Παραλαβή των CD του Ubuntu Linux 5.04

Έλαβα στις 25 Ιουνίου το πακέτο με τα CD του Ubuntu Linux 5.04. Όχι πως θα το χρησιμοποιούσα ο ίδιος (έχω ήδη αντίγραφα των CD), είναι για διανομή σε γνωστούς και φίλους. Επισυνάπτω φωτογραφία.

Φωτογραφία που δείχνει τα CD με το Ubuntu Linux που έλαβα τον Ιούνιο. Μαζί στη φωτογραφία φαίνεται και ένα φρούτο.

Περιλαμβάνει δύο CD, το CD εγκατάστασης καθώς και ένα LiveCD. Κατά την διαδικασία της εγκατάστασης μπορείτε να επιλέξετε το ελληνικό περιβάλλον και αν έχετε ταυτόχρονα σύνδεση στο Διαδίκτυο, θα φορτωθούν αυτόματα τα αντίστοιχα ελληνικά πακέτα.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-cd-%cf%84%ce%bf%cf%85-ubuntu-linux-504/

2 comments

    • laszlo on July 30, 2005 at 22:43
    • Reply

    Ήθελα να ρωτήσω κάποιον σχετικό. Γιατί εγώ τώρα αρχίζω, χωρίς υπόβαθρο.Έιχα εγκαταστήσει το Mandrake 10.1 community εδώ και καμμιά 10ρια μήνες. Αλλά δεν μου κάνει καλό mount στα usb..
    Βασικά κατέβασα το ubuntu, γιατί μου είπαν ότι δεν έχει τέτοια προβλήματα, και θέλω να μάθω αν θα έχω προγράμματα για mp3, avi, κλπ μαζί με το πακέτο ή αν θα πρέπει να τα κατεβάσω.
    και άλλη ερώτηση: ubuntu ή kubuntu να προτιμήσω αν το παραγγείλω και εγώ;

  1. Γενικά, κάθε διανομή Linux διατίθεται δίχως υποστήριξη για MP3, δίχως αρκετών codec για video, αναπαραγωγή DVD κτλ διότι για το μεν (MP3) η εταιρία Fraunhofer (Γερμανία) ζητάει πνευματικά δικαιώματα ($$$), για το δεύτερο είτε υπάρχει άλλη εταιρία που ζητάει λεφτά (πατέντες λογισμικού!), είτε είναι κλειστό λογισμικό.

    Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί χρήστες που ζητάνε δωρεάν λογισμικό με όλες τις δυνατότητες, όμως σε μερικές περιπτώσεις δυστυχώς δεν υπάρχει ελεύθερο λογισμικό για την δουλειά αυτή.

    Έτσι, μπορείς είτε να αγοράσεις μια διανομή (οπότε μερικά από τα λεφτά που πληρώνεις φεύγουν στις εταιρίες με τις πατέντες λογισμικού κτλ), είτε να εγκαταστήσεις το βασικό κομμάτι που είναι πραγματικά ελεύθερο και μετά να ακολουθήσεις τις κατάλληλες διαδικασίες για να εγκαταστήσεις αυτό που λείπει. Δυστυχὠς πρέπει να γίνει έτσι, λόγω της απουσίας ελευθεριών σε ορισμένα είδη λογισμικού!

    Για την διανομή Ubuntu μπορείς να εγκαταστήσεις αυτό που λείπει ακολουθώντας τις οδηγίες από το
    http://ubuntuguide.org/
    http://www.frankandjacq.com/ubuntuguide/5.04/
    Ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείς να φέρεις την διανομή Ubuntu σε πλήρη υποστήριξη πολυμέσων.

    Για το θέμα της προσάρτησης συσκευών λογισμικού, είναι ζήτημα πως το υλοποιεί μια διανομή για να δουλεύει ικανοποιητικά σε όλες τις περιπτώσεις. Η διανομή Ubuntu έχει, από όσο ξέρω, από τις καλύτερες μεθόδους (πάντα ελεύθερο λογισμικό) και ανιχνεύει πάντα την συσκευή USB. Έχει ειδική λειτουργία για να μπορείς να βγάλεις το USB drive χωρίς να κάνεις αποπροσάρτηση (καλό είναι όμως να κάνεις αποπροσάρτηση από συνήθεια).

    Αν θέλεις να παραγγείλεις δωρεάν CD, μπορείς να παραγγείλεις μόνο Ubuntu (όχι Kubuntu). Θα σου στείλουν κατά ελάχιστον 10 φακέλους που περιλαμβάνουν ένα CD για εγκατάσταση και ένα LiveCD.
    Γενικά παίρνει χρόνο για να σου στείλουν τα CD, οπότε αν έχεις καλή σύνδεση με το Διαδίκτυο και αντιγραφικό για CD, απλά πάρε το ISO από το ftp://ftp.ntua.gr/ (δεν έχω πλήρη διεύθυνση 🙁 ).

    Προσωπικά προτιμώ το Ubuntu διότι περιλαμβάνει το γραφικό περιβάλλον GNOME για το οποίο ασχολούμαι για τον εξελληνισμό και προώθηση (http://www.gnome.gr/).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.