Μακεδονία

Υπάρχει κάποια ανανεωμένη ένταση στους χώρους του ΕΛΛΑΚ στο θέμα της κατάχρησης του ονόματος της Μακεδονίας από γειτονική χώρα, με αφορμή ανακοίνωση της χρήσης του γραφικού περιβάλλοντος GNOME σε 5000 σταθμούς εργασίας.

Αν εξαιρέσουμε το θέμα της ονομασίας, αξίζουν ένα σημαντικό μπράβο με την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που κατάφεραν, με την χρήση τοπικοποιημένου λογισμικού σε τόσους σταθμούς εργασίας. Δεν γνωρίζω να έχουμε καταφέρει παρόμοιο αποτέλεσμα στην Ελλάδα, σε καμιά γεωγραφική περιφέρεια. Ευκαρία λοιπόν για την Μακεδονία να υλοποιήσει τέτοια εγκατάσταση μεγάλης έκτασης για να γράψουμε σχετικό άρθρο στο GNOME Journal.

Εντωμεταξύ, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε την καταχώρηση στην Wikipedia για τον όρο Macedonia [Wikipedia].

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1/

5 comments

Skip to comment form

 1. Το έγραψα και στο blog μου, τι ονόματα και μαλακίες.. ασχολούμαστε με βλακείες αντί να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας.. Μπράβο τους, αφού μπόρεσαν να βάλουν Linux στα σχολία.. εμείς θα βάλουμε xbox 360 για να βλέπουν slides καθώς παίζουν κανα virtual fliper τα Ελληνόπουλα.

 2. Ομολογώ ότι η τρέχουσα έκδοση του άρθρου είναι απολαυστική 🙂

 3. eleos pia me to onoma. aman xipnate otan to 91 borusame legame blakies, tora telos. ade geia pos tolene

 4. mperedim: πριν λίγες μέρες κάποιος το είχε σβήσει, οπότε το ξαναέβαλαν. Όποιος το έγραψε έκανε καλή δουλειά.

  Υπάρχει παρόμοιο άρθρο για την τοπικοποίηση του GNOME :(.

  • ela on October 4, 2007 at 07:08
  • Reply

  03/10/07 21:34
  Μήνυμα προς Αθήνα
  «Δεν μου αρέσουν τα βέτο» λέει ο Σολάνα για την ενταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ

  Associated Press
  Οι κ.κ. Τσερβένκοφσκι και Σολάνα
  Βρυξέλλες

  Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην EE συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με τον εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας Χαβιέρ Σολάνα.

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Χ.Σολάνα χαιρέτησε τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

  Παράλληλα, σε μία σαφή αναφορά στις ενδεχόμενες αντιδράσεις της Αθήνας για το θέμα της ονομασίας και ερωτηθείς για ενδεχόμενο βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ο Χ.Σολάνα απάντησε πως «δεν μου αρέσουν τα βέτο».

  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: