Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux

Παρακολουθώ μερικά forum και την ενότητα για Linux που έχουν, και αρκετές φορές απαντώ σε ερωτήματα χρηστών. Μερικά έχουν μικρή κίνηση, άλλα έχουν αρκετή και είναι πολύ ζωντανά. Ένα από τα forum αυτά είναι το ADSLGR.com @ Linux.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς από μερικά από τα «παλιά» μέλη που χρησιμοποιούν τακτικές bullying για να περάσουν τις απόψεις τους. Είναι πραγματικά παράξενο να έχουμε τέτοια ζητήματα στο ελεύθερο λογισμικό. Ωστόσο έτσι φαίνεται να είναι.

Σε μια συζήτηση, για τα νεότερα στο GNOME 2.22,
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=184570 υπήρξαν σχόλια με ύψηλο flameability,

Α. «Ακομα πιο προηγμενο, τωρα ΚΑΙ με υποστηριξη για webcam. »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…31&postcount=2

Β. «χαχαχα, μπήκε download notification στον epiphany.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…86&postcount=6

Γ. «Σε λίγο θα διαφημίσουν και το κουμπάκι “πίσω”, ε μα είναι πράγματα αυτα?»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…13&postcount=9

Δ. « Αρχικό μήνυμα από simosx Διαβάζω όλα αυτά τα ειρωνικά σχόλια, όπως και στο άλλο thread με τον έξυπνο τίτλο gnome-vs-kde.
Ως ελληνική κοινότητα φαίνεται να είμαστε άσχετοι από τα τεκτενόμενα στο εξωτερικό. Είμαστε θεατές με επιφανειακή γνώση. »

««Συγγνώμη, για να εκφέρουμε άποψη πρέπει να συνεισφέρουμε πρώτα? Έλεος, διαφημίζουν τα αυτονόητα που υπάρχουν σε άλλους browsers εδώ και 10 χρόνια και καμαρώνουν κιόλας…?
Εντάξει, αφου πλέον μπορώ να βλεπω την ώρα στην Αυστραλία για να μην παρεξηγούμαι που δεν απαντάει στο msn η τουρ-τουρίστρια που γνώρισα πέρσυ, όλα καλά .»»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=11

Ε. «Θα σου δώσει κατάλληλη απάντηση κάποιος καλοθελητής σε λίγο.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…3&postcount=13

ΣΤ. «Χρησιμοποιώ και gnome ενίοτε αλλά με τέτοιες μπαρούφες που κάθονται και του βάζουν…»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…7&postcount=31

Ζ. «το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…5&postcount=47

Η. « Αρχικό μήνυμα από no_logo το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον
Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ; »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=50

Θ. « Αρχικό μήνυμα από midnightsun Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ;
η πραγματικότητα 1 σελίδα είναι η “είδηση” για το gnome, οι υπόλοιπες είναι bashing από kde χρήστες και το πρόβλημα του ATC
Πάρε μάτι το νήμα του kde 4 που ενώ δεν έχει βγει ακόμα μαζικά έχουν γραφτεί σελίδες επι σελίδων
Αυτή είναι η διαφορά, ψοφοδεής κοινότητα από την μια vs την ζωντανή και ενεργητική κοινότητα του kde »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…8&postcount=51

(σταματώ στη σελίδα 5 του νήματος· πάει μέχρι το 8)

Αυτό που βλέπω είναι ότι η αρνητική συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη, και υπάρχουν και moderators που λαμβάνουν μέρος.

Αν μια διανομή είναι καλύτερη ή όχι από μια άλλη, αυτό δεν μπορεί να είναι αίτια για τέτοιες αρνητικές συμπεριφορές. Στην πραγματικότητα, οι διανομές/γραφικά περιβάλλοντα αποτελούν απλά αφορμή, κάτι το επιφανειακό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η κομπλεξική συμπεριφορά και η χρήση γραφικών εκφράσεων όπως «μυκητίαση» ή «μούχλα» (σε κάποια βίντεο κατά την αναπαραγωγή φαίνονται κάποιες περιοχές σε πράσινο χρώμα· πρώτη φορά το ακούω, και η λύση ίσως να είναι ένα απλό «περίμενε να ολοκληρωθεί το torrent»). Ο τίτλος της συζήτησης ήταν «18 μήνες έχει κλείσει αδιόρθωτο το bug της μούχλας του Xine».

Άλλες εκφράσεις συμπεριλαμβάνουν «άθλιο», που είναι μια γενική περιγραφή για τα προγράμματα που δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύουν.

Ένα ακόμα μήνυμα που βλέπουμε να περνάει από το adslgr.com/Linux είναι ότι στο ελεύθερο λογισμικό υπάρχουν κάποιοι «άλλοι» που έχουν υποχρέωση να κάνουν τη δουλειά, και αν δεν την κάνουν σωστά είναι άθλιοι. Αυτοί οι άλλοι είναι ταπεινοί υπηρέτες μας. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια υποβόσκουσα σύνδεση στη σειρά Lost και τους Άλλους. (Ωχ, και εγώ κατάντησα να λέω μακίες).

Τι προβλήματα δημιουργεί αυτή η αρνητική συμπεριφορά;

  • Είναι ιδιαίτερα επιβλαβής στην ελληνική κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Η κοινότητα βασίζεται στην «ελεύθερη οργάνωση» που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσημες δομές στήριξης που θα περίμενε κάποιος σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Αν κάποιος νέος χρήστης τύχει να περάσει πρώτα από το ADSLGR.com για να μάθει για το Linux, τότε η κοινότητα έχει πιθανότατα χάσει ένα μέλος.
  • Τα μέλη διαιωνίζουν την αρνητική συμπεριφορά και σε άλλους χώρους.
  • Προκαλούν burnout (κούραση, μειωμένο ενδιαφέρον) στα άτομα που πραγματικά βοηθάνε. Μερικά από τα άτομα αυτά έχουν ήδη γίνει ban (!) διότι δεν ακολουθούν τη γραμμή των μπούληδων. Πάντως σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο είναι θετικό μιας και δεν ασχολούνται πια με το φόρουμ αυτό.

Για το που πάει το forum αυτό, ας δούμε μια πρόσφατη εγγραφή στο ίδιο φόρουμ κάποιου χρήστη, για τη διανομή Ubuntu (emphasis mine).

Θέμα: Ubuntu 8.04: Κάθε πέρυσι και καλύτερα?

Θα ήθελα τη γνώμη των χρηστών που εγκατέστησαν – δοκίμασαν την πιο πρόσφατη έκδοση της Ubuntu. Θα ήθελα να ξέρω αν, παρά τις διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει πριν την έλευσή της σε διάφορα τεχνολογικά sites, έχετε την ίδια αίσθηση με μένα: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
Κατ’ αρχάς να πω ότι το τελευταίο εξάμηνο χρησιμοποιούσα αρχικά την Feisty και ακολούθως την Gutsy. Συγκρίνοντας τις δύο μεταξύ τους θεωρούσα ότι υπήρχε μία αργή αλλά σταθερή βελτίωση στις διανομές. Στο laptop και οι δύο λειτουργούσαν θαυμάσια (ένα Sony Vaio) αλλά στο deskotp η Feisty αρνιόταν να αναγνωρίσει μία ασύρματη κάρτα Linksys WMP54g 4.1. Το πρόβλημα λύθηκε (σχεδόν) με την έλευση της Gutsy οπότε και με μερικά τρικ κατάφερα να εγκαταστήσω επιτυχώς Ubuntu και στο desktop. Το upgrade δε από Feisty σε Gutsy ήταν απλά άψογο.
Για να έρθουμε στην τελευταία έκδοση, Hardy Heron. Κατ’ αρχάς το upgrade και στα δύο μηχανήματα δημιούργησε προβλήματα και αναγκάστηκα να κάνω clean install κρατώντας σταθερό το home. Στο laptop είχα πρόβλημα στην εναλλαγή των layouts στο πληκτρολόγιο, καθώς έπρεπε να το ορίσω σε κάθε boot για να δουλέψει. Επίσης πρόβλημα παρουσιάστηκε στην ομαλή λειτουργία του openoffice (περίεργα κωλύματα που δεν είχα ξανασυναντήσει στην προηγούμενη έκδοση) και στη λειτουργία του emerald theme manager. Στο desktop δεν είχα το πρόβλημα με τα layouts του πληκτρολογίου αλλά είχα τα ίδια με το openoffice και το emerald, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι δε δούλευε το number keypad του πληκτρολογίου που δούλευε μία χαρά στην προηγούμενη έκδοση.
Για να μη σας κουράσω, έχω πλέον ξαναγυρίσει στην gutsy και στα δύο μου μηχανήματα. Το ερώτημα: είχατε αντίστοιχα προβλήματα? Και η αγωνία: θα είναι η 8.10 καλύτερη ή χειρότερη (η 8.04 είναι και LTS τρομάρα τους!)
To ADSLGR.com ως δικτυακός τόπος είναι σημαντικός και προσφέρει αρκετά στη γενικότερη κοινότητα. Το θέμα είναι ότι το κομμάτι που έχει να κάνει με το Linux είναι προβληματικό, και κάποιοι από τους συντονιστές διαιωνίζουν αντί να διορθώνουν την κατάσταση.
Αυτό που θα ήθελα να προτείνω στους χρήστες είναι να αποφεύγουν το ADSLGR.com/Linux για το άμεσο μέλλον, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει η κατάσταση.
Ενημέρωση: Όχι άλλα σχόλια πια. Μπορείτε να συνεχίσετε τα σχόλιά σας στο http://adslgr-critics.blogspot.com/.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%a0%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-adslgrcomforum-%cf%84%ce%bf/

151 comments

3 pings

Skip to comment form

    • teliparas on October 20, 2008 at 21:40

    παιδια καλησπερα σε ολους
    χθες παρετηθηκα και εγω τελος με το adslgr
    συγκεκριμενα συμετειχα μονο στο debian thread μια και αυτη ειναι η διανομη μου
    στο συγκεκριμενο thread υποτηθεται οτι συζητουσαν για το debian και λυναν αποριες σε νεους
    αν εξερεσω καποιους advance debian users(ckool allergic paravoid) που οντως δινουν λυσεις σε νεους χρηστες οι υπολοιποι δεν πεζονται
    ρωτας εχω αυτο το προβλημμα τι να κανω?
    απαντηση βαλε arch
    φανταστηται οτι ηθελα να την δοκιμασω τη διανομη αλλα αυτος ο υπεροπτισμος και διθεν βαθεια γνωση(=wantilles)δεμου παν
    αα
    το κορυφαιο εγινε εχθες
    τα πειρα και γραφω σε μια απαντηση οτι οι arch user ξεφυγαν και τα κανουν μανταρα στο νημα μας συγκεκρημενα ενωουσα ολα τα trollια(wantilles ranger no logo flamelab ktl ktl)
    ο super moderator sdkir τι εκανε ο μαγος??
    σβηνει τα μηνηματα των τρολλαδωρων και μερικα δικα μου (οχι ολα) ωστε τα εναπομειναντα να φενονται ασυναρτητα
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=35454&page=206
    εκοψε απο εδω εραψε αλλου τα εκανε ολα τελεια και τα τρολια οκ
    αρε μοδιστρα τρελη ο τυπος
    τα πειρα τοσο που ξαναποσταρα ρωτωντας γιατι παραχαρακτηκαν τα μηνηματα μου αλλα παλι γιαννης κερναει γιαννης πινει
    μακρια απο το τρολοφορουμ αφηστε τους μονους χωρις εμας θα σκοτωθουν μονοι τους

    • Commenter on October 25, 2008 at 09:45

    Μπράβο μπράβο, φαγωθείτε, τί να σας πώ. Ιδίως εσύ teliparas, δεν είχες και κανένα λόγο να αποχωρήσεις, τί να πω, σκέφτεστε πρίν πράξετε κάτι ή όχι ;

    • mikes on October 25, 2008 at 10:06

    Χρειαζεται δραστικες λυσεις μερικες φορες. ιδου η συνταγη :

    su
    echo ‘127.0.0.1 http://www.adslgr.com/‘ >> /etc/hosts

    Μια καλη αρχη για μια υγειη ελληνικη κοινοτητα ΕΛΛΑΚ.

    • Dave on October 25, 2008 at 13:24

    Να ήταν και λίγα τα φαινόμενα…. Τι κάνουμε στο φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας, που τα μέλη της ΣΟ και οι Διαχειριστές δεν αντιμετωπίζουν καμιά τιμωρία; Που βγάζουν όλο το μένος τους, την κακία τους, βάζουν στο μάτι συγκεκριμένα μέλη, και τα χτυπούν συνέχεια; Πας να μιλήσεις, και δεν βρίσκεις το δίκιο σου. Πας να ξαναμιλήσεις, κυνδινεύεις να φάς διαγραφή, ban, εξεφτελισμό. Παλιά μέλη, και παλιά μέλη της ΣΟ, την γλιτώνουν ΠΑΝΤΑ… ε ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΟΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. Οχι να γίνεται της ΠΟΠΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ και να βρίσκουμε εναν και να τον χτυπάμε, για να λέμε πως είμαστε σοβαροί Administrators…. Είναι ντροπής πράγματα αυτά που συμβαίνουν, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ….

    • Wantilles on October 25, 2008 at 14:38

    Δεν φταίει το ADSLgr που εσείς διαλέγετε σαβουροδιανομές –> ΡουΠουΜου, Μπουμπούντου και Σλακοειδή.

    Εμείς απλά το επισημαίνουμε για να βοηθάμε τους νέους χρήστες.

    Μαγκέψαμε Σίμο;

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 14:54

    Έλα Wantilles, χεσμένη την έχεις και εσύ την φωλιά σου. Και δεν σε αγγίζουν και όλας… Όλα καλά είναι να τα βλέπουμε αφ’ υψηλού. Καρα χεσμένη την έχεις και εσύ την φωλιά σου. Θα πεις τίποτα και εσύ για αυτή την κατάσταση που την γλιτώνετε όλοι σας, πρώην μέλη της ΣΟ, νυν μέλη της ΣΟ και Διαχειριστές; Θα πεις τίποτα για την κατάχρηση εξουσίας; Θα πεις τίποτα για τα φαινόμενα του “βάζουμε στο μάτι κάποιον, τον χτυπάμε με ποινές” για να δείχνουμε πως γίνεται κάτι γίνεται στο θέμα των κανόνων;

    Όταν σταματήσεις εσύ και ο κύκλος των “άγγιχτων” και ιερών προσώπων, που συνεχώς την γλυτώνουν, και φερθείς για μια φορά χωρίς να δικαιολογείς και να υποστηρίζεις τέτοια φαινόμενα, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε, και να πάρουμε στα σοβαρά αυτά τα οποία λές….

  1. σε αγαπώ Σιμο!

    [Τί;;;;;;; –admin]

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 16:41

    Όχι ότι θα μιλήσω εγώ για τον Σίμο, δεν είμαι ο δικηγόρος του, ούτε τον ξέρω, ούτε μου καίγεται καρφί για αυτόν, αλλά με το να βρίζεις έτσι, πρώτον δίχνεις την ανατροφή που σου έδωσαν, ενισχύεις την φήμη του “adslgr” και δίνεις λόγο και δικαίωμα για ακόμα μεγαλύτερες συζητήσεις, και τέλος ενισχύεις την άποψη η την σκέψη ότι “σας στέλνουν” για να βρίσετε. Κουλάρισε λοιπόν και μην βρίζεις. Μην μας δείχνεις ποιος είσαι.

    Φιλικά πάντα 🙂

  2. φίλε εσείς καταστρέφεται την δουλεία που με κόπο έκαναν κάποιοι άλλοι.Τι θες να κάνω?

    ΕΛΕΟΣ.

    Και μην ξανακούσω μαλακία για τον flamelab, θα γίνει χαμος.

    φιλικα.

    • alsondro on October 25, 2008 at 17:14

    Ας μας πει ο crypter πόσα accounts (hint: razorblade) είχε ανοίξει και τελικά του την χάρισε η ΣΟ… μέχρι τότε ΜΟΚΟ!

  3. Έλεος με αυτό το skatoblog, ολο μαλακιες λετε!

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 18:06

    Ποιά δουλειά crypter; Για ποια δουλειά μιλάς; Ποια είναι στο διάκο αυτή η δουλεια; Με την ΣΟ, τις παρανομίες ώς προς τους κανόνες, τα κλειστά μάτια σε παλιούς και μέλη της ΣΟ, τις αυθαιρεσίες των διαχειριστών, συντονιστών, και όλα τα υπόλοιπα, σιωπείς;

    Ησύχασε, και μάθε να μην κάνεις τα στραβά μάτια, γιατί στα μάτια μου είσαι το ίδιο με αυτούς…. Λογικά σου μιλάω, και δεν βρίζω όπως εσύ δείχνοντας σε όλους την κακή ανατροφή μου όπως άλλοι. Αν τους υποστηρίζετε και τους καλύπτετε, τότε με συγχωρείς, μόνο για λύπηση και οίκτο είστε και εσείς 🙂

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 18:09

    – Και μην ξανακούσω μαλακία για τον flamelab, θα γίνει χαμος. –

    Να και οι απειλές. Αυτό τώρα να το λάβουμε υπόψιν κύριε hardwar-α και mod-ίστα crypter ; Αυτό ξέρεις το τι μου θυμίζεί; Μικρό παιδί, που του πείραξαν το φίλο του και θέλει να παίξει ξύλο για να τον υπερασπιστεί… Μεγάλωσε λιγάκι… Φιλικά στο λέω 🙂

  4. μου την εδωσε το “trollια”, και τα πηρα.

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 18:19

    Πάντως πολύ στον Πίνακα Ελέγχου σε βλέπω. Τι κάνεις όλο εκεί; χεχεχε :p (κάτι και για να γελάσουμε, όλο μαλώνουμε…)

  5. Το θες ετσι?οκ……

    • Άγνωστος Χ on October 25, 2008 at 18:32

    Τι να θέλω έτσι; Από εκεί να καταλάβεις… Ούτε πλάκα δεν σηκώνουν να ησυχάσουμε όλοι… Από εκεί να καταλάβεις…

  6. καλά, καλά…..ελπίζω να έχει αίσιο τέλος αυτό που αρχήσατε……

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 18:51

    Τι καλά καλά; Και τι να έχει αίσιο τέλος; Και τι αρχίσαμε; Είναι κακό που τουλάχιστον εγώ εκθέτουμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ τις απόψεις μας και τα παραπονά μας, χωρίς να υβρίζουμε, απειλούμε, και να γινόμαστε κάφροι, αιχμάλωτοι της ανατροφής που μας δώσανε; Που ΑΛΛΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ, προοδευτικέ τάχα, που κλείνεις τα μάτια στους συντονιστές και διαχειριστές του adslgr, θα μπορούσαμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ να τα πούμε αυτά, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φάμε διαγραφές, ban, ποινές και όλα αυτά τα μέτρα που μας δίνουν οι αγαπητοί κατα τα άλλα υπεύθυνοι που κάνουν τα μύρια όσια και δεν τους τιμωρεί ΚΑΝΕΙΣ; Που αλλου θα μπορούσαμε να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς να διωκόμαστε που έχουμε παράπονα από αυθαιρεσίες υπευθύνων που σαν ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ μας τιμωρούν χωρίς λόγο επειδή μας έβαλαν στο ΜΑΤΙ; Σε παρακαλώ τώρα που θα μας ζητήσεις και τον λόγο από πάνω για τα αίσχη του adslgr.com. Η υπομονή έχει και τα όρια της. Να σεβόμαστε και κάποια πράγματα επιτέλους. Να μην γλύφουμε τον καθένα διαχειριστή εκεί μέσα για να μας κάνει συντονιστή… Αιντε

  7. όπως νομιζεις!:)

    • 'crypter' [apparently impersonating 'crypter' from adlsgr --admin] on October 25, 2008 at 18:56

    οπως νιμιζεις!:)

    • Χ on October 25, 2008 at 18:59

    Ωπα διευκρινηση, το παραπανω ατομο δεν ειναι ο crypter του adslgr, δεν ξερω και δεν με νοιαζει και πολυ ποιος ειναι αλλα δεν ειναι ο crypter.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 19:03

    Καλά αυτό άσε να το κρίνουμε εμείς…. Λέμε, και μετά ξελέμε….. δεν παίζει τόσο εύκολα… Τέσπα…

    • 'crypter' [apparently impersonating 'crypter' from adlsgr --admin] on October 25, 2008 at 19:07

    Εσύ ρε “Χ” τι παριστάνεις, τον σωτήρα?

    • Χ on October 25, 2008 at 19:07

    Τι να κρινετε, ειναι σιγουρο οτι δεν ειναι ο κανονικος crypter, το οτι χρησιμοποιει το nickname καποιου δεν σημαινει οτι ειναι το ιδιο προσωπο. Απλα δεν εχει τι να κανει.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 19:13

    Το θέμα μας πάντως δεν είναι αν είναι ο πραγματικός crypter η όχι. Καλό θα ήταν να μείνουμε στο θέμα…

    • 'crypter' [apparently impersonating 'crypter' from adlsgr --admin] on October 25, 2008 at 19:14

    Σώπα ρε μεγαλε????
    Σοβαρά?

    • Χ on October 25, 2008 at 19:18

    ναι σοβαρα, βρες κατι φυσιολογικο να κανεις για να περασει η ωρα σου, διαβασε κανα βιβλιο, βρες μερικους φιλους και μετα βγες σε blogs κτλ και “παριστανε” οποιο προσωπο θες.

    • 'crypter' [apparently impersonating 'crypter' from adlsgr --admin] on October 25, 2008 at 19:24

    @Άγνωστός Χ
    θα χαίρομουν να μου πεις το e-mail σου να σου πω κατι…..

    Γάματον τον αλλον…

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 19:29

    Περιμένεις να στο πω public; Και τι είναι αυτό που θα μου πείς και δεν μπορείς να το πεις εδώ;

    • Χ on October 25, 2008 at 19:30

    ε θα θελει να δυσφημισει και καποιο αλλο προσωπο μιας και δεν εχει τι αλλο να κανει.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 19:31

    Α και που είσαι, ξεκολλά λίγο με τις βρισιές. Δεν μπορείς να μιλήσεις χωρίς να βρίζεις…;

    • 'crypter' [apparently impersonating 'crypter' from adlsgr --admin] on October 25, 2008 at 19:34

    σταματάω εδώ.

  8. Βλέπω κόσμο να έρχεται από το adslgr στην ανάρτηση αυτή, και όταν προσπαθώ να πάω στη συζήτηση του adslgr (μέσω του referer), η συζήτηση αυτή φαίνεται να μην είναι δημόσια.

    Από τα σχόλια παραπάνω βλέπω ότι, όπως λένε και οι ξένοι, η κατάσταση στο adslgr θα χειροτερεύσει πριν αρχίσει να βελτιώνεται.

    Ένα πράγμα που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι αρκετά άτομα από το adlsgr ασχολούνται με το GNOME, κάτι που είναι πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του (του GNOME). Αν τα άτομα αυτά χρησιμοποιούσαν KDE, θα ήταν καλύτερο.

    Κάτι που βλέπουμε συχνά είναι άτομα να συμπεριφέρονται άσχημα ειδικά με τη δικτυακή τους ιδιότητα, και ο λόγος είναι επειδή διαδικτυακά είναι ανώνυμοι. Όπως βλέπω, όσο εξακολουθούν να έχουν αυτήν την ανωνυμία, θα υπάρχουν αυτές οι τάσεις για προβληματικές συμπεριφορές. Και όταν βλέπεις κάποιον να εκφράζεται ανώνυμα με άσχημο τρόπο, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι κρύβεται απλά πίσω από την ανωνυμία.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 20:25

    Σίμο, και όνομα έχω, και nickname έχω και από όλα. Το adslgr το αγαπάω όσο το αγαπούν και οι δημιουργοί του, οι ιδιοκτήτες του, οι διαχειριστές του, οι συντονιστές του. Πολύ θα ήθελα να βάλω το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο, η το nickname που χρησιμοποιώ στο adslgr.com. Πραγματικά πολύ θα το ήθελα. Προτιμώ να μιλώ όμως ανώνυμα γιατί έτσι κάπως προστατεύομαι,, γιατί έχω κάνει κάποιο alpha όνομα και δεν θέλω να με διαγράψουν επειδή έχω παράπονα. Γιατί το έχουν κάνει και με άλλους, θα το κάνουν και με εμένα. Ενώ πάντα κάποιοι από εκεί μέσα θα μείνουν ατιμώριτοι. Μας μιλούν ότι δεν υπάρχουν κλίκες, ομάδες χρηστών, κατευθυνόμενες η μη, διαχειριστές που καταχράζονται τους κανόνες, ιδιοκτήτες που έχουν τα μάτια κλειστά. Φιμώνουν τον κόσμο, τον απειλούν, τον διαγράφουν. Γιατι; Γιατι μέλη όπως εγώ και άλλοι, θέλουν να τιμωρούνται όλοι. Είτε είναι χρήστες είτε συντονιστές, είτε διαχειριστές. Γιατί μέλη σαν και εμένα η άλλα βλέπουν τις αδικίες και τις συμμορίες εκεί μέσα συντονιστών και διαχειριστών, και ζητούν το αυτονόητο. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι τόσο άγνωστη ΕΝΝΟΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για αυτούς…. Τόσο ΑΓΝΩΣΤΗ….

    • Poster on October 25, 2008 at 20:26

    Δεν ειναι ομως λυση το να δυσφημουνται τοσα ατομα μεσα απο μερικα blog.
    Φιλικα.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 20:33

    Λύση δεν υπάρχει μέσα από εκεί, όσο συμμορίες όσο βαρύς και αν είναι ο χαρακτηρισμός αυτός (για εμένα επιεικής αρκετά όρος…) απωθούν τους χρήστες και συντηρούν ατιμώρητα μέλη και συντονιστές διαχειριστές…. Δόξα τον Παντοδύναμο, που υπάρχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ blogs που σέβονται την προσωπικότητα μας και τα παράπονα μας.

  9. @Άγνωστος Χ: Αν νομίζεις ότι το asdlgr δε σε εξυπηρετεί, τότε αρκεί να αλλάξεις φόρουμ/κοινότητα ΕΛΛΑΚ. Υπάρχουν αρκετές κοινότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που κάνουν αρκετά καλή δουλειά.
    Αν θέλεις ελληνικό φόρουμ για το Ubuntu, προτείνω το ubuntu.opengr.net.

    @Poster: Αντί για «δυσφήμιση» θα έλεγα καλύτερα «εποικοδομητική κριτική». Αντί να δω μια εξίσου εποικοδομητική αντίδραση από μέλη του adslgr, βλέπω κατά κανόνα επιθέσεις ad hominem (προσωπικές) στο πρόσωπό μου και υπεραμυντικές (defensive) αντιμετωπίσεις.

    Πρόκειται να κερδίσω κάτι με την κριτική που κάνω, οπότε έχω κάποιο αυτοσκοπό; Θέλω το ελεύθερο λογισμικό να πάει μπροστά και στην Ελλάδα, και βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που χαλάνε την πιάτσα. Δε βγάζω χρήματα από την κριτική αυτή, δε έχω «ηγετικές» βλέψεις, δεν έχω άλλο κίνητρο από το να προσπαθήσω να παύσουν άτομα να χαλάνε την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ.

    • Άγνωστός Χ on October 25, 2008 at 21:01

    To adslgr με εξυπηρετεί. Πολλοί από τους συντονιστές/διαχειριστές δεν με εξυπηρετούν. Όχι με την έννοια του βολέματος, αλλά με την έννοια της μη ΤΗΡΗΣΗΣ κανόνων και από αυτούς, αλλά και από την μη απονομή δικαιοσύνης και σε αυτούς, αλλά και σε παλιά μέλη (που όλως τυχαίως τα έχουν πει και από κοντά…..) … Με απασχολεί η τήρηση κανόνων σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Με απασχολεί η ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Με απασχολεί να παταχθεί το φαινόμενο των κλικών, των συμμοριών, και των κακών διαχειριστών. Αυτό με απασχολεί….

    • 'Wantilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 05:00

    Μάλιστα, όλη η ιστορία γίνεται για να διαφημίσει ο Σίμος το μαγαζί του –> ubuntu.opengr.net.

    Ποιος τρολλάρει λοιπόν;

  10. @Wantilles: Από το τελευταίο σχόλιό μου και το σχόλιο του που έκανε αμέσως μετά ο «Άγνωστος Χ», συγκράτησες μόνο ότι δήθεν ο στόχος μου είναι η διαφήμιση του Ubuntu-Gr φόρουμ;

    Για σένα και άλλους γύρω σου μιλάει ο άνθρωπος, και φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνεις.

    • 'fake WAntilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 11:36

    Δηλαδή το έχετε δέσει κόμπο ότι είμαι ο WAntilles του ADSL-γκρρρ; Είμαι περαστικός, fan του WAntilles γιατί μπορεί μεν να τρολλάρει και να είναι κολλημένος αλλά είναι διασκεδαστικός. Για να γελάσω μπαίνω στο ADSL-γκρρρ, όχι για να μάθω. Στο Ubuntu-γκρρρ είναι ακόμη χειρότερα και ούτε να μάθει μπορεί κανείς ούτε να γελάσει. Η ευγένεια σας μάρανε.

    Συμπέρασμα: μην απαντάτε στα trolls, γελάστε μαζί μας.

  11. Και εγώ είμαι ο Πρωθυπουργός fake WAntilles…. Έχουν πλάκα αυτοί οι τύποι, που χρησιμοποιούν nicknames από το adslgr και ύστερα τα γυρίζουν πίσω…

    • 'fake Wantilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 13:36

    Ουστ λαμόγιο! Εσύ δεν υπεγράψες συμφωνία με την M$; Τι ανακατέβεσαι στα του Λίνουξ;

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 13:43

    LOL. mr fake wantilles σου φταίει το string που φάινεται Windows; Μουχαχαχααχ κάποιοι κάνουν χρήση πλέον του Sun Virtual Box. Μεγάλωσε λιγάκι :p

    • 'fake Wantilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 13:52

    Αντιπαθώ το φακέλωμα -> αλλάζω όποτε θέλω user agent.

    Εσύ μπουτάρεις Windows σε Virtualbox; Μουχαχαχαχαχ!!!

    • 'fake Wantilles' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 14:02

    Τελικά είσαι ντιπ ούφο Άγνωστε Χ, ξέχασες ότι είσαι ο Καταλληλότερος (ο Κώτσος ο πρωθυπουργός ντε).

    • 'Άγνωστος Χ' [στην πραγματικότητα κάποιο τρολ από adsl-140-34.adsl.ntua.gr] on October 26, 2008 at 14:11

    LOL. Εσύ είσαι έξυπνος και εμείς νιούμπηδες. ικανοποιήθηκες τώρα; Μουχαχαχααχ.

    • Άγνωστος Χ on October 26, 2008 at 14:14

    Δεν δέχομαι “φιλοφρονήσεις” από άτομα του επιπέδου σου. Και που σου απάντησα, αρκετή αξία σου έδωσα, και τροφή για να συνεχίζεις να μου δίνεις “φιλοφρονήσεις”. Το καλό είναι κάποτε να μάθουμε να συζητούμε χωρίς να υβρίζουμε, κοροιδεύουμε, να δείχνουμε την ανατροφή που μας έδωσαν κτλ κτλ. Να μάθουμε να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας, που δεν κάνει, ότι δεν θέλουμε να υποστούμε. Ξανά επαναλαμβάνω, μεγάλωσε λιγάκι, και μάθε να συζητάς κόσμια. Δεν είναι κακό αυτό το οποίο σου λέω, δεν νομίζεις;

    Δεν θα υπάρχει άλλη απάντηση για εσένα, αν δω ξανά “φιλοφρονήσεις” 🙂

  1. […] Δείτε και το http://simos.info/blog/archives/680 […]

Comments have been disabled.