Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux

Παρακολουθώ μερικά forum και την ενότητα για Linux που έχουν, και αρκετές φορές απαντώ σε ερωτήματα χρηστών. Μερικά έχουν μικρή κίνηση, άλλα έχουν αρκετή και είναι πολύ ζωντανά. Ένα από τα forum αυτά είναι το ADSLGR.com @ Linux.

Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς από μερικά από τα «παλιά» μέλη που χρησιμοποιούν τακτικές bullying για να περάσουν τις απόψεις τους. Είναι πραγματικά παράξενο να έχουμε τέτοια ζητήματα στο ελεύθερο λογισμικό. Ωστόσο έτσι φαίνεται να είναι.

Σε μια συζήτηση, για τα νεότερα στο GNOME 2.22,
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=184570 υπήρξαν σχόλια με ύψηλο flameability,

Α. «Ακομα πιο προηγμενο, τωρα ΚΑΙ με υποστηριξη για webcam. »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…31&postcount=2

Β. «χαχαχα, μπήκε download notification στον epiphany.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…86&postcount=6

Γ. «Σε λίγο θα διαφημίσουν και το κουμπάκι “πίσω”, ε μα είναι πράγματα αυτα?»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…13&postcount=9

Δ. « Αρχικό μήνυμα από simosx Διαβάζω όλα αυτά τα ειρωνικά σχόλια, όπως και στο άλλο thread με τον έξυπνο τίτλο gnome-vs-kde.
Ως ελληνική κοινότητα φαίνεται να είμαστε άσχετοι από τα τεκτενόμενα στο εξωτερικό. Είμαστε θεατές με επιφανειακή γνώση. »

««Συγγνώμη, για να εκφέρουμε άποψη πρέπει να συνεισφέρουμε πρώτα? Έλεος, διαφημίζουν τα αυτονόητα που υπάρχουν σε άλλους browsers εδώ και 10 χρόνια και καμαρώνουν κιόλας…?
Εντάξει, αφου πλέον μπορώ να βλεπω την ώρα στην Αυστραλία για να μην παρεξηγούμαι που δεν απαντάει στο msn η τουρ-τουρίστρια που γνώρισα πέρσυ, όλα καλά .»»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=11

Ε. «Θα σου δώσει κατάλληλη απάντηση κάποιος καλοθελητής σε λίγο.»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…3&postcount=13

ΣΤ. «Χρησιμοποιώ και gnome ενίοτε αλλά με τέτοιες μπαρούφες που κάθονται και του βάζουν…»
http://www.adslgr.com/forum/showpost…7&postcount=31

Ζ. «το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…5&postcount=47

Η. « Αρχικό μήνυμα από no_logo το μόνο σίγουρο είναι πως κάναμε hijacked το θέμα του gnome
έτσι κι αλλιώς δεν έχει ενδιαφέρον
Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ; »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…9&postcount=50

Θ. « Αρχικό μήνυμα από midnightsun Ποιος το λέει ; Ο καθοδηγητής μήπως ;
η πραγματικότητα 1 σελίδα είναι η “είδηση” για το gnome, οι υπόλοιπες είναι bashing από kde χρήστες και το πρόβλημα του ATC
Πάρε μάτι το νήμα του kde 4 που ενώ δεν έχει βγει ακόμα μαζικά έχουν γραφτεί σελίδες επι σελίδων
Αυτή είναι η διαφορά, ψοφοδεής κοινότητα από την μια vs την ζωντανή και ενεργητική κοινότητα του kde »
http://www.adslgr.com/forum/showpost…8&postcount=51

(σταματώ στη σελίδα 5 του νήματος· πάει μέχρι το 8)

Αυτό που βλέπω είναι ότι η αρνητική συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη, και υπάρχουν και moderators που λαμβάνουν μέρος.

Αν μια διανομή είναι καλύτερη ή όχι από μια άλλη, αυτό δεν μπορεί να είναι αίτια για τέτοιες αρνητικές συμπεριφορές. Στην πραγματικότητα, οι διανομές/γραφικά περιβάλλοντα αποτελούν απλά αφορμή, κάτι το επιφανειακό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η κομπλεξική συμπεριφορά και η χρήση γραφικών εκφράσεων όπως «μυκητίαση» ή «μούχλα» (σε κάποια βίντεο κατά την αναπαραγωγή φαίνονται κάποιες περιοχές σε πράσινο χρώμα· πρώτη φορά το ακούω, και η λύση ίσως να είναι ένα απλό «περίμενε να ολοκληρωθεί το torrent»). Ο τίτλος της συζήτησης ήταν «18 μήνες έχει κλείσει αδιόρθωτο το bug της μούχλας του Xine».

Άλλες εκφράσεις συμπεριλαμβάνουν «άθλιο», που είναι μια γενική περιγραφή για τα προγράμματα που δεν καταλαβαίνουμε πως δουλεύουν.

Ένα ακόμα μήνυμα που βλέπουμε να περνάει από το adslgr.com/Linux είναι ότι στο ελεύθερο λογισμικό υπάρχουν κάποιοι «άλλοι» που έχουν υποχρέωση να κάνουν τη δουλειά, και αν δεν την κάνουν σωστά είναι άθλιοι. Αυτοί οι άλλοι είναι ταπεινοί υπηρέτες μας. Εδώ πρέπει να υπάρχει μια υποβόσκουσα σύνδεση στη σειρά Lost και τους Άλλους. (Ωχ, και εγώ κατάντησα να λέω μακίες).

Τι προβλήματα δημιουργεί αυτή η αρνητική συμπεριφορά;

  • Είναι ιδιαίτερα επιβλαβής στην ελληνική κοινότητα ελεύθερου λογισμικού. Η κοινότητα βασίζεται στην «ελεύθερη οργάνωση» που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επίσημες δομές στήριξης που θα περίμενε κάποιος σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον. Αν κάποιος νέος χρήστης τύχει να περάσει πρώτα από το ADSLGR.com για να μάθει για το Linux, τότε η κοινότητα έχει πιθανότατα χάσει ένα μέλος.
  • Τα μέλη διαιωνίζουν την αρνητική συμπεριφορά και σε άλλους χώρους.
  • Προκαλούν burnout (κούραση, μειωμένο ενδιαφέρον) στα άτομα που πραγματικά βοηθάνε. Μερικά από τα άτομα αυτά έχουν ήδη γίνει ban (!) διότι δεν ακολουθούν τη γραμμή των μπούληδων. Πάντως σε τελική ανάλυση κάτι τέτοιο είναι θετικό μιας και δεν ασχολούνται πια με το φόρουμ αυτό.

Για το που πάει το forum αυτό, ας δούμε μια πρόσφατη εγγραφή στο ίδιο φόρουμ κάποιου χρήστη, για τη διανομή Ubuntu (emphasis mine).

Θέμα: Ubuntu 8.04: Κάθε πέρυσι και καλύτερα?

Θα ήθελα τη γνώμη των χρηστών που εγκατέστησαν – δοκίμασαν την πιο πρόσφατη έκδοση της Ubuntu. Θα ήθελα να ξέρω αν, παρά τις διθυραμβικές κριτικές που είχα διαβάσει πριν την έλευσή της σε διάφορα τεχνολογικά sites, έχετε την ίδια αίσθηση με μένα: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!
Κατ’ αρχάς να πω ότι το τελευταίο εξάμηνο χρησιμοποιούσα αρχικά την Feisty και ακολούθως την Gutsy. Συγκρίνοντας τις δύο μεταξύ τους θεωρούσα ότι υπήρχε μία αργή αλλά σταθερή βελτίωση στις διανομές. Στο laptop και οι δύο λειτουργούσαν θαυμάσια (ένα Sony Vaio) αλλά στο deskotp η Feisty αρνιόταν να αναγνωρίσει μία ασύρματη κάρτα Linksys WMP54g 4.1. Το πρόβλημα λύθηκε (σχεδόν) με την έλευση της Gutsy οπότε και με μερικά τρικ κατάφερα να εγκαταστήσω επιτυχώς Ubuntu και στο desktop. Το upgrade δε από Feisty σε Gutsy ήταν απλά άψογο.
Για να έρθουμε στην τελευταία έκδοση, Hardy Heron. Κατ’ αρχάς το upgrade και στα δύο μηχανήματα δημιούργησε προβλήματα και αναγκάστηκα να κάνω clean install κρατώντας σταθερό το home. Στο laptop είχα πρόβλημα στην εναλλαγή των layouts στο πληκτρολόγιο, καθώς έπρεπε να το ορίσω σε κάθε boot για να δουλέψει. Επίσης πρόβλημα παρουσιάστηκε στην ομαλή λειτουργία του openoffice (περίεργα κωλύματα που δεν είχα ξανασυναντήσει στην προηγούμενη έκδοση) και στη λειτουργία του emerald theme manager. Στο desktop δεν είχα το πρόβλημα με τα layouts του πληκτρολογίου αλλά είχα τα ίδια με το openoffice και το emerald, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι δε δούλευε το number keypad του πληκτρολογίου που δούλευε μία χαρά στην προηγούμενη έκδοση.
Για να μη σας κουράσω, έχω πλέον ξαναγυρίσει στην gutsy και στα δύο μου μηχανήματα. Το ερώτημα: είχατε αντίστοιχα προβλήματα? Και η αγωνία: θα είναι η 8.10 καλύτερη ή χειρότερη (η 8.04 είναι και LTS τρομάρα τους!)
To ADSLGR.com ως δικτυακός τόπος είναι σημαντικός και προσφέρει αρκετά στη γενικότερη κοινότητα. Το θέμα είναι ότι το κομμάτι που έχει να κάνει με το Linux είναι προβληματικό, και κάποιοι από τους συντονιστές διαιωνίζουν αντί να διορθώνουν την κατάσταση.
Αυτό που θα ήθελα να προτείνω στους χρήστες είναι να αποφεύγουν το ADSLGR.com/Linux για το άμεσο μέλλον, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει η κατάσταση.
Ενημέρωση: Όχι άλλα σχόλια πια. Μπορείτε να συνεχίσετε τα σχόλιά σας στο http://adslgr-critics.blogspot.com/.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%a0%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-adslgrcomforum-%cf%84%ce%bf/

151 comments

3 pings

Skip to comment form

    • db0 on May 8, 2008 at 20:53

    Σίμο, δυστυχώς αυτή είναι η συμπεριφορά που τις περισσότερες φορές έχω δεχτεί και δει απο έλληνες. Απο το Γυμνάσιο μέχρι και τώρα, ακόμα το βλέπω.

    Είναι ο κύριος λόγως που δεν μπορούσα να ταιριάξω στο σχολείο καθώς και αργότερα στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

    Είναι αυτό που αποκαλώ συχνά: Ελληνική καφρίλα.

  1. “Ένα μάτσο trolls”
    Δε μπορώ να διανοηθώ ένα σοβαρό άνθρωπο να μπορεί να αντέξει παραπάνω από 2 μέρες εκεί πέρα… και όσο γρηγορότερα τους αφήσουμε να βαυκαλίζονται αναμεταξύ τους, τόσο γρηγορότερα θα γλιτώσουμε.

  2. Σίμο,

    http://to-adifago-kitos.com/

    • Chek2fire on May 9, 2008 at 16:59

    Καθημερινά έγραφα σε αυτό το forum διάφορες ειδήσεις για το ubuntu αλλά και βοηθούσα όποιον μπορούσα. Τελικά με κάναν ban επειδή λένε ότι τρόλαρα!! Η ιστοριά είχε ξεκίνησει εδώ και κάτι μήνες. Αρχικά όταν δημιουργούσα μηνύματα για το ubuntu μπαίναν οι γνωστοί troll του forum και σπαμάρανε συνεχώς με στόχο να καταστρέψουν το νόημα του νήματος. Οταν αποφάσισα να αντιδράσω οι moderator άρχισαν να με φορτώνουν ποινές. Το παράξενο ήταν ότι δεν κάναν το ίδιο και για τους υπόλοιπους που δημιουργούσαν αυτήν την κατάσταση.
    Φυσικά το ubuntu δεν είναι η μόνη διανομή που δέχετε τέτοια επίθεση εκεί μέσα. Στην ίδια και χειρότερη μοίρα είναι η fedora,slack,zenwalk,mandriva, Eνώ πριν μήνες γιαυτές τις διανομές υπήρχε μια δραστήρια κοινότητα που έγραφε καθημερινά τώρα έχουν φύγει σχεδόν όλοι.
    Το κακό είναι ότι όποιος νέος στον χώρο αναζητήσει βοήθεια εκεί θα αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανή ελιτισμό και σνομπισμό αν δεν τρέχει την διανομή της αρεσκείας τους. Αυτές οι πρακτικές μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην διάδοση του linux και του ελεύθερου λογισμικού.

    • Serafeim on May 10, 2008 at 13:05

    Ενδιαφέρον δοκίμιο για trolls.

    trolls are willing to use a forum with a lot of thoughtful people in it, but thoughtful people aren’t willing to use a forum with a lot of trolls in it. Which means that once trolling takes hold, it tends to become the dominant culture.

    • Chek2fire on May 11, 2008 at 09:30

    Tα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς εκεί πέρα μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω μήνυμα

    http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2029308&postcount=26

    Το συγκεκριμένο παιδί αντί να τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα αρχίσανε να τρολάρουν γιατί αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια διανομή που εκεί μέσα δεν τους αρέσεις. Και δυστηχώς αυτή η περίπτωση δεν είναι η μόνη. Αυτό το forum κάνει φοβερό κακό στην διάδοση του linux και γενικότερα του ελεύθερου λογισμικού στην Ελλάδα.

    • dyrer on May 14, 2008 at 07:40

    Δυστυχώς είναι ένα προνόμιο της φυλής. Όσο για το θέμα συμμετοχής και προσφοράς στο ανοιχτό λογισμικό αυτές ένοιες άγνωστες για το Έλληνα. Κάτι εύκολο και γρήγορα, μια αρπαχτή ρε φίλε!!

    • anonymus on May 31, 2008 at 19:04

    h hellug den einai mono gia linux?pvs sas fainetai san site?

    • Slammer on May 31, 2008 at 19:09

    Νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί του Σίμου είναι λίγο υπερβολικοί.
    Ναι, εχει δίκιο σε ότι αφορά το παραπάνω νήμα και ενδεχομένως και μερικά αλλα. Αλήθεια, τετοιου είδους συζητήσεις με θέμα kde vs gnome, δεν προκαλούν flame war σε οποιοδήποτε forum είτε Ελληνικό είτε Ξενόγλωσσο? Σίγουρα αποσπάσματα από τετοια θέματα που εξορισμού θα περιέχουν τετοιου είδους απαντήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικά του περιεχομένου του site. Θα δεχτώ ακόμα ότι υπάρχει υπερβολική ανεκτικότητα στις εκφράσεις μελών, ίσως στην προσπάθεια περιορισμού της λογοκρισίας (ακόμα κι αν καποια μυνήματα ξεπερνούν τα όρια του ευπρεπούς) αφήνονται τετοιου είδους απαντήσεις.
    Απο εκει και πέρα θα ήθελα να δείτε τη πλειοψηφία των θεμάτων του Linux forum. Χιλιάδες συμμετοχές και απαντήσεις στη πλειοψηφία τους, με περιεχόμενο που βοηθούν τους χρήστες. Υπάρχουν θέματα για όλες σχεδόν τις διανομές (gentoo, arch, debian. fedora, ubuntu κλπ) οι οποίες μάλιστα έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή και με ουσιαστική θεματολογία. Θεωρώ ότι γενικά είναι πολύ φιλικό στους νέους χρήστες αφου πολλές φορές τα ίδια προβλήματα ξανααπαντώνται χωρίς την εκνευριστική απάντηση “Κανε search εχει απαντηθεί…”
    Σιγουρα υπάρχουν κάποιοι που συμπεριφέρονται όπως λέτε (εξάλλου παντού υπάρχουν) όμως δεν συμφωνω με την πλήρη εκμηδένιση, εξάλλου η συμμετοχή τους περιορίζεται σε γνωστα “flame war θεματα”, που μπορεί κάποιος να αγνοήσει.

    • mistral on May 31, 2008 at 23:11

    Η διαφορά του adslgr.com με τα άλλα fora είναι απλούστατη:
    Γίνεται καθαρά επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών του forum
    Δεν ισχύουν οι κανόνες του forum όταν τρολλάρουν κάποιοι αλλά ισχύουν όταν ο οποιοσδήποτε ποστάρει κάτι που δεν αρέσει στον “x” moderator ή τα πόστ του δεν ακολουθούν την γραμμή των arch και kde προωθητών. Αλήθεια έχει δεί κάποιος στο adslgr infraction σε arch user? Είναι οι μόνοι που μπαίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα linux threads και τα κάνουν μπάχαλο. Και κανένας τους και ποτέ δεν έχει πάρει infraction το αντίθετο μάλιστα. Οϋτε κάν σβήνει κάποιος moderator τα εντελώς εκτός θέματος posts. Αυτό είναι το πρόβλημα με το adslgr. Η κατ’ επιλογήν εφαρμογή των κανόνων του forum σε ωρισμένους χρήστες που – για ανεξήγητο για μένα λόγο – δεν τους αρέσει η διανομή τους και κυρίως το ubuntu. Υπάρχει απλά “ρατσιστική” συμπεριφορά σε βάρος όσων χρησιμοποιούν διανομή μη-arch ή μη-debian. Και βέβαια δημιουργούν πρόβλημα στους νέους χρήστες επειδή τους μπερδεύουν χειρότερα παρά να τους βοηθούν στα πρώτα βήματα. Και για να είμαι δίκαιος υπάρχουν αρκετοί χρήστες που πραγματικά με πολύ μεγάλη υπομονή προσφέρουν πάρα πολλά στους νέους. Το θέμα δεν είναι όμως τι κάνουν οι χρήστες αλλά το τι κάνει η ίδια η διαχείριση του forum. Υπάρχουν χρήστες που μπορεί να σε βοηθάνε για μέρες αλλά έρχονται οι “άλλοι” και σου κάνουν το κεφάλι κουρκούτι με το “όχι αυτή την διανομή”, “πέτα το αυτό και βάλε arch ή debian” κλπ. Και όταν κάποιος είναι πραγματικά νέος εύκολα μπορεί να απογοητευτεί και να πελαγώσει με τόσα που ακούει.

    • sdikr on June 1, 2008 at 00:36

    Υπάρχουν admin που δεν θέλουν κάν ζωγραφιστό να δούνε το Linux, και εσείς μας λέτε για επιλεκτική;
    Σημείωση κανένας χρήστης δεν μπορεί να γνωρίζει αν καποιος άλλος εχει λάβει ποινή,

    κύριε check2fire, mistral, οι ποινές σας ήταν για άλλο θέμα που ξεχνάτε να το αναφέρετε εδώ, αν θέλετε υπάρχουν τα logs

    simos, αν κάτι σου φαίνεται περίεργο και εκτός κανόνων κάνε το αναφορά

    • mistral on June 1, 2008 at 06:58

    Κύριε sdikr
    Η επισήμανση για την επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων του forum δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τις ποινές τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.
    Αν θυμάμαι σωστά εγώ ζήτησα διαγραφή απ το forum και δεν με έδιωξε κάποιος. Και ο λόγος ήταν ακριβώς αυτός. Η επιλεκτική εφαρμογή των κανονισμών. Πράγμα που και έντονα επεσήμανα στο pm που έστειλα ζητώντας την διαγραφή μου. Ειδικά στο forum του linux βγάζει μάτια. Αν εσύ αμφισβητείς πως οι arch users κάνουν μπάχαλο όλα τα threads χωρίς ποτέ να έχει πάρει κανένας τους ban είναι δικό σου θέμα. Και επιπλέον επαναλαμβάνω κανένας δεν σβήνει τα trolls όσων ποστάρουν στο εκτός arch thread εντελώς offtopic δυσφημίζοντας την αξία άλλων διανομών και ειλικρινά το έχω απορία: πληρώνονται για να κάνουν αυτό το πράγμα ή μήπως έχουν κάποιο όφελος; Και με λίγα λογια αν πιστεύετε κύριε sdikr πώς καλώς διαχειρίζεστε το forum και εφαρμόζετε τους κανονισμούς που οι ίδιοι έχετε ορίσει για την σωστή λειτουργία του μάλλον πλανάσθαι πλάνην οικτράν. Κοινώς ξυπνήστε ή παραδεχτείτε ότι για κάποια σκοπιμότητα κάνετε αυτές τις διακρίσεις. Δυστυχώς το παρόν blog αφορά μόνον τεχνικά θέματα και αν επεκταθώ και σε άλλα θα είμαι εντελώς εξω απ το πνεύμα το blog. Και ξαναεπαναλαμβάνω προσωπικά δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τους περισσότερους linux users που πραγματικά βοηθούσαν με την ψυχή τους. Το πρόβλημα υπήρχε με την διαχειριστική ομάδα και με την ανοχή που επιδείκνυε σε μια κατηγορία χρηστών – “παληών” όπως ανέφερε ο simos και κυρίως arch users – σε αντίθεση με κάποιους άλλους που είχαν την “ατυχία” να τρέχουν ubuntu ή zenwalk για παράδειγμα ή ακόμα χειρότερα rpm διανομές.

    • vista killer on June 1, 2008 at 10:50

    sdkr δεν λές την αλήθεια και αν υπάρχουν αμφιβολίες ανέβασε κάπου τα μηνύματα μου για να δουν όλοι τον λόγο που έφαγα ban. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί μέσα αλλά το μόνο που έκανα ήταν καθημερινά να ανεβάζω νέα για το ubuntu και να βοηθάω τους νέους χρήστες. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι καθημερινά στα νήματα που δημιουργούσα μπαίναν διάφοροι και σπαμάρανε ,μας βρίζανε και γενικά κάναν τα πάντα για τα καταστρέψουν. Εμένα προσωπικά με έχουν κατηγορήσει και ότι έπερνα επιταγές από την canonical και φυσικά όλα αυτά γίνονταν με την ανοχή των διαχειριστών του forum. Αφου δεν υπήρχε καμία προστασία μόλις αποφάσισα να περάσω στην επίθεση άρχισαν και οι ποινές με κατάληξη το ban. Αν δεν θέλετε να υπάρχουν ubuntu user στο forum σας να βάλετε μια προειδοποιήση και όχι να κάνετε αυτό τον βρόμικο πόλεμο στην διανομή.

  3. sdikr έγραψε:

    simos, αν κάτι σου φαίνεται περίεργο και εκτός κανόνων κάνε το αναφορά

    Ήρθα σε επικοινωνία με έναν από τους moderators (KLG) ύστερα από μήνυμα μου σε μια συζήτηση (o moderator έσβησε το μήνυμα μου που ρωτούσε για το τι έγινε για το vistakiller). Ανταλλάξαμε 4-5 pm και στο σημείο που μπήκε η συζήτηση στην τελική ευθεία, δεν έλαβα νέα απάντηση. Το τελευταίο μήνυμά μου με pm περιείχε τα παραπάνω στοιχεία που δείχνουν ότι στο adslgr.com υπάρχουν προβληματικές συμπεριφορές.

    Προσωπικά δεν είχα διάθεση να κάνω την ανάρτηση αυτή αν το ζήτημα έβρισκε λύση μέσα από την επικοινωνία με τον/τους moderators.

    Δεδομένου ότι είδα ότι δεν θα έβρισκα απάντηση μέσα από το φόρουμ, έκανα την ανάρτηση εδώ, με copy-paste από αυτά που έγραψα στα pm με το moderator.

    • sdikr on June 1, 2008 at 13:34

    καλά νόμιζα οτι είχα να κάνω με ατόμα που σκεφτόνται, τελικά έχω να κάνω με μικρά παιδιά που λενε γιατί εμένα και όχι αυτόν.

    Υγ δεν είπα ποτε οτι οι arch είναι αθώοι, είπα οτι κανείς δεν είναι
    ΥΓ2 δεν θα υπάρξει απάντηση απο εμένα απο εδώ και περά, τελικά το μπαν ήταν ότι έπρεπε

  4. Στις June 1st, 2008 at 13:34, ο/η sdikr έγραψε:

    ΥΓ2 δεν θα υπάρξει απάντηση απο εμένα απο εδώ και περά, τελικά το μπαν ήταν ότι έπρεπε

    Στην αγγλική γλώσσα έκανες αυτό που λέμε «shoot yourself in the foot».
    Η χρήση της λειτουργίας ban στο adslgr.com (για το φόρουμ του Linux τουλάχιστον) φαίνεται να είναι για την «αντιμετώπιση» ατόμων με διαφορετικές απόψεις και επιχειρήματα.

    • db0 on June 1, 2008 at 15:54

    Indeed, Δεν είχα πάρει μέρος στην συζήτηση πέρα απο την πρώτη μου απάντηση μιας και δεν ξέρω τα γεγονότα, αλλά απ’ότι βλέπω φαίνεται ο Σίμος να έχει δίκιο. Αν το Forum γίνεται moderated απο άτομα με τέτοιο χαρακτήρα σαν του sdikr, τότε τέτοια συμπεριφορά είναι αναμενώμενη.

    • mistral on June 1, 2008 at 19:03

    Βλέπετε κύριε sdikr γιατί αποχωρεί κάποιος χρήστης από ένα forum?
    Η δική σας συμπεριφορά ως moderator φαίνεται απ το πώς αντιδράσατε στο παρόν blog. Απαξιώντας να απαντήσετε προφανώς επειδή δεν έχετε και τι να πείτε. Ειρωνικά και αφ’ υψηλού όπως και στο adslgr.com.
    Μόνο που απλά εδώ συμβαίνει να μην είστε moderator.
    Όσο για την ουσία του θέματος με κάλυψε ο simos με αυτό που είπε:
    “Η χρήση της λειτουργίας ban στο adslgr.com (για το φόρουμ του Linux τουλάχιστον) φαίνεται να είναι για την «αντιμετώπιση» ατόμων με διαφορετικές απόψεις και επιχειρήματα.”
    Και δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο φόρουμ του Linux.

    • ludist on June 1, 2008 at 23:11

    simos, με μπέρδεψε η τοποθέτησή σου.

    1. πιστεύω πως έχεις σωστή κρίση.
    2. τα παραδείγματα δεν τα βρίσκω αντιπροσωπευτικά / προβληματικά.
    3. πιστεύω πως το πρόβλημα βρίσκεται και στους χρήστες και στους moderators.

    Αναλυτικότερα. Το unix-linux subforum στο adslgr είναι όσο ενεργό και των Windows. Για παράδειγμα, βλέπω πως τώρα είναι ποιό ενεργό! Άρα δεν γίνεται “κακή δουλειά” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πλησιάζει την “καλή δουλειά”. Η μετριότητα είναι ενοχλητική.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί πήρες στα σοβαρά τα μηνύματα που παρέθεσες. Θεωρώ πως το νήμα αυτό ήταν η αφορμή να εκφράσεις τις αρνητικές σου σκέψεις και όχι η αιτία.

    Αρνητικές σκέψεις (εμπειρίες) έχω και εγώ. Μάλιστα επικοινώνησα δύο φορές με χρήστη που συστηματικά κοροϊδεύει στο linux forum αλλά και δύο moderators (χχχχχ, χχχχχχχχ) και παρέλαβα χλευασμό / ειρωνεία. Εν τέλει ίσως σπάνε και πλάκα τα παιδιά, δεν είναι κακό. Το κακό είναι να τους πάρεις στα σοβαρά. Αν τους πάρεις στα σοβαρά, πράγματι είναι καλό να φύγεις. Δεν είναι forum υποστήριξης Open Source, με την ευρυζωνικότητα ασχολούνται.

    Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στα σχόλια κάποιων moderators και τους παίρνω στην πλάκα και όχι στα σοβαρά διότι δεν καταλαβαίνω αν α) ειρωνεύονται, β) “σπάνε πλάκα” γ) μιλάνε σοβαρά δ) έχουν ψυχολογικά προβλήματα ε) κερδίζουν χρήματα από κάποια παράπλευρη δραστηριότητα στ) έχουν εμμονές.

    Το μόνο σίγουρο, είναι πως “θυμούνται” χρήστες. Παραδείγματα ο χχχχχχχχ και χχχχ οι οποίοι έχουν εκφράσει και δημόσια την αντιπάθεια τους προς εμένα. Θαρρείς και τους έβρισα κάποιο συγγενικό πρόσωπο!

    Σε τελική ανάλυση δεν έχω πρόβλημα διότι ότι μηνύματα μου έσβησαν, σωστά μου τα έσβησαν. Δηλαδή, μπορώ και εκφράζομαι, δεν με “κόβουν”. Όταν ειρωνεύονται δημόσια, ο αναγνώστης ίσως μπορέσει να κρίνει το “σωστό”. Απλά τα προσωπικά μηνύματα δεν έχουν νόημα για μένα. Δεν υπάρχει συνεννόηση.

    Αν οι χρήστες επιμένουν να χαλάνε τα νήματα δεν φταίνε οι moderators. Το μόνο ‘κακό’ (που δεν μπορείς να το ‘κατηγορήσεις’) είναι πως διακρίνω μία αντιπάθεια του χχχχ στο linux (ίσως αντιπαθεί τους χρήστες του, δεν μπορώ να γνωρίζω), οπότε είναι λογικό να μην ενδιαφέρονται 100%. Επιπρόσθετα απόρησα που πολλοί windows χρήστες κάνουν “επιθέσεις” σε linux θέματα χωρίς να προσφέρουν λύσεις αλλά flames. Σε προσωπική επικοινωνία με χρήστη, μου “αποκαλύφθηκε” πως παλαιότερα πολλοί linux χρήστες έκαναν ακριβώς το ίδιο. Οπότε, έχουν λογική τα πράγματα.

    Στο συμπέρασμα: “Να μην ασχοληθεί κάποιος”. Συμφωνώ πως ως αναγνώστης, είναι καλύτερο να βρεις άλλες πηγές. Αλλά ως “βοηθός” (σπάνια ρωτάω, συνήθως προσπαθώ να βοηθήσω) νομίζω ότι πρέπει να γράφεις διότι πραγματικά το μέρος “εκεί” έχει γεμίσει με στρατιωτάκια (που βέβαια τυγχαίνει να έχουν γνώσεις) αλλά ταυτόχρονα πολλοί χρήστες γνωρίζουν το linux από το adlsgr.com Είναι κρίμα να μιλήσουν μόνο με στρατιωτάκια.

    Φυσικά υπάρχουν και χρήστες “διαμάντια” που μ’ έχουν βοηθήσει.

    Το να γράφουν όλοι στο hellug (αν και το έχω σκοπό) δεν είναι λύση διότι ένας windows user δεν θα μπει στο hellug και είναι κρίμα να μην γνωρίζει άλλα λειτουργικά συστήματα (linux, macos)

    Πάντως δεν ανακοίνωσα την έκδοση Slackware-12.1 στο adslgr.com, Θεώρησα ότι θα ξεκινήσει… flame war.

    • vista killer on June 2, 2008 at 08:12

    Το πρόβλημα για μένα δεν είναι το ban που έφαγα μια και καθημερινά συμμετέχω σε αρκετά άλλα Ελληνικά forum. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο forum κάνει κακό στην κοινότητα και στην διάδοση του ελεύθερου λογισμικού. Για μένα αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Αποτρέπει αρκετούς να ασχοληθούν σοβαρά με το Linux να συμμετέχουν αργότερα ενεργά στην κοινόητα του. Απαξιώνει την ουσία της κοινότητας και την λειτουργία της.

    • sdikr on June 2, 2008 at 16:54

    ζητώ συγνώμη που ξαναγράφω

    είπα και ποιο πάνω κανένας χρήστης δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο αλλός έχει λάβει πόντους ή όχι.
    αγάπητε check2fire γίνατε μπαν γιατί κάνατε διπλό λογαριασμό, (είναι αλήθεια αυτό; )
    αγάπητε χρήστη mistral γίνατε μπαν γιατί το ζητήσατε, (είναι αλήθεια αυτό;)

    Βέβαια το ωραίο είναι οτι οι ίδιοι χρήστες που εδώ φωνάζουν ζητούσαν να γίνουν άλλοι μπαν

    Αγάπητε Ludist φυσικά και έχω δηλώσει σαν χρήστης οτι δεν συμφωνώ μαζί σας και όμως είστε ακόμα χρήστης, αυτό κάτι πρέπει να λέει (πχ το ότι δεν μπανάρουμε όποιους δεν μας αρέσουν)

    Και πείτε μου τώρα εσείς, εγώ ας πούμε κακός χρήστης windows, εσείς που δεν τα βρίσκετε κάν με τις διανομές σας τι είστε; (αυτό είναι η κοινότητα Opensource που μας λέτε; )

    Θεικό παράδειγμα, ο χρήστης chek2fire Που είναι τόσο υπεράνω, ξεκίνησε να σπαμάρει – τρολλάρει στα νήματα των άλλων διανομών, γιατί λέει σπάμαραν – τρολλάραν και οι αλλοί!

    Τι θέλετε τελικά; ενα αποστειρωμένο Linux section ή κάτι που θα μπορεί κάποιος απλά να πεί την γνώμη του (μέσα στα πλαίσια των όρων χρήσης)

    Πιστέψτε με το πρώτο είναι το ποιο εύκολο για εμένα

    Κακό στην κοινότητα κάνετε μόνοι σας, χρήστες του ίδιου λειτουργικού να μαλώνετε για το ποια διανόμη είναι καλύτερη και μάλιστα να κάνετε επίθεση σε όποιον γράψει κάτι για αλλή διανομή (ούτε κάν windows χρήστης)

    ΥΓ @simos το να βάζεις μόνο το ΥΓ επείδη βολέυει δεν είναι οτι καλύτερο

    @db0, βλέπετε μόνο το αποτέλεσμα όχι το τι οδήγησε εκεί

    Καλό βράδι, ίσως πάλι να πείτε τι κακός είναι, ίσως όχι, δεν πειράζει

    • vista killer on June 2, 2008 at 17:57

    Για άλλη μια φορά μπήκες να παραπληροφορήσεις. Το διπλό account το έκανα για να πληροφορήσω τα παιδιά που στήριζα κάθε μέρα στα προβλήματα τους ότι με δίωξατε από το forum. Φυσικά αυτό το νήμα αλλά και οι δέκα απαντήσεις διαμαρτυρίας σβήστηκαν αμέσως από τους moderator. Το δεύτερο ψέμα που λές είναι ότι έμπαινα σε νήματα των άλλων διανομών και σπάμαρα. Ποτέ δεν το είχα κάνει. Αντιθετα δεχόμουν ύβρεις,συκοφαντία και πόλεμο νεύρων καθημερινά με την ανοχή των moderator. Ο σκοπός ήταν φυσικά να αντιδράσω να με φορτώσουν ποινές και τελικά να με διώξουν. Οσο για το forum σας κύριοι και για την θετική εικόνα και συνεισφορά που έχετε στην κοινότητα αυτό εδώ το μήνυμα σε ένα άλλο forum τα λέει όλα!!

    http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?s=&showtopic=47476&view=findpost&p=451441

    και εδώ

    http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=47476&st=120

    Αυτή είναι η αρνητική φήμη που έχει το forum σας και αυτή είναι η συνεισφορά σας στην κοινότητα. Κατα την γνώμη μου το forum σας φοβερή ζημιά στο ελεύθερο λογισμικό και είναι ντροπή και μόνο που υπάρχει.

    • ludist on June 2, 2008 at 21:46

    (Ο ενικός δεν χρησιμοποιείται ως ασέβεια, αλλά ως σεβασμός)

    @sdikr πράγματι (στην αντίληψή μου) δεν banάρεται όποιος έχει διαφορετική άποψη, γι’ αυτό το έγραψα.

    Τα σχόλιά μου (όπως και του Σίμου) το μόνο στόχο έχουν να καλυτερεύσουν την κατάσταση. Άλλωστε διαφώνησα και με τον Σίμο, ειδικά το νήμα που παραθέτει μου προκάλεσε εντύπωση η αντίδρασή του. Μου έδωσε την εντύπωση ότι “τα είχε μαζεμένα”.

    Νόμιζα πως ήμουν ακριβοδίκαιος. Αν ισχύει ότι παλαιότερα γινόταν μπάχαλο στο windows forum από linux users είναι λογικό να γίνει και το ανάστροφο ως αποτέλεσμα η δουλειά του moderator να δυσκολεύει.

    Αρκετά το ξεκατίνιασμα, θα σου γράψω σε προσωπικό την γνώμη μου.

    Η μόνη συμβουλή που έχω: Κάθε νέο μήνυμα μπορεί να είναι μία καινούργια αρχή. 🙂

  5. Αναφέρομαι στο φόρουμ ADSLGR.com/Linux διότι γνωρίζω μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι του γενικότερου φόρουμ. Το τι γίνεται στα άλλα μέρη του φόρουμ (όπως Windows) είναι κάτι που δε γνωρίζω και δε σχολιάζω.

    @ludist: Το να κάνεις κριτική και στα δύο «μέρη», μόνο και μόνο για να φανείς αρεστός και για να σκουπίσεις κάτω από το χαλί το όλο ζήτημα είναι κάπως lame και δε βοηθάει την κοινότητα.

    Όπως αναφέρω παραπάνω (και πιστεύω ότι διάβασες με προσοχή), έκανα την ενδεδειγμένη πρακτική με επικονωνία με τους moderators. Η επικοινωνία αυτή σκάλωσε (δεν έλαβα νέα απάντηση) καθώς προχωρήσαμε στην ουσία του ζητήματος, με αποτέλεσμα να τη μεταφέρω στο ιστολόγιό μου.

    Βασιζόμαστε σε κοινότητες όπως φόρουμ για τη διάδοση του ελεύθερου λογισμικού διότι δεν έχουμε άλλες δομές στη διάθεσή μας. Αν ένα σημαντικό φόρουμ όπως το ADSLGR/Linux μπαίνει σε αρνητικές συμπεριφορές, που βλάπτουν το ελεύθερο λογισμικό, αυτό λοιπόν το κατακρίνουμε.

    • ludist on June 4, 2008 at 14:54

    Φυσικά θα κάνω κριτική και στα δύο μέρη, δεν είμαι “ταγμένος”. Δεν καταλαβαίνω πως ερμηνεύεις τις προθέσεις μου. Το adslgr.com είναι μέρος της Open Source κοινότητας για να του τα χώσω ή ασχολείται με την ευρυζωνικότητα;

    Αν πρόσεξες ποτέ δεν σταμάτησα να γράφω στο adslgr.com. Lame θα ήταν να μου έλεγες ότι συνεχίζω και γράφω, όχι ότι σχολιάζω και τα δύο “μέρη”. Αφού συνεχίζω και γράφω, προφανώς βλέπω καλά στοιχεία, άρα δεν υποκρίνομαι.

    Για τους moderators συμφώνησα 100% μαζί σου. Έγραψα πως και σε δική μου επικοινωνία δύο moderators ήταν ειρωνικοί: δεν έβγαλα άκρη, δεν επικοινώνησα με πάνω από 2 moderators. Γιατί επαναλαμβάνεσαι; Έγραψα ξεκάθαρα πως με τους moderators έχω πρόβλημα επικοινωνίας, όπως και εσύ. Μάλιστα έγραψα πως μ’ έχουν χλευάσει για ανεξήγητους λόγους.

    Αν θες να αποδείξεις τις ιδέες σου (που όπως έγραψα συμφωνώ) διάλεξες λάθος δείγματα (αυτό σου έγραψα). Υπάρχουν αντιπροσωπευτικά posts moderators που δείχνουν ότι δεν νοιάζονται για το linux subforum. Μόνο που πρόσεχε. Αν μπεις στο windows forum, τα πράγματα είναι χειρότερα, άρα το “δεν νοιάζονται” μπορεί να είναι αυθαίρετο συμπέρασμα.

    Ο check2fire δυστυχώς ακολούθησε την λάθος πρακτική άλλων χρηστών του adslgr.com και την πλήρωσε. Ήξερε τα “στρατιωτάκια” και μπορούσε να τ’ αγνοήσει. Δυστυχώς ο check2fire επέλεξε να τα βάλει με πολλά αδηφάγα κοίτη (που δεν είναι moderators αλλά χρήστες). Ως αντιδιαστολή, δεν σε θυμάμαι να έχεις συμμετάσχει σε κάποιο flame, ή να προτείνεις έντονα κάποια διανομή. Ο gapan προτίμησε να φύγει (δεν ξέρω αν επικοινώνησε πρώτα με moderators)
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=58173&page=118

    Και είμαι τόσο “κάπως lame” τύπος που δέχτηκα την πρόσκλησή του.
    http://support.zenwalk.org/viewtopic.php?f=58&t=15604&sid=91a3a13509ac699712c8014c3d1d1a66

    Για να καταλάβω το συμπέρασμά σου: Προτείνεις να γράφω στο adslgr ή να φύγω / απέχω για κάποιο διάστημα; Πιστεύεις ότι θα βοηθήσω στην διάδοση του linux αν γράφω στο zenwalk forum, στο linuxquestions και στο hellug καλύτερα ενώ θα απέχω από το adslgr.com;

    Αν προσέξεις το μήνυμά μου, συμφώνησα ότι οι αναγνώστες είναι καλό να βρουν άλλες πηγές. Έγραψα την γνώμη μου για τους “βοηθούς” (ελπίζω πως βοηθάω).

    Αρνητική συμπεριφορά επίσης είναι να μπαίνουν linux χρήστες σε windows forum και να γράφουν το κοντό και το μακρύ τους. Από σύντομη βόλτα στo windows forum φαίνεται να ισχύει. Νομίζω είναι καλό να το έχουμε στο netiquette 😉

    • ludist on June 4, 2008 at 14:57

    Να συμπληρώσω πως το adlsgr είναι το 2ο ελληνικό forum που συμμετέχω, η εμπειρία μου από forum είναι ελάχιστη.

    • sdn_snvv on June 5, 2008 at 18:05

    Γεια σας
    Είμαι επίσης banned από το adslgr αλλά δεν με ενδιαφέρει μιας και είχα αποφασίσει να διακόψω.
    Αιτία διαγραφής μου ήταν ότι έφτιαξα διπλό account (αλλά από την στιγμή που έφτιαξα το νέο δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον παλαιό)

    Ο λόγος δημιουργίας του νέου account έγινε για να “καρατσεκάρω” ορισμένα πράγματα και δεν διαψεύτικα.

    Το adslgr είναι προφανώς ένα συνονθύλευμα από αντιδεοντολογικά άτομα. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιδεολογικό (βάλτε όποια λέξη νομίζετε σωστή) από την ΜΗ ΣΥΝΕΠΗ εφαρμογή κανόνων.
    Έτσι δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να υποστηρίζει με “ατράνταχτα” επιχειρήματα την πώληση του ΟΤΕ αλλά όταν πας να του εξηγήσεις, με κόσμιο τρόπο, γιατί κάνει λάθος παίρνεις βαθμούς ποινής. Όταν σε λένε υπάλληλο του ΟΤΕ και τους λες να βγάλουν τις παρωπίδες πάιρνεις σύσταση. Επίσης παίρνεις ποινή μετά από 5 λεπτά γιατί έγραψες αγγλικά όταν στο μήνυμα λες ότι έχεις πρόβλημα με το πληκτρολόγιο. Κλπ κλπ.

    Επίσης όταν διατυπώνεις αντιρρήσεις για τον τρόπο που λειτουργούν ορισμένοι ISPs παίρνεις βαθμούς αλλά είμαι σίγουρος ότι κανένας από αυτούς που βλέπουν τα πάντα θετικά δεν παίρνουν βαθμούς.

    Προσωπικά, πέρα από τις ενότητες για vivodi & την πώληση του ΟΤΕ ποτέ δεν ήρθα σε αντίθεση με κανέναν άλλο και συμπαθώ πολύ τον WAntiles παρόλο που έθαψε άδικα το zenwalk :p όταν το υποστήριζα 🙂 αλλά αν και προσωπικά νομίζω ότι είναι λίγο κολλημένος του αναγνωρίζω ότι έχει ωραίο κόλλημα και έχει βοηθήσει πάρα πολλά άτομα στο forum.

    Βέβαια η συμπεριφορά του forum όσο περνάει ο καιρός θα καθορίζεται όλο και περισσότερο από τις διαφημιστικές καταχωρίσεις και άλλου είδους επαφές και οφέλη που επιδιώκουν αρκετοί. Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να έχουν τα όποια οφέλη (παρόλο που θα έπρεπε μιας και συμμετείχα) αλλά δεν ανέχομαι στο βωμό των ωφελειών τους να μου αφαιρούν το δικαίωμα λόγου την στιγμή ή να κατευθύνουν τον λόγο μου (πχ διαφωνώ κάθετα με το πOTE αλλά αν κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει ας το κάνει. Όλοι κρινόμαστε από αυτά που λέμε και κάνουμε.)

    Και χαιρετώ όλους όσους γνώρισα στο συγκεκριμένο forum. Δεν αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κάποιον 🙂

    • vista killer on June 10, 2008 at 13:23

    Aυτό εδώ το post το αφιερώνω στον moderator που μπήκε να μας πει ότι στο adslgr τα πάντα είναι μια χαρά

    http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2110961&postcount=23

    Και το ανεβάζω αυτούσιο εδώ

    “”Αν είχες τρέξει και ποτέ τίποτα άλλο από RedHat super-alpha -> δηλαδή -> Fedora -> RedHat μέτοχε, θα είχες το δικαίωμα να μιλάς.

    Σάμπως έχεις δει ποτέ σου και κάποιο σοβαρό PMS;

    Όχι.

    Μόνο RPM έχεις δει στη ζωή σου.

    “”

    Από τι βλέπουμε οι χρήστες που έχουν προτίμηση σε άλλες διανομές από τις προτιμήσεις τις κλίκας αντιμετωπίζονται σαν μέτοχοι, μισθωμένοι, ανίκανοι να τρέξουν διανομές για άντρες, αχρηστοί να χειριστούν διανομές για άντρες και ο παραλογισμός συνεχίζετε.. Το συγκεκριμένο post αλλά και αρκετά άλλα σαν αυτό ποτέ δεν ενοχλούν τους moderator και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα διαγράψουν. Αν πάει κάποιος άλλος να αντιδράση τρώει ποινές.

    • sdn_snvv on June 12, 2008 at 19:10

    vista killer αυτά είναι αστεία. Διαφωνίες για διανομές πάντα τις έβλεπα από την χιουμοριστική πλευρά. Στο τέλος όλα linux τρέχουν.

    Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω και εγώ προβληματικές συμπεριφορές και μηνύματα μιας και τα διέγραφαν.

    Αν έχω όρεξη ίσως να βρω μερικά που δεν διαγράφηκαν αν και αποφεύγω ακόμα και τις επισκέψεις μου στο συγκεκριμένο site

  6. Είστε ολοι καλοδεχούμενη στο νεο φορουμακι για το LINUX που δημιουργησαμε!
    http://linuxuser.gr
    Και ελπιζω να μην συμβουν ποτε σε εμας αυτα που διαβασα για το ADSL.GR LINUX . 😉

  7. @Michalis: Μπορείς να προσθέσεις το νέο φόρουμ στη λίστα που διατηρεί το Ubuntu-gr, στο
    http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Community/GreekLinuxForums

    • someone on July 6, 2008 at 11:25

    Καλησπέρα.
    Αρχικά θα ήθελα να πω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει ο sdikr, η αλήθεια είναι κάπου στην μέση (όπως πάντα άλλωστε).
    Τι εννοώ;
    Ναι, οι sdn/chek2fire έγιναν ban γιατί άνοιξαν διπλό account, αυτή όμως είναι η τυπική ερμηνεία.
    Ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν τους γούσταραν κάποιοι! Για διάφορους λόγους… και το διπλό account ήταν η «τυπική αφορμή» που έψαχναν για να τους διώξουν.
    Απόδειξη;
    Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η manoulamou έχει ανοίξει 2 accounts και όχι μόνο δεν την έκαναν ban, αλλά ο EvilHawk της έκανε merge τα 2 accounts; (για αυτό που λέω υπάρχουν αποδείξεις σε κρυφό section του forum, αν έχει τα @@ ο sdikr, ας βγάλει ένα screenshot δημόσια)
    Και ξέρετε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
    Γιατί η ΣΟ του forum έχει συγκεκριμένες συμπάθειες και αντιπάθειες. Παράδειγμα: είσαι δεξιός/(νεο)φιλελεύθερος;;; Υποστηρίζεις την αστυνομία; ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!! Αμ δεν καίνε μόνο τους ubuntάδες όπως νομίζατε…
    Είσαι αριστερούλης/διεθνιστούλης/νυν_ΣΥΡΙΖητης_τεως_ΠΑΣΟΚΟΣ_μπήκες_στο_δημόσιο_στα_80s; (hint: ΟΤΕ/Εθνική Τράπεζα ;)) Είσαι δικός μας αδελφέ και θα σε προστατέψουμε no matter what!

    Όσο για τον WAntilles (τιμητικός τίτλος: αρχιτρόλλαρχος), τι να πει κανείς;
    Ο τυπάς έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα ή έχει να δει γυναίκα από τον καιρό του Νώε!
    Ε sorry, αλλά δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη και στείρα άρνησή του σε διάφορα θέματα -> http://en.wikipedia.org/wiki/Denial
    Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο EvilHawk τον κράζει γερά όποτε εξαπολύει FUD για άλλα distros/windows.
    ΑΛΛΑ (πάντα υπάρχει ένα αλλά):
    ΔΕΝ τον κράζει όποτε εξαπολύει FUD για την κυβέρνηση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι «δικός τους», αριστερούλης και δεν τον συμφέρει.
    Και φυσικά αν τον ρωτήσεις για το ΠΑΣΟΚ, πάντα μα πάντα κάνει την πάπια…

    Και να σας πω και κάτι ακόμα που μου έχει πει moderator κατ’ ιδίαν: «ο WAntilles είναι κάτι σαν την μασκώτ του adslgr, δεν μπορούμε να τον διώξουμε, γιατί θα ξενερώσουμε ένα σωρό άλλους χρήστες που πορώνονται με αυτά που γράφει! άσε που παρά τις φαγωμάρες που προκαλεί, τον γνωρίζουμε προσωπικά, τόσες συναντήσεις στην Αλεξάνδρα και ΖΤΟ δεν μπορούν να πάνε χαμένα! ελπίζω να μας καταλαβαίνεις σε τι θέση βρισκόμαστε…»
    Είναι αλήθεια πάντως ότι έχει πολλούς πιστούς οπαδούς/wannabe-junior-WAntilleses. Φυσικά αν τους ρωτήσεις (π.χ. no_logo) δεν θα το παραδεχτούν ΠΟΤΕ! Είπαμε, freudian denial, ένας ψυχολόγος θα σας τα εξηγήσει καλύτερα πιστεύω…

    Εγώ πάντως έχω ξενερώσει απίστευτα με αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και απλά μπαίνω και διαβάζω τίποτα περί ευρυζωνικότητας (γιατί κάτι άλλο δεν αξίζει, σε αυτόν τον τομέα όμως κάνουν καλή δουλειά, να λέμε και τα καλά) να ενημερώνομαι σχετικά με τις εξελίξεις.
    Πάω στοίχημα ότι είναι πολλοί άλλοι σαν κι εμένα που απλά διαβάζουν (ενίοτε και σαν απλοί visitors) και δεν γράφουν ποτέ γιατί ξενερώνουν με το troll-ο-κλίμα. Ας μας πει λοιπόν η ΣΟ ποιός βγαίνει χαμένος: αυτοί που «απομυζούν» γνώση από την κοινότητα και δεν προσφέρουν στην κοινότητα την δική τους γνώση ή η κοινότητα και η ΣΟ που ανέχεται το trollάρισμα και διώχνει κόσμο;

    Φιλικά,
    ένας παλιός χρήστης Linux

    • mistral on July 12, 2008 at 11:52

    Αγαπητέ sdikr ως χρήστης mistral ΔΕΝ εγινα ban!
    Ψάξε να βρείς τους λόγους διαγραφής του χρήστη mistral είναι απλό
    Απλά είχα κάπου 20 ή και παραπάνω βαθμούς ποινής αλλά ban δεν είχα γίνει
    Διαγράφηκα κατόπιν αιτήσεώς μου και αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί.
    Εννοείται από σένα και όχι από μένα.

    • sdn_snvv on July 12, 2008 at 17:56

    @someone σε γενικές γραμμές έχεις δίκαιο εκτός από τα δεξιά / αριστερά. Νομίζω ότι πάνω από όλα μετράνε τα φράγκα και οι κυρίως οι άκρες (δηλ τα φράγκα) 😉

    Βέβαια πάντα παίζει και το κόμπλεξ ορισμένων ατόμων (πχ. sdikr). Είμαι Moderator είμαι Moderator τώρα να δεις τι μπορώ να κάνω… Ανωριμότητες.

    btw. το διπλό account το έκανα για να με διαγράψουν, αφού διαπίστωνα κάποια πράγματα πρώτα. Και για να είμαστε ακριβείς το είχα 2 εβδομάδες και μόνο όταν ήθελα την διακοπή το επέτρεψα, μπαίνοντας ταυτόχρονα και με τους δύο λογαριασμούς.

  8. (αυτό είναι ανακτημένο σχόλιο)

    New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : Commenter
    Date: 11th September 2008
    Comment:
    Μα ναι βεβαια, να διασύρονται κατά την βούληση σου ΟΛΟΙ.

    Δεν είναι τα fora μεσημεριανό μαγκαζίνο για να κάνεις “κουςκους” για το τί έκανε ο ένας και ο άλλος. Αυτό είναι αισχρό.

    Ένα adslgr member.

  9. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : opts
    Date: 10 Sept 2008
    Comment:
    Θαυμάστε πόσο “σοβαρό” άτομο είναι ο EvilHawk και με τι “συνέπεια” λόγου!

    “Όχι δεν υπάρχει και δεν θέλουμε να υπάρχει για να μην γίνεται δημόσιος διασυρμός του χρήστη που γίνεται ban.”

    http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2158317&postcount=35

    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=167519

    Αποδεικνύεται λοιπόν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι οι κανόνες ΔΕΝ είναι για όλους ίδιοι!

    Κύριοι, αν έχετε λίγη αξιοπρέπεια να βγείτε να πείτε δημόσια ότι δικό σας είναι το forum και ως εκ τούτου, ΟΠΟΤΕ γουστάρετε εφαρμόζετε (επιλεκτικά) τους κανόνες!

    Τα συμπεράσματα δικά σας (αναγνώστες)…

  10. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : justice
    Date: 12th September 2008
    Comment:
    file commenter nomizw einai safes ayto pou ennoouse:
    na mhn diasyretai kaneis! etsi den einai to dikaio symfwna me osa lene?
    twra pws esy katalaves to anapodo den kserw…

    ps: symfwnw oti einai aisxro na diasyrontai melh

  11. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : Commenter
    Date: 13th September 2008
    Comment:
    Μια χαρά κατάλαβα.

    Ο κύριος στο πάνω ποστ πετάει, σαφέστατα, χολή για προφανούς χαζούς λόγους.

    “Θέλει” να εμφανίζονται κάπου οι λόγοι που γίνεται κάποιος banned.

    Ε, αυτό, είναι διασυρμός (και ας ειναι ψευδώνυμα).

    Η περίεργεια δεν είναι καλό πράγμα όταν αφορά σε ξένες υποθέσεις.

  12. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : Commenter
    Date: 14th September 2008
    Comment:
    Δεν είναι θεμα μελών ενός συγκεκριμένου φόρουμ.

    Είναι ο άκρατος οπαδισμός που έχει δημιουργηθεί από τα φανατικά μέλη του Ubuntu και του KDE, στο adslgr , στο insomnia και αλλού.

    Δυστυχως, δεν ξερω γιατί, αλλα το Ubuntu πια έχει καταληξει, λόγω κάποιων σοβαρών αλλαγων που του έχουν κάνει από την μαμα Canonical, να είναι τόσο διαφορετικό από καθε άλλη διανομή που δεν εφαρμόζονται κοινες πρακτικές σε αυτό.

    Οπότε, οι παλαιότεροι χρήστες Λινουξ αλλα και οι χρήστες αλλων διανομών, εκνευρίζονται που δεν εφαρμόζονται κοινότοπες πρακτικές, πιάνει το κομπλεξ των φανατισμένων Ubuntu users και γίνεται μπάχαλο.

    Αλλά όσο και να θέλετε μερικοί να μην το παραδεχτείτε, η αλήθεια είναι αυτή: το Linux forum στο adslgr είναι μάλλον το πιο ζωντανό Linux forum στην Ελλάδα, με συμμετοχή όλων των διανομών, και ΟΧΙ μονο του Ubuntu όπως γίνεται σε μερικά sites, λες και ΜΟΝΟ αυτό είναι το Linux και όλες οι άλλες διανομές είναι φτου κακα και αφορίζονται.

  13. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : manoulamou
    Date: 14th September 2008
    Comment:

    ΠΑΝΤΕΛΩΣ OFF TOPIC Σχολιο επι Προσωπικου!!!
    Εψαχνα σχολια γενικως για το adslgr.com, ειδικα μετα την προσφατη “επιδημια” ban σε μελη, αλλά ανακαλυψα ν αναφερεται εδω το δικο μου nickname απο τον someone στις Jul 6, 2008, 11:25 !
    Εχει εν μερει δικιο, οντως ειχα κανει εγγραφη παλιοτερα σαν manoula, δεν ημουν τακτικο μελος και καποια στιγμη που προσπαθησα να κανω log-in δεν δεχοταν τους κωδικους! Οντας πανασχετη απο κανονες και λειτουργιες στα fora, δημιουργησα νεου account με νεο username χωρις να δημιουργηθει καποιο προβλημα. Δεν ξαναχρησιμοποιησα ποτε το manoula γιατι δεν μπορουσα ετσι κι αλλιως… Εαν ημουν “πεπειραμενη” οπως τωρα, αντι ν ανοιξω τον 2ο λογ/σμο, θα επικοινωνουσα απ ευθειας με την διαχειριση!
    Θα ειχαν καθε δικιο να με κανουν ban ομως προτιμησαν την συγχωνευση οπως λεει κι εδω:
    “”Η παραβίαση του κανόνα θα συνεπάγεται την συγχώνευση ή την διαγραφή από το αρχείο μελών των πρόσθετων λογαριασμών πρόσβασης και τήν άμεση μόνιμη απαγόρευση εισόδου στο Forum (ban). “””

  14. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : opts
    Date: 14th September 2008
    Comment:

    >Μια χαρά κατάλαβα.
    >Ο κύριος στο πάνω ποστ πετάει, σαφέστατα, χολή για προφανούς χαζούς λόγους.
    >“Θέλει” να εμφανίζονται κάπου οι λόγοι που γίνεται κάποιος banned.
    >Ε, αυτό, είναι διασυρμός (και ας ειναι ψευδώνυμα).
    >Η περίεργεια δεν είναι καλό πράγμα όταν αφορά σε ξένες υποθέσεις.

    Όχι φίλτατε, ΛΑΘΟΣ κατάλαβες!
    Εννοούσα επακριβώς αυτό που είπε ο justice: να ΜΗΝ διασύρεται ΚΑΝΕΙΣ!
    Ούτε η anthoula, όπως και διασύρθηκε (scripta manent).

    Διαφωνείς σε αυτό; Ή θα συνεχίσεις να κάνεις τον χαζό και να διαστρεβλώνεις (εσκεμμένα;) τα λεγόμενα μου λέγοντας ότι υποστηρίζω τον διασυρμό μελών;

  15. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : Commenter
    Date: 14th September
    Comment:

    @opts:

    Ο EvilHawk ήταν η πρωτη και τελευταια φορά που το έκανε αυτό γιατί εκείνο το μέλος έκανε ασταμάτητο spamming και πετούσε απίστευτες κακίες σε πμ που ο νους δεν χωράει.

    Και αν έχεις εσύ και Σίμος, προσωπικά, προβλήματα με το adslgr ή το όποιο adslgr ή το όποιο μέλος…

    …ΒΓΕΙΤΕ δημόσια στο adslgr και διαμαρτυρηθείτε αλλα δείχνοντας την επωνυμία σας (είμαι εγώ από εκείνο το blog όπου λεω αυτα και διαμαρτύρομαι για αυτό). Μην κρύβεστε πίσω από την ασφάλεια του blog, δειλία δείχνετε, ακόμη και αν δεν είστε δειλοί.

    @simos: Τα “κακά” σχόλια σαφώς και δεν μ’αρέσουν ούτε εμενα. Αλλά δεν γίνεται να έχουμε ενα αποστειρωμένο forum. Εάν αποστειρωμένο, “αχ τί ωραία, τί καλά”, όχι μονο ζωντανό δεν θα ήταν, αλλά νεκρό, και θα ασχολείτο αποκλειστικά με το Ubuntu και όλοι οι άλλοι, εξαφανισμένοι γιατί θα τους φάνε οι Ubuntu users.

    Διάλεξε και πάρε. Σε αυτή την κοινωνία ζεις, σε αυτό τον καθρέπτη της κοινωνίας (forum) διαβαζεις σχόλια και διακρίνεις χαρακτήρες.

    Οπως είπα πιο πανω : εάν εσύ έχεις πρόβλημα με το ό,τι συμβαίνει, με ό,τι πρόβλημα έχει ο όποιος σχολιαστής που έκανε “παράπονα” (πχ ο chek2fire ή Vistakiller που κόντεψε, λόγω των ίδιων λόγων, να γίνει banned στο insomnia.gr) να τα πείτε δημόσια στο forum όπου έχετε πρόβλημα.

  16. New comment on your post #680 “Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του Linux”
    Author : opts
    Date: 15th September 2008
    Comment:

    Φίλτατε commenter φάσκεις και αντιφάσκεις.

    Όπως πολύ σωστά σου είπε ο Σίμος, είναι φαιδρό αν μη τι άλλο να μιλάς εσύ για δειλία! Για γράψε μας το nickname σου εδώ πέρα, όπως έκανε και η manoulamou.

    Εσύ είσαι δειλός γιατί αδυνατείς να συζητήσεις «εκτός έδρας» και επιθυμείς διακαώς να έρθουμε να γράψουμε εμείς στο forum. Γιατί; Μα φυσικά για να έχεις την ευχέρεια να μας κάνεις ban με την γνωστή τετριμμένη αιτιολογία «απαγορεύεται η δημόσια κριτική σε moderators κλπ κλπ στείλτε pm»

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ;;; Θα ήταν καλύτερο να πεις ελάτε να τα πούμε με pm, αφού είναι γνωστό τι παθαίνει όποιος κατακρίνει μέλος της ΣΟ δημόσια…

    Εν τέλει όμως δεν βρίσκω κανέναν λόγο να τα πούμε εκεί με pm, καλύτερα να τα πούμε εδώ δημόσια, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, χωρίς ποινές, points, infractions και λοιπές παπαριές που γουστάρετε.

    Όσο για την anthoula, δεν με αφορά τι pm έστελνε (τα pm είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους, και φυσικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα διαβάζουν οι admins). Το κατάλαβες αυτό;;;
    Δεν με απασχολεί αν κάποιος γουστάρει να διαπληκτίζεται/βρίζεται/whatever με pm, ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι κάτι που το ενθαρρύνετε εσείς οι ίδιοι οι mods.
    Τι εννοώ; (για να μην παρεξηγηθώ)
    Είναι ένα flame εν εξελίξει και ποστάρουν μέλη της ΣΟ κάτι του στυλ «αν θέλετε να λογομαχήσετε, καλύτερα να το κάνετε με pm» για να μην εκτίθεται δημόσια το forum.

    Για αυτό σου λέω, το τι γράφει καθένας σε pm, είναι ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ.-

    Πάντως χαίρομαι που αποδεικνύεται περίτρανα πόσο ξεφτύλες είστε, γιατί μόνος σου παραδέχτηκες ότι στην περίπτωσης της anthoulas έγινε εξαίρεση στους κανόνες και έγινε ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ (και κουτσομπολιό και κους-κους, πού πήγε η ηθική σου αγαπητέ Commenter;;; γουστάρεις διασυρμό κατ’ εξαίρεση, έτσι;)

    • Commenter on October 5, 2008 at 14:04

    “Φίλε” ποιος σου είπε ότι εγώ είμαι της ΣΟ ;

    Επίσης, τί πρόβλημα έχεις με την παρούσα ΣΟ ; Εάν έχεις, συζήτησέ το μαζί τους ; ΟΚ ; Τις μαγκιές “είμαι εγώ εδώ, σας βρίζω, αλλα εσείς, ΧΑΧΑΧΑ, δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα” πού τις έμαθες ;

  17. @Commenter: Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσε.

    Όπως αναφέρω παραπάνω (και πιστεύω ότι διάβασες με προσοχή), έκανα την ενδεδειγμένη πρακτική με επικονωνία με τους moderators. Η επικοινωνία αυτή σκάλωσε (δεν έλαβα νέα απάντηση) καθώς προχωρήσαμε στην ουσία του ζητήματος, με αποτέλεσμα να τη μεταφέρω στο ιστολόγιό μου.

    • Ένας on October 7, 2008 at 23:53

    Γουστάρω mega-flamewar[*] αυτές τις μέρες. Σίμος vs Hellug, Σίμος vs ADSLgr, ADSLgr μεταξύ τους, Hellug μεταξύ τους και Hellug vs Ubuntu-gr. Αύριο τι περιλαμβάνει το μενού; Σίμος vs Ubuntu-gr; Ευχαριστώ, με πείσατε μια ώρα αρχίτερα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαι με την ελληνική κοινότητα.

    [*] συγγνώμη Σίμο, φλογοπόλεμος εννοούσα.

    • Ένας on October 8, 2008 at 00:32

    Τι έγινε Σιμούλη; Διαγράφουμε τα σχόλια που λένε τα πράγματα με το όνομά τους; Το administration στο ADSLgr σε πείραξε γιατί δεν είσαι εσύ (Το Μεγάλο και Τρανό σου Εγώ, ο γνώστης της Μόνης Αλήθειας του Σύμπαντος) ο administrator. Εδώ που μπορείς κάνεις τα ίδια.

    Βρε ούστ, άντε φτιάξε κανένα keyboard layout για τους Αρχαίους Έλληνες και άσε μας ήσυχους.

  18. @ๆΈναςแ: Είναι καλό που αφιερώνεις το χρόνο σου να απαντήσεις. Για το περιεχόμενο της απάντησης θέλει λίγη ακόμα δουλειά, όπως και το θέμα της ανωνυμίας. Νομίζω ότι δε διαβάζεις το ιστολόγιό μου για να έχεις την πλήρη εικόνα.

  1. […] κατάσταση είναι σχεδόν ad-hoc. Αναφερθήκαμε πρόσφατα στο πρόβλημα με το φόρουμ Linux του Adslgr.com.Ένα πράγμα που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι πρέπει […]

  2. […] Comments vrypan on We are back!Simos Xenitellis on Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του LinuxCommenter on Προβληματικές συμπεριφορές στο adslgr.com/Forum του […]

Comments have been disabled.