Ένδοξη ιστορία και MS-OOXML

Ο ελληνισμός έχει μεγάλη ιστορία με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στις σύγχρονες εξελίξεις.

Ας αντιπαραβάλουμε μια σύγχρονη ιστορία από κάπου από την Ασία με τα τεκταινόμενα σε Ελλάδα και Κύπρο, σχετικά με την διαδικασία ψήφισης υπέρ ή κατά του λεγόμενου MS-OOXML ως διεθνές πρότυπο ISO για έγγραφα γραφείου. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στις επόμενες μέρες, και αν δεν κάνουν κάτι Ελλάδα και Κύπρος, τότε θα καταλογιστεί ψήφος υπέρ, κάτι που θα είναι επιζήμιο στα εθνικά μας συμφέροντα (PDF). Το MS-OOXML, στην παρούσα μορφή, δεν είναι χρησιμοποιήσιμο από τρίτους κατασκευαστές για να φτιάξουν εφάμιλλα προϊόντα.

Δείτε την πορεία του MS-OOXML προς το ISO.

Γυρίζοντας στην αρχική αντιπαραβολή, στη Μαλαισία λοιπόν, έγινε πριν από μια εβδομάδα μια συνάντηση του τοπικού συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών (σχεδόν αντίστοιχο του ελληνικού ΣΕΒ) για συζήτηση περί του MS-OOXML, για να βοηθηθεί ο αντίστοιχος ΕΛΟΤ στη τελική του συνάντηση που θα γινόταν λίγες μέρες αργότερα. Στη συνάντηση αυτή (του συνδέσμου) δεν κάλεσαν για κάποιο παράξενο λόγο το βασικό άτομο που έκανε αρκετή δουλειά για τον τοπικό ΕΛΟΤ της χώρας, αν και ήταν το άτομο που πήγε στη Γενεύη για να εκπροσωπίσει τη χώρα. Η αφορμή ήταν ότι το συγκεκρινένο άτομο δεν ήταν μέλος του συνδέσμου επιχειρήσεων. Για κάποιο παράξενο λόγο, στη συνάντηση αυτή προσκλήθηκαν υψηλόβαθμα άτομα από τη Microsoft (ΗΠΑ).

Μετά από αυτό το συμβάν, υπήρξε ένας ιστολογικός διαπληκτισμός, με ένα, δύο, τρία άρθρα.

Μετά από δυο μέρες (από αυτό που έγινε στο αντίστοιχο ΣΕΒ) ,έγινε η συνάντηση του τοπικού αντίστοιχού ΕΛΟΤ, με παράγοντες από τοπικούς οργανισμούς και αυστηρή απαγόρευση σε εμπορικούς παράγοντες (όπως εταιρίες πληροφορικής). Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν για την αποφάσιση για την τελική θέση της χώρας ως προς την ψήφιση.

080321dougiasa

Στην συνάντηση αυτή εμφανίστηκε και ο υψηλόβαθμος παράγοντας από την Μάικροσοφτ (ΗΠΑ). Για να δικαιολογηθεί η παρουσία του (δεν είναι ντόπιος), ορίστηκε (σε μια νύχτα;) ως εκπρόσωπος της Μαλαισίας για ένα μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται IASA. Εδώ υπάρχει το ερώτημα αν ο οργανισμός αυτός είναι όπως και άλλοι τέτοιοι φαινομενικά ουδέτεροι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στόχο έχουν να προάγουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιριών δίχως να γίνονται αντιληπτοί. Παραπάνω φαίνεται η κάρτα που έφτιαξαν για την περίσταση (το άτομο αυτό δεν έχει σχέση με τη χώρα).

Η επιτροπή της χώρας αυτής δεν ενέδωσε, και ολοκλήρωσε το έργο της όπως έπρεπε, για το συμφέρον της χώρας (τους).

Όμως, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Μάικροσοφτ (ΗΠΑ) δεν το έβαλε κάτω, και έκανε απεγνωσμένες εγγραφές ιστολογίου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μπορείτε να δείτε όλη την συζήτηση από ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Γενικά, καλό είναι να διαβάζετε openmalaysiablog.com.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/%ce%88%ce%bd%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-ms-ooxml/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.