Σήμερα έχουμε διαγώνισμα

Ερώτηση 1

(Αν δεν εγκαταστήσατε Mozilla Firefox, κάντε το τώρα.)
Πηγαίνετε στη σελίδα αυτή. Εξηγείστε γιατί συμβαίνει αυτό
που συμβαίνει.

Προτείνετε (έξυπνο) τρόπο αντιμετώπισης.

8 comments

 • simos74

  Όταν χρησιμοποιείς Firefox 1.0 και κάνεις κλικ στη διεύθυνση που έδωσα, (όπως την έδωσα), σε πάει κάπου.

  1) Πού σε πάει;
  2) Γιατί σε πάει εκεί;

 • anonymous

  Dystyxos eimai piso apo ARAMISCA kai perno to idio mynhma me olous tous browsers. Tha to dokimaso apo to spiti.

 • anonymous

  ΦΥΣΙΚΑ !!! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ ! KAI TO http://http//xenitellis.org βγάζει και αυτό στην Microsoft. Αυτό αποδεικνύει ότι είσαι πράκτορας της Microsoft και της Μοσάντ και έχεις κανει register τα ονόματα αυτά και τα έδωσες στα αφεντικά σου 😉 …

 • anonymous

  Ειναι απλό, δεν βρίσκει host με όνομα http και το ψάχνει στο Google: http://www.google.com/search?q=http και φαίνεται γιατί…

  Τώρα τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτο … (Τάσος (έχω πει ποτέ πόσο χαζά θεωρώ τα reg-req-to-post blogs ?))

 • simos74

  Μιας και τέλειωσε η ημέρα, προχωρώ στην απάντηση.

  Ναι, ο Firefox προσπαθεί να εντοπίσει το σύστημα http το οποίο δεν υπάρχει, οπότε ψάχνει στο google για “http” με την επιλογή “I feel lucky”, δηλαδή να πάει κατευθείαν στο πρώτο αποτέλεσμα.

  Στην περίπτωσή μας συμβαίνει κάτι αρνητικό. Το Google εμφανίζει τη Microsoft ως πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση για “http”, ενώ το σωστό που είναι το http://www.w3.org είναι μόλις τέταρτο.

  Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προωθήσουμε το http://www.w3.org να γίνει πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση για http. Να μην πούμε ότι η ΜS καθιέρωση το πρωτόκολλο HTTP… Πως προωθούμε το http; Πολύ απλά, http, επί μερικές χιλιάδες άτομα.

 • anonymous

  Το είχα συναντήσει κι εγώ αυτό το πρόβλημα όταν έκανα c+p κάποια links για το sidebar. Αν και δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι συνέβαινε, υποπτεύτηκα ότι είχε να κάνει με το Google pagerank του http και μ’εκνεύρισε αφάνταστα (χώρια που ένιωσα να γίνομαι ρεζίλι σε όποιον ακολουθούσε τα links μου).

  Εγώ έκανα το κομμάτι μου, και πρόσθεσα το σχετικό link στο footer του blog μου. Πάντως, ας είμαστε ρεαλιστές: δύσκολα θα νικήσουμε το pagerank της MS, ακόμα κι αν ειδοποιηθεί το W3C κι αρχίσει εκστρατεία.

  Είθε..

  Oneiros

%d bloggers like this: