Ελληνική μετάφραση στην ιστοσελίδα μου και αρκετοί χρήστες την χρησιμοποιούν. Νομίζω ότι είναι διπλός κόπος κάθε τόσο να ξεκινάει το project μετάφρασης από την αρχή. Καλή δουλειά !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.